dragon82 Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Salutare.Ma gandeam zilele trecute despre cum ar fi sa-mi incarc telefonul doar printr-un port USB de la laptop si sa renunt la incarcatul cu incarcatorul la priza...Care ar fi diferenta intre ele si care ofera o mai buna incarcare in V si in mAh.Acumulatorii telefonului sunt de maxim 4.2V si minim 3.7.Apoi acumulatorul are 480mAh,dupa cum scrie pe el,dar avand in vedere ca atat telefonul,incarcatorul si acumulatorii sunt get beget China,ma cam indoiesc de cele scrise pe ele.Ideea e:incarcatul la USB ofera o putere mai mare de incarcare in V si in mAh si mai stabila decat un incarcator universal ce poate ca nu face ceea ce scrie pe el?Adica portul USB e mai bun pentru o incarcare maxima in parametri ce ofera o viata mai buna acumulatorului? Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Circuitul regulator al incarcarii acumulatorului Li-Ion se afla partial in telefon, partial in acumulatorul insisi...orice sursa care furnizeaza aprox.5V si max. 700mA e Ok pt. incarcarea unui telefon mobil.In schimb daca telefonul mobil va solicita mai mult decat 500mA la incarcare, (mai mult decat poate furniza portul USB), puteti defecta laptop-ul. Deci, renuntati la idee... Link spre comentariu
dragon82 Postat Aprilie 21, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Pai nu are cum sa ceara mai mult la incarcare,cand specificatiile sunt de 480mAh.Daca mergea cu mai mult,il faceau altfel cu o altfel de baterie.Deci se incadreaza sub 500mAh cat ofera portul USB.Cablul de incarcare al telefonului este si pentru incarcarea/conectarea la USB cat si la incarcator.Dar nu am incredere in incarcatorul universal chinezesc cu care e echipat telefonul.Si as prefera o sursa mai sigura pentru incarcare. adica USB-ul. Link spre comentariu
idm_luci Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Portul USB ofera o tensiune de 5V +/- 5% , adica de la 4.75 pana la max 5.25 , la un curent de 100mA fara negociere adica fara a recunoaste dispozitivul conectat , si max 500mA dupa negociere si instalarea driverelor pentru dispozitivul conectat. In principiu ar trebui sa fie mult mai sigur decat o chinezarie de incarcator , dar recomand incarcarea dispozitivelor cu alimentatoare originale la 220V. Nu va jucati cu porturile USB mai ales la laptopuri caci sunt foarte sensibile si riscati sa va faceti laptopul inutilizabil sau cel putin fara USB si cu costuri foarte ridicate de reparatie (mult mai mari decat un alimentator original). Link spre comentariu
dragon82 Postat Aprilie 22, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Treaba e in felul urmator:telefonul e 100% produs chinezesc(telefon ceas,abia cumparat).Deci incarcatorul cu care a venit ar fi "original",numai ca e genul de incarcator de duzina universal.Intre timp am testat diferenta pe acceasi baterie la ambele timpuri de incarcari,priza si USB.Diferenta:deja incarcarea la USB tine dublu fata de incarcator,in acelasi volum de utilizare si convorbiri.Deci? Link spre comentariu
idm_luci Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 incarcator original sau USB toate doar alimenteaza dispozitivul , circuitul de incarcare aflandu-se in telefon sau acumulator , probabil acumulatorul a inceput sa se comporte cum ar trebui dupa cateva incarcari si de aici diferenta ce te face pe tine sa crezi ca e mai buna alimentarea de pe usb.Mai incearca din nou sa incarci cu alimentatorul original , iar daca te tine mult mai putin decat pe usb incarca-l la usb , alimentatorul original o fi prea slab , sau dupa cum spuneam cel mai indicat mai ales cand e vorba de incarcat chinezarii de la portul usb al laptopului , ia-ti un alimentator similar de orice telefon ce se incarca la 5v si minim 500mA. Link spre comentariu
dragon82 Postat Aprilie 22, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Ar fi o chestie simpla sa iau un alt incarcator,numai ca mufa de incarcare e unica pentru acest telefon.Singura varianta ar fi sa schimb cablul actual la un alt incarcator cu USB,mai valabil.(incarcatorul e cu slot USB). Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Ar trebui sa mearga cu o rezistenta de putere inseriata. Eu vreau sa fac asta pt un nokia,al carui incarcator original de priza ii da doar 350mA. Mobilul nu are limitare,poate trage >800mA daca are de unde. N-am insistat,sa nu-l ardDar am incercat si sa-l incarc direct de la USB,incarca ceva,dar paeca nu cum trebuie (se opreste destul de repede si acumulatorul nu tine,desi indica ca ar fi destul de incarcat) Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 O mica completare am si eu. La laptop exista limitarea 100/500 mA dar la unele placi de baza desktop nu exista. De exemplu, la placa Asus A7V600-X nu exista limitare pe port si, avand un HDD extern defect, am avut surpriza sa descopar ca se poate ajunge si la 2.2A curent prin portul usb. Cat despre incarcarea telefonului la un laptop cu management pe port, poti folosi mai multe porturi prin care aduni curentii dati fara a se folosi activarea optiunii de 500mA (simplist, 3 porturi usb = 300mA). In principiu, exista fuzibile resetabile de protectie pe fiecare port plus tranzistorul de comanda serie, care limiteaza curentul in caz de defect asa ca nu cred ca se va arde ceva daca se va cere mai mult curent decat poate portul sa dea iar conditia este ca telefonul sa se multumeasca cu puterea existenta pentru incarcare (si la 100mA se va incarca acumulatorul dar foarte lent fata de 800mA). In caz de depasire a curentului admis, se va bloca alimentarea pe port si se va afisa un semnal de eroare pe ecranul laptop-ului. Ultima problema este ca, chiar daca incarcatorul de mobil are mufa usb, aceasta este doar pentru conformitate iar acea mufa poate sa aiba tensiunea de alimentare cu mult peste 5V cat este standardul la usb. O masuratoare a tensiunii incarcatorului cu si fara sarcina ar confirma sau infirma ce am scris.Cat despre faptul ca nu tine daca il incarci de la mufa usb, incearca sa-l incarci inchis si apoi compara rezultatele. Asa elimini consumatorii neesentiali la incarcare dar care afecteaza incarcarea, prin consum, cand este disponibila o putere mai mica la incarcator. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Majoritatea mobilelor sunt pe 5v,masurati pe incarcatoare (printre altele,toate nokia cu mufa mica)Punand mobilul direct pe portul USB,el trage vre-o 600-650mA (desktop) Link spre comentariu
dragon82 Postat Mai 3, 2011 Autor Partajează Postat Mai 3, 2011 Dupa aproape 2 saptamani de reincari,cel mai bine incarca USB-ul.Tine mult mai mult...Insa mai am un incarcator tip USB si voi incerca sa incarc si cu ala sa vad rezultatul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum