Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

activare alarma la deschiderea usii

Vizitator andrei_dex

Postări Recomandate

Vizitator andrei_dex

salutare. am montat de ceva timp o alarma pe masina si nu are decat pentru o singura usa senzor care sa detecteze deschidera usii. defapt are 2 fire care se conecteaza la intrerupatorul de pe stalpul usii. am zis sa pun la toate usile dar nu stiu cum sa realizez acest lucru. am icercat cu niste diode redresoare (pt ca ele conduc intr-un singur sens). dar din pacate nu prea functioneaza. cateodata functioneaza cateodata nu. mie imi trebuie sa ajunga semnalul la alarma si nu la cealalta usa pentru ca se aprinde becul din interior. mentionez ca am bec in interior pe fiecare usa. ce ma sfatuiti sa folosesc?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kuchta Petru

1

• LARY

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Inseriezi cite un intreruptor la toate usile si la portbagaj, dar si la capota masinii.Un fir il duci direct la plus printr-un komutator si o siguranta, iar al doilea cel de minus il duci pe la fiecare usa(va intrerupe minusul). Daca ai telecomanda se complica treaba. Petrica

Link spre comentariu

Ce as inserieze omul? cum? cu diode trebuie sa mearga, daca nu merge poti pune un releu sa ai dea un minus mai puternic un intrarea de usi, tragi fir de la fiecare contact, pui cite o dioda si cuplezi releu.Mai ai si varianta plafonieri, poti loa semnal de usi si de acolo daca alarma stie sa ignore temporizarea si nu da usa deschisa la armare.PROBLEMA ta cred ca e alta, cred ca deschizi usa (faci probe) inainte de a intra alarma in functiune, de la armare pina a ai face probe trebuie sa treaca 30-60 secunde si dupa care mai astepti 30-60 sec pina ai deschide urmatoarea usa.Sper sa-ti fi fost de folos sfaturile mele.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator adikeysoft

salutare. am montat de ceva timp o alarma pe masina si nu are decat pentru o singura usa senzor care sa detecteze deschidera usii. defapt are 2 fire care se conecteaza la intrerupatorul de pe stalpul usii. am zis sa pun la toate usile dar nu stiu cum sa realizez acest lucru. am icercat cu niste diode redresoare (pt ca ele conduc intr-un singur sens). dar din pacate nu prea functioneaza. cateodata functioneaza cateodata nu. mie imi trebuie sa ajunga semnalul la alarma si nu la cealalta usa pentru ca se aprinde becul din interior. mentionez ca am bec in interior pe fiecare usa. ce ma sfatuiti sa folosesc?

SALUT!!in general , alarmele uzuale , au 2ua fire pe care detecta intrare negativa sau pozitiva , in functie de masina !!!banuiesc ca ai o masina pe care comutatoarele lucreaza cu masa permanenta , prin surubul de fixare pe caroserie .. de la fiecare fir care pleaca din COMUTATORUL USA , inseriezi o dioda , cu dunga de vopsea ( catod , minus ) catre comutator ...le unesti prin fir electric , la firul care simte semnal DETECTIE USA catre MINUS ...celalat fir al alarmei , il izolezi sau il folosesti pentru detectia altor ZONE ale masinii. SC te rog , pentru mai multe detalii scrie modelul alarmei ...iti trimit o poza cu schema si cum sa faci leg !!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări