mila Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Cred ca e cel mai bun loc ca sa aflu un raspuns corect.Am 2-3 carcase de radio si un laptop acel argintiu-cenusiu caracteristic anilor 2000.Aceste aparate s-au degradat ca aspect, in sensul ca vopseaua s-a sters in timp si a aparut culoarea plasticului de baza alb,gri sau negru.Am vazut in comert spray auto culoare asemanatoare, ce recomanda-ti? ce tratament de suprafata inainte de aplicare si dupa aplicare...un lac de protectie...ceva care sa faca vopsirea mai rezistenta la frecare in timp Link spre comentariu
Depanatorul Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Suprafetele trebuie bine pregatite. Se desfac din montaj, se spala cu detergenti (din gama detergent manual), nu se folosesc materiale dure - numai bumbac la stergere - iar daca ai zgarieturi adanci trebuie sa folosesti un smingel f. fin apoi cu pasta de lustruit. Dupa uscare (feon - ferit de praf) se aplica in min. 2 straturi de vopsea spray. Atentie, trebuie sa folosesti vopsea care sa suporte plasticul - altfel se inmoaie - nu se aplica vopsea de auto "chinezarie". Pentru carcasa laptop am rezerve!!! Vezi o carcasa (metalica) refacuta de mine ptr. statia de radioficare: https://picasaweb.google.com/iulyandari ... reProprie# Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 21, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2011 faina executia vopsirii la carcasa radioficare...felicitaride ce ai rezerve cu privire la carcasa laptop? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Tot in magazinele auto se gaseste si primer pt plastic. E un fel de grund,ca vopseaua sa aiba priza buna pe plastic Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Tot in magazinele auto se gaseste si primer pt plastic. E un fel de grund,ca vopseaua sa aiba priza buna pe plasticDar daca nu slefuita suprafata inainte nu e bun de nimic, trebuie slefuita ca sa adereAm patit-o, am dat pe o bara de masina neslefuita si se cojea de ziceai ca-i data pe ulei Link spre comentariu
cristian2009 Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Pe suprafetele metalice, inainte de vopsire, trebuie aplicat un strat de grund sau nu este necesar ? Link spre comentariu
lorik199 Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Pe suprafetele metalice, inainte de vopsire, trebuie aplicat un strat de grund sau nu este necesar ?Daca suprafata a mai fost vopsita, se recomanda sprit chit, pt a nu avea surprize de compatibilitate intre vopseleDe obicei se recomanda, e o protectie in plus, mai ales daca a intrat putin rugina in tabla Link spre comentariu
cristian2009 Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 suprafata a mai fost vopsita, dar vopseaua veche o dau jos.este vorba despre carcasa unui amplificator, cred ca este din cupru, are o culoare galbuie. Link spre comentariu
lorik199 Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Daca vrei un rezultat profesional, cumpara un spray de sprit chit, e in jur de 25 lei si da 2-3 straturi(sau mai multe, pana se acopera toate imperfectiunile), intre fiecare slefuire cu granulatie progresiv crescatoare, ultima granulatie e bine sa fie 800-1000Dupa terminarea cu sprit chit-ul, aplica un strat subtire de vopsea, pe care o folosesti ca asa-zisa "vopsea de control", pt a observa unele imperfectiuni ce nu se observa altfelDaca nu e ok, aplica alte staturi de sprot chit si continua cu vopsea de control, iar daca totul este ok, poti aplica vopseaua finala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum