kovari_andrei Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Saltare Vreau sa ma bag in seama si eu p'aci As dori sa-mi construiesc cu preturi reduse (e criza fratilor) o freza CNC de dimensiuni mici ceva intre 400-600mm Vreau sa renunt la clorura ferica si la toate metodele de imprimare a cablajelor Ma gandesc ca o freza CNC ar putea face treaba asta Poate cineva sa ma "initieze" in acest domeniu? Astept un bun samaritean P.S. Vreau sa in construiesc in 3 axe Ceva asemanator Multumesc Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Exista masini industriale pentru realizat prototipuri de circuite imprimate prin frezare.Constructia cu mijloace de amator si pret mic mi se pare foarte greu de realizat, pentru ca ai nevoie de o precizie mai buna de 1/10 mm. Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Aprilie 22, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Nu stiu daca m-am exprimat corect Vreau sa imi construiesc un mini CNC pentru cablaje mici max 20x20cm(poate un pic mai mare) Astept niste sfaturi P.S. Nu sunt sigur inca daca sa construiesc un CNC la care freza sa gliseze pe axa z (vertical) iar placa sa se miste ca si aici sau freza sa se miste pe cele 3 axe.Care e cea mai buna metoda(de precizie) Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Daca e mica nu este neaparat mai simpla sau mai ieftina. Nu vreau sa te descurajez, dar ar fi bine sa estimezi de la inceput:- ce posibilitati de prelucrari mecanice ai si ce materiale intentionezi sa folosesti pt. partea mecanica- daca ai ghidaje, motoare pas cu pas, controlere pentru acestea, surse de alimentare- cum vrei sa introduci datele de intrare (desenul placii) si de ce hardware informatic dispui- ce freze si motor de actionare a lor intentionezi sa folosesti- ce performante doresti (grosimea minima de traseu de Cu ramas si traseu indepartat prin frezare, precizia pozitionarii, adancimea canalului frezat, daca vrei urmarirea suprafetei de cupru - care nu este perfect plana, daca dai si gauri) - de ce cunostinte mecanice, electronice si informatice dispui sau poti sa angajezi, pt. ca nu e suficient un proiect sau o gramada de piese, mai trebuie si asamblate.pentru a putea sa apreciezi costul masinii si oportunitarea realizarii ei. Link spre comentariu
cnc_step Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Nu stiu daca m-am exprimat corectVreau sa imi construiesc un mini CNC pentru cablaje mici max 20x20cm(poate un pic mai mare)Astept niste sfaturiP.S.Nu sunt sigur inca daca sa construiesc un CNC la care freza sa gliseze pe axa z (vertical) iar placa sa se miste ca si aici sau freza sa se miste pe cele 3 axe.Care e cea mai buna metoda(de precizie)Pai daca nu vrei sa gliseze axa z, atunci cum vrei sa faci cablajele? Crezi ca cablajul se face printr-o frezare continua? Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Aprilie 22, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Pai In primul rand (pentru domnul Ticu) Ceva in genu' Sistemu de ghidaj si cadrul sunt ca si terminate(am materiale) MPP mi-am gasit la un prieten. Am cunostinte in domeniul electronice (3 ani de proiecte si concursuri, sunt la clubul elevilor ) De soft si scheme nu imi bat capul, le gasesc usor Marja de erori vreau sa fie mica oricum inca nu lucrez cu SMD dar totusi... In al doilea rand (pentru mincof) Sa inteleg ca nu m-am exprimat corect Intentionez sa folosesc un sistem ca si mai sus(linku') Freza culiseaza numai pe axa z(vertical) iar placa se misca. Mai e si tipul(pe langa altele) in care freza e purtata pe cele trei axe Astept sfaturi si sugestii. Link spre comentariu
cnc_step Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 PaiIn primul rand (pentru domnul Ticu) Ceva in genu'Sistemu de ghidaj si cadrul sunt ca si terminate(am materiale)MPP mi-am gasit la un prieten.Am cunostinte in domeniul electronice (3 ani de proiecte si concursuri, sunt la clubul elevilor )De soft si scheme nu imi bat capul, le gasesc usorMarja de erori vreau sa fie mica oricum inca nu lucrez cu SMD dar totusi...In al doilea rand (pentru mincof)Sa inteleg ca nu m-am exprimat corectIntentionez sa folosesc un sistem ca si mai sus(linku')Freza culiseaza numai pe axa z(vertical) iar placa se misca.Mai e si tipul(pe langa altele) in care freza e purtata pe cele trei axe Astept sfaturi si sugestii.Eu nu recomand la nimeni varianta cu masa miscatoare. E mai bine sa fie masa fixa decat mobila.Argumente: Daca ai masa mobila iti apar vibratiile care nu poti sa le scoti pentru ca totul este mobil. In momentul cand faci o frezare la marginea mesei apare vibratia maxima. Daca ai vazut vreo freza industriala "fus22", acolo in momentul cand ii dai avans mare, vibreaza toata. In al doilea rand va trebui sa folosesti ghidaje liniare mai solide pentru a prelua greutatea. Tu cu cnc-ul asta nu o sa faci numai cablaje, iti garantez eu, o sa frezezi si mastile la cutii, o sa gravezi si in aluminiu si multe altele.De acea recomand ca masa sa fie fixa sa preia toata greutatea angrenajului, ca freza sa nu aiba forta sa o bage in vibratie. Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Aprilie 22, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2011 MultumescAcu am intelesMai veau sa ma lamuresti intr-o privintaAm inteles ca sistemul de bare filetate si piulita nu este foarte bun Este adevarat si daca da de ce? Link spre comentariu
cnc_step Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 MultumescAcu am intelesMai veau sa ma lamuresti intr-o privintaAm inteles ca sistemul de bare filetate si piulita nu este foarte bun Este adevarat si daca da de ce?Depinde ce vrei sa faci cu el. Daca vrei sa dai o gaura de rulment, trebuie sa pui surub cu bile. La bara filetata trebuie sa-i iei jocul la piulita cu o a doua piulita si un arc, iar in final ori piulita ori surubul se va decalibra si va trebui sa reglezi iar (piesa din materialul mai moale). Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Aprilie 22, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Nu prea am intelesPoate ceva imagini ajuta Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 "Sistemul de ghidaj si cadrul sunt ca si terminate. MPP mi-am gasit la un prieten. Am cunostinte in domeniul electronic (3 ani de proiecte si concursuri). De soft si scheme nu imi bat capul, le gasesc usor."Acum nu mai inteleg de ce vrei sa te initieze cineva daca esti intr-o faza avansata... Ce iti mai trebuie de fapt? Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Aprilie 23, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Sfaturi!!!Uite-nu am stiut ca o masa mobila creeaza vibratii-nu am stiut ce tip de bare sa folosesc-nu am stiut ca trebuie sa investesc asa mult intr-o frezaETCOi avea eu experienta in electronica dar nu si in mecanica CNCImi poate da cineva ceva exemple de freze mici (pentru cablaje) ? Link spre comentariu
Margean Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Intra pe site-ul meu ,si o sa vezi acolo un cnc pentru cablaje , facut cu componente recuperate. Momentan este dezasamblat pentru imbunatatiri Link spre comentariu
kovari_andrei Postat Aprilie 23, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Super lucratPoate ma ajuti si pe mn cu o schema pt drivere(MP)Ma poate ajuta cineva cu niste documentatie pentri urmatoarele motoare?Multumesc Link spre comentariu
Margean Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 Pentru inceput as vrea sa te intreb de unde ai luat motoarele ? Cumva le-ai cumparat de la Draculya, pentru ca aceasi poza mi-a trimis-o mie acum ceva vreme, prin februarie 2010.Acum depinde de tine ce driver vrei sa folosesti pentru acele motoare, ele sunt unipolare dar pot fi comandate si bipolar.Aceleasi motoare sunt instalate si pe masina de pe site, iar eu am optat la acel moment pentru driver unipolar, insa acum as vrea sa trec pe bipolar, insa nu m-am hotarat daca sa folosesc TB6560 sau PBL3776, pentru cel de al doilea am o oferta de pret de 1,6$/ buc, insa nu am gasit nici o schema fiabila inafara de cea din fisa tehnica.Deci daca te hotarasti sa folosesti driver bipolar , sfatul meu pentru moment este sa folosesti TB6560, daca vrei unipolar ,ai pe site-ul meu la sectiunea "Descarca", tot ce ai nevoie . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum