Ticu Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 Frumos lucrat, frumos ilustrat, frumos documentat la dl. Margean. Felicitari. Pt. dl. Andrei cateva alte realizari, daca se potrivesc mai bine la materialele pe care le are: http://cq.cx/pcb-router.pl http://www.lirtex.com/robotics/diy-cnc-machine/ Si iertati-ma daca nu ma pot abtine cu niste exemple profesionale, sa nu uitam care sunt performantele industriale. http://www.accuratecnc.com/products.html Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Aprilie 24, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2011 Va rog"Nu ma luati cu domnu', ma irita"Eu ar trebui sa folosesc acest apelativ pt am numai 15 ani si dumneavoastra ......MdaMultumesc pentru exempleCele profesionale...no commentDar si pretul...Dupa Pasti o sa termin cadrul (PAL 12-32mm, pt a eleimina cat mai mult vibratiile) si o sa postez cateva pozeSi..Hristos a inviat! Link spre comentariu
yo6ghd Postat Aprilie 30, 2011 Partajează Postat Aprilie 30, 2011 salutari.nici nu stiu cum sa incep. poate ar fi mai usor sa spun ca mi-a incoltit ideea de a construi un cnc pentru cablaje si eventual si pentru ceva gravura sau altele, dar nimic foarte pretentious, cu suprafata utila, nu mai mare de un A4, iar pe axa z nu mai mult de 12-15 cm, cu cheltuieli cat mai mici, din piese recuperate de ici de colo.am cautat in lung si-n lat pe net, pe forumuri, am citit de mi-am inrosit ochii ) . sunt in posesia la mai multe tipuri de mpp-uri. doua tipuri recuperate de pe la job din telex-urile f2000. acestea sunt, si ceva date de pe un site maghiar (si rusesc) de cnc : ROBOTRON SPA 52/60-5689 2 faze, Unipolr (6 fire), 6°/Step (60 pasi/rotatie) tensiune : 24V= ; curent : 1.2A/faza (in impulsuri) rezistenta ohmica : 2x18.8 Ohmi/priza mediana greutate : ~0.50kgsi ROBOTRON SPA 42/100-558 2 faze, Unipolr (6 fire); 3,6°/Step (100 pasi/rotatie) tensiune : 24V= ; curent : 0,88A/faza (in impulsuri) rezistenta ohmica : 2x27 Ohmi/priza mediana greutate : ~0.20kg(foste NDK). al treilea l-am primit de la tatal meu si este un MAE HY-200-2220-100A8 (din ce am citit de pe el ar fi cu 4 faze, 1A pe faza, 5,1 ohmi 200 pasi pe tur, adica 1,8 grade, dar la ce tensiune nu stiu, am citi in documentatie ca suporta maxim 75 v).pana aici e destul de bine. parte mecanica inca oscilez cum sa o fac. cu masa mobila, sau masa fixa. azi mi-a venit ideea de a folosi pentru axe, tija de la cricul de dacie. din ce-mi aduc eu aminte are forma trapezoidala si e destul de aproape cu ce au folosit cei care si-au construit un cnc pana acum. Ca suport pentru culisare si sprijin as folosi, tije pe ce culiseaza carul cu capul de imprimare, tot de la telex-urile f2000, impreuna cu saiba de alama si cu eventuale adaptari de rigoare si multe alte angrenaje de prin diferite imprimante, etc.acum intrebarile mele ar despre mototarele robotron, in special cel 52/60-5689. tensiunea asta de 24v e tensiune maxima sau tensiunea nominala de alimentare. Ca daca e tensiunea nominala atunci inseamna ca trebuie sa fac o alta sursa de amperaj mare. Eu vroiam sa folosesc o sursa de pc AT ca tot sta degeaba prin casa. Tot odata motoarele aste imi asigura cuplul necesar sa misc ceea ce mi-am propus.Partea de electronica (driver-ele) m-ar tenta sa le fac dupa modelul de pe site-ul esteca55.com.ar , cel unipolar 4A/35V sic el de pe mymillcnc.uv.roin speranta ca o sa gasesc ceva idei, feedback-uri de la voi va multumesc.73! de yo6ghd op.attila Link spre comentariu
Margean Postat Aprilie 30, 2011 Partajează Postat Aprilie 30, 2011 Salut Toate trei motoarele sunt unipolare , insa pot fi comandate si bipolar , care este mult mai puternic.Comandate unipolar motoarele vor folosi doar doua treimi din puterea lor ,iar motoarele pe care le ai nu sunt prea puternice.Sfatul meu este sa te indrepti catre controller bipolar.Cu privire la tensiunea de 24V , tind sa cred ca este maxima, nu prea am vazut stepper-e cu tensiune minima de 24V, dar nu te costa nimic sa le incerci la o tensine de 12V( sursa PC) si daca merge bine ,atunci 24V este maxim. Link spre comentariu
visinica Postat Aprilie 30, 2011 Partajează Postat Aprilie 30, 2011 cu motoarele alea nu o sa ai preciziecauta cu 200 pasi pe rotatie, 1.8 gradesucces Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Mai 1, 2011 Autor Partajează Postat Mai 1, 2011 Poate ma ajuta si pe mine cineva cu o schema de driverAm gasit ceva scheme dar pisele nu le prea gasescMai am putin si imi sosesc sinele de ghidajApoi o sa pun poze cu cadrul Link spre comentariu
pusttiu Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 ce se mai aude cu motoarele robotron ca am si eu citeva bucati si vreau sa vad daca le pot folosi.... tot din f2000 si am furat si ghidajele pt ele.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum