Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator 16f87 sau pic16f88

maxente

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxente

7

• GeoMar

5

• pegas

1

• vcdec

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un programator pentru acest pic16f87/88 unde pot gasii?Am tot butonat pe gooogu' si nu am gasit nimic :cry: Va multumesc !

Un programator destul de simplu este acesta de aici viewtopic.php?p=511592#p511592Cu el am programat cu succes PIC 16F88 pentru acest vu-metru de aici viewtopic.php?p=697676#p697676 precum si alte PIC-uri [16F628A, 16F84A, 16F877A]La cat de simpla este schema programatorului [varianta "redusa"] o poti face si testa pentru scrierea PIC-ului 16F87/88. :)
Link spre comentariu

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un programator pentru acest pic16f87/88 unde pot gasii?Am tot butonat pe gooogu' si nu am gasit nimic :cry: Va multumesc !

Un programator destul de simplu este acesta de aici viewtopic.php?p=511592#p511592Cu el am programat cu succes PIC 16F88 pentru acest vu-metru de aici viewtopic.php?p=697676#p697676 precum si alte PIC-uri [16F628A, 16F84A, 16F877A]La cat de simpla este schema programatorului [varianta "redusa"] o poti face si testa pentru scrierea PIC-ului 16F87/88. :)
Multumesc foarte mult tocmai pentru vu-metru acela vreau sa il programez si eu cu ce soft ai incarcat fisierele si daca merge conectat direct la semnalul de la preu' ?
Link spre comentariu

Multumesc foarte mult tocmai pentru vu-metru acela vreau sa il programez si eu cu ce soft ai incarcat fisierele si daca merge conectat direct la semnalul de la preu' ?

Softul folosit a fost [si este] WinPic800.Secretul este sa folosesti un cablu cat mai scurt intre serialul calcului si programator.Vu-metru l-am conectat direct la iesirea din calculator si avea semnal suficient.Merge si semnal de la preu, eventual daca este prea mic semnalul, il amplifici cu un tranzistor. :)
Link spre comentariu

Butonind pe forum cred ca am gasit si cablajul. :da Spune-mi si mie daca e varianta corecta si daca jumper-ul se conecteaza (on) cand programez pic16f87/88

Eu l-am programat, atat pe 16F88 cat si pe celelalte, cu jumperul ON [de fapt am doua sarme rasucite in loc de jumper]. :rade:Parca, dupa cate imi amintesc, am postat si cablajul redesenat de mine, singurul "defect" este ca soclul pentru CI trebuie montat pe partea traseelor. :da
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Decat sa mai pierdeti timpul cu un programator serial, care uneori merge, alteori nu, mai bine faceti o clona de icd2 sau de pickit2. Sau ca sa fiu si mai corect, mai bine luati una gata facuta, macar in programator sa aveti incredere ca scrie bine. Eu am folosit cateva tipuri de programatoare dar cand am dat de pickit2 am renuntat la restul, si e doar cateva zeci de lei... :ras:

Link spre comentariu

Poate uploda cineva fisieru cablajului pentru programatorul din poza de mai jos?

Se pare ca au disparut o gramada de atasuri si nu inteleg de ce

Multumesc anticipat !

Au fost probleme cu forumul si s-au pierdut toate atasamentele, pacat.

Schema mai "stufoasa" o gasesti aici http://feng3.cool.ne.jp/pgm5v2/sch528.gif

Te pot ajuta cu schema programatorului si cablajul redesenat de mine, varianta redusa, a lui @simnakovi :da

Atentie, soclul pentru PIC-uri se monteaza pe partea traseelor, nu pe partea componentelor, asa l-am redesenat in graba, greseala de "pilotaj". :rade:

[attachment=0]JDM programmer.rar[/attachment]

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru cablajAm vazut si eu ca au disparut o gramada de atasamente probabil s-a incercat rearanjarea forumului de catre admini si atunci s-au mai pierdut din fisiereE bun si pickit2 am sa il incerc si pe ala dar momentan vreau sa programez un 16f88

Link spre comentariu

Poate uploda cineva fisieru cablajului pentru programatorul din poza de mai jos?

Se pare ca au disparut o gramada de atasuri si nu inteleg de ce

Multumesc anticipat !

Au fost probleme cu forumul si s-au pierdut toate atasamentele, pacat.

Schema mai "stufoasa" o gasesti aici http://feng3.cool.ne.jp/pgm5v2/sch528.gif

Te pot ajuta cu schema programatorului si cablajul redesenat de mine, varianta redusa, a lui @simnakovi :da

Atentie, soclul pentru PIC-uri se monteaza pe partea traseelor, nu pe partea componentelor, asa l-am redesenat in graba, greseala de "pilotaj". :rade:

Link spre comentariu

Spune-mi daca am inteles bine care este pinul 1 al soclului montat pe partea cu traseeMai jos am pus o poza

Da, asa cum ai notat pe poza, vin pinii soclului pentru PIC-uri. :da
Link spre comentariu

Spune-mi daca am inteles bine care este pinul 1 al soclului montat pe partea cu traseeMai jos am pus o poza

Da, asa cum ai notat pe poza, vin pinii soclului pentru PIC-uri. :da
Ma gandeam sa dau un mirror la fisier ca sa pun soclu pe partea cu componentele da' dup-aia trebuie sa pun mufa seriala pe partea cu circuitul imprimat :rade: da pina la urma e bine si asa intr-un final :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări