Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 va sal am o lustra cu 3 becuri si acolo , am iesite 3 fire doar toate albe cum le leg? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Daca are 3 fire, unul este comun si acolo se leaga nulul. Daca aplici faza pe unul din celelalte doua ramase libere, se va aprinde 1 bec. Daca aplici faza pe al 2-lea se vor aprinde celelalte 2 becuri. Daca legi impreuna aceste 2 fire de care vorbim si aplici faza pe ele se vor aprinde toate trei becurile.Pentru mai multa siguranta identifica firele cu un instrument de masura, presupun ca stii cum se leaga niste becuri in paralel. Daca nu stii nici atat renunta si cheama un vecin Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 ce nu inteleg eu este cum descopar care este nulul si cum folosesc cele 3 fire? sa inteleg ca cele 3 sunt faza si care este nulul nu inteleg Nu trebuia sa aibe 4 fire ?.Oricum multumesc de raspuns Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Am atasat schema mai jos. Firele se identifica, dupa cum am spus, cu un instrument de masura sau baterie cu beculet, sau orice indicator de continuitate. Eu nu am de unde sa stiu cum au legat ei acolo. In ultima instanta demontezi firele de pe fasunguri, le tragi afara si refeci legaturile dupa schema care am postat-o.Din tavan trebuie sa iti iasa tot 3 fire. Unul este nulul iar celelalte 2 sunt fazele (de fapt este una si aceeasi faza dar trecuta prin 2 intrerupatoare separate aflate in perete - intrerupator dublu - ca sa poti comanda 2 grupuri de becuri independent).Firele care sunt faze se identifica atingandu-le cu un creion de tensiune (surubelnita), intrerupatorul dublu din perete fiind pe pozitia "aprins". Indicatorul creionului de tensiune va lumina daca firul respectiv este faza.Si ai grija sa nu te curentezi Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 florine dau o bere asta daca nu ma curentez Link spre comentariu
petru_f Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 e ca la loto 3 din 3 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 @marianmihai! .... marianmihai! ... mai traiesti??? Link spre comentariu
Vizitator yAliny Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 S-o fi curentat Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Aprilie 24, 2011 Partajează Postat Aprilie 24, 2011 nu dar mai am timp :ras:sunt la inceput abia Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 nu dar mai am timp :ras:sunt la inceput abia Daca ai aparat de masura, masoara pe ohmetru (rezistente) intre lamela care vine in "varful" becului si firele din capat. Daca nu ai multimetru, poti folosi un bec+ o baterie. Daca folosesti un bec de 9V (12V) si o baterie de 9V, rezistenta nu o mai pui. Link spre comentariu
davidut5 Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Daca legi toate firele la un loc se aprind toate 3, corect?Deci unesti cate 2 pana gasesti nulul. Ai doar cateva variante.Ai 3 fire sa zicem alb negru si maro, presupunem ca maro este nulul. unim maro cu alb, se aprinde un bec, inseamna ca unul din cele 2 este nulul, unim maro cu negru, se aprinde nici unul, inseamna ca maro este nul. davidut5 said: Daca legi toate firele la un loc se aprind toate 3, corect?Deci unesti cate 2 pana gasesti nulul. Ai doar cateva variante.Ai 3 fire sa zicem alb negru si maro, presupunem ca maro este nulul. unim maro cu alb, se aprinde un bec, inseamna ca unul din cele 2 este nulul, unim maro cu negru, se aprind 2 becuri, inseamna ca maro este nul. In doza la intrerupator nu este si faza si nul. De obicei se trece faza prin intrerupator, ca atunci cand schimbi lustra sa nu te corentezi. In doza este un fir cu faza, si 2 fire ce merg la becuri.Daca la tine este asa, atunci cand pui creionul de tensiune, ala care se aprinde ala e faza.La lustra cum a zis colegul ai un nul si 2 faze. Ca sa vezi nulul, dai intrerupatorul pe on si apar 2 faze, la firul care nu se aprinde creionul este nul. Link spre comentariu
claudiu68 Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 SALUT.....ZI .......TE-AI CURENTAT SAU NU Link spre comentariu
Vizitator marianmihai1 Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 nu m-am curentat ce sa mai acum multumita celor dupa forum sunt pe meserie sau nu? Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 "La lustra cum a zis colegul ai un nul si 2 faze. Ca sa vezi nulul, dai intrerupatorul pe on si apar 2 faze,". Aveti grija cum va exprimati. Incepatorii trebuie, de la inceput, invatati corect. Eu am inteles dar NU sunt 2 faze ci aceeasi faza de 2 ori!. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 9, 2011 Partajează Postat Mai 9, 2011 Aveti grija cum va exprimati. Incepatorii trebuie, de la inceput, invatati corect. Eu am inteles dar NU sunt 2 faze ci aceeasi faza de 2 ori!. Eu i-am explicat si acest aspect: Din tavan trebuie sa iti iasa tot 3 fire. Unul este nulul iar celelalte 2 sunt fazele (de fapt este una si aceeasi faza dar trecuta prin 2 intrerupatoare separate aflate in perete - intrerupator dublu - ca sa poti comanda 2 grupuri de becuri independent). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum