kyme32 Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 buna ziuapostez threadul asta la incepatori, acolo cred ca ii este loculok, am achizitionat 2 bucati tda 7265 din datasheet iese ca 1 bucata e 25w stereode asemenea m-am uitat la schema din datasheet, cea in punte, si as dori sa fac un home 2.1 cu ele, 2*25w canale medii, si 1*50w joasedaca nu va rapesc prea mult timpul, si daca exista scheme si cablajul gata facut, va rog daca puteti sa il postatidaca nu cer prea multe,o schema pt un filtru de joase activ se poate?postez threadul acesta nu din cauza ca nu am gasit schema pe forum sau in tabel, dar daca este un cablaj mai bun ca acela, si as dori sa stiu daca ar merita timpul acordat creatiei acestui amplificatorar mai fi o mica intrebare, din tabel iese ca tda-ul necesita max 25v, ce traf imi recomandati? 25v diferentiala? din cate vad este pe tensiune diferentiala, nu sunt sigur, e primul meu proiect mai maricel, si primul in amplificatoaresper sa nu supar pe nimeni cu threadul meu mai mult sau mai putin stupidmultumesc anticipat Link spre comentariu
apollo11 Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Nu te poti astepta sa primesti raspunsuri ptr toate astea. Forumul nu e chiar ptr asa ceva.Inainte sa cumperi un integrat mi se pare normal sa citesti macar niste articole din Tehnium sau ceva, unde gasesti explicatii ptr tot ce e necesar sa stii.In datasheet scrie ca tensiunea de alimentare maxima e +-25V, deci "diferentiala".Ce impedanta vor avea boxele? Pe woofer vei avea 8ohm neaparat (4 e prea putin).Pentru 25W pe 8ohm iti trebuie cam +/-20V alimentare in sarcina.Traful trebuie sa aibe doua secundare de 20 / 1.41 = aprox 15V AC, in sarcina. (nu stiu exact cu cat ar fi mai mare in gol, depinde de traf). Tu vrei 100W in total, ca sa fii sigur si sa acoperi diversele pierderi, traful ar trebui sa fie de cel putin 150W.Deci cere un traf cu 2x15V la >= 150W.Poti avea incredere in ce am scris eu mai sus? Pentru cablaj, preferi sa folosesti un design facut de cineva de pe forum, mai degraba decat cel din datasheet?Pentru filtru, conteaza ce boxe vei folosi, ptr a alege optim frecventa de taiere.Te rog sa nu te superi pe mine, te-as ajuta cu mai mult, insa nu pot sa-ti creez un cablaj, n-am timp sa fac asta nici ptr mine.Si cred ca e valabil si ptr ceilalti, ori nu stiu sa-l faca, ori n-au timp (nici sa raspunda).Insa nu e ceva ce nu poti invata singur, studiind (ajuta daca stii citi in engleza, ptr ca cele mai bune rezultate pe google le gasesti in eng).Apuca-te de treaba, si revino pe thread cand ai reusit, sau cand ai facut ceva si nu-ti iasa cum trebuie. Link spre comentariu
Vizitator mariusik10 Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Salutare! As vrea sa-mi fac si eu amplificatorul asta, pe baza de TDA7265, si nu inteleg ceva din schema (pagina 7 din datasheet, figura 16), am 2 intrari: IN ® si IN (L), iar semnalul il aplic pe R, pe L sau pe amandoua? Link spre comentariu
augustin Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Salutare! As vrea sa-mi fac si eu amplificatorul asta, pe baza de TDA7265, si nu inteleg ceva din schema (pagina 7 din datasheet, figura 16), am 2 intrari: IN ® si IN (L), iar semnalul il aplic pe R, pe L sau pe amandoua?R = right (dreapta) .... L= left(stanga) si se refera mai pe intelesul dumneavoastra : '' Boxa din Stanga / Boxa din Dreapta !!!Logic acuma parerea dumneavoastra care este?... Pe care trebe sa aplicati semnalul?.... Link spre comentariu
Vizitator mariusik10 Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Logic pe amandoua. Multumesc pentru indicatie! Link spre comentariu
Vizitator mariusik10 Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Salut! Am alta nelamurire legata de acest amplificator, si nu numai legat de asta .....in datasheet sunt dati 2 curenti, unul in tabelul cu "ABSOLUTE MAXIMUM RATINGS" de 4.5A si unul in tabelul "ELECTRICAL CHARACTERISTICS (Refer to the test circuit...)" de 130 mA. Dupa care curent ma uit, pentru alegerea puterii traf-ului, cel din test sau cel maxim admis de integrat?Vreau sa ma folosesc de cei 2x20W/4ohm alimentat la +/-16V pentru 2 dif-uri de 50W (cred ) (pe ele scrie 150W :confuz1 , dif-uri cobra) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum