Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomanda pentru o bariera Nice Signo

Vizitator ADHD

Postări Recomandate

Vizitator ADHD

Ceea ce am de gind sa intreb, nu consider a fi ilegal sau ca incalca vreo lege, din moment ce este vorba de o bariera peste care se poate trece sarind sau pe dedesupt.

Dupa cum se poate vedea, in poza pe care am pus-o bariera era chiar ridicata.

Nu este usa de seif sau altceva, ce ar putea fi considerat ilegal, imoral sau ca ingrasa, deci consider ca e ok sa intreb si, poate sa primesc chiar si niste raspunsuri.

http://imgur.com/bq6wG <<<- poza

http://www.ultramaster.ro/bariera-auto- ... gno-4.html

Deci, cum se poate realiza o astfel de telecomanda ?

Nu am niciun punct de plecare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

Legal, acea bariera este un dispozitiv de limitare a accesului, de obicei al autovehiculelor, in spatiul privat dinspre spatiul public, tinand cont ca este amplasata pe strada. Un punct de plecare este frecventa de 433MHz folosita in general la aceste telecomenzi (cauta in al doilea link "nice flox2" pentru exemplificare). Daca vrei sa clonezi acea telecomanda (sa "presupunem" ca cea originala este defecta si ai alta de la un coleg), trebuie sa ai o idee despre cum arata interiorul acelei telecomenzi. De obicei este impartita in 2 sectiuni, partea de generare a codului si partea de emisie. Partea de emisie o identifici dupa modul de constructie al montajului sau dupa codurile scrise pe ea (daca are 433 in text atunci aceea este frecventa plus ca trebuie sa existe si o antena legata la modul). Partea de generare de obicei este circuitul integrat sub forma de "picatura" neagra plasata direct pe placa. Trebuie sa identifici conexiunea intre aceste 2 module si sa examinezi semnalele transmise in acest loc cu ajutorul unui osciloscop (poate fi si osciloscop pe PC daca semnalul este audibil). Mai departe trebuie sa construiesti un montaj care va genera acele semnale (probabil te va interesa numai un semnal, cel de ridicare al barierei). Daca foloseste criptare (se schimba codurile transmise de fiecare data cand apesi pe buton) atunci trebuie sa descifrezi algoritmul si sa-l implementezi in montaj.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări