Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vopsire carcase

mila

Postări Recomandate

Cred ca e cel mai bun loc ca sa aflu un raspuns corect.Am 2-3 carcase de radio si un laptop acel argintiu-cenusiu caracteristic anilor 2000.Aceste aparate s-au degradat ca aspect, in sensul ca vopseaua s-a sters in timp si a aparut culoarea plasticului de baza alb,gri sau negru.Am vazut in comert spray auto culoare asemanatoare, ce recomanda-ti? ce tratament de suprafata inainte de aplicare si dupa aplicare...un lac de protectie...ceva care sa faca vopsirea mai rezistenta la frecare in timp :ras:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

3

• mila

2

• cristian2009

2

• Depanatorul

1

Top autori în acest subiect

Suprafetele trebuie bine pregatite. Se desfac din montaj, se spala cu detergenti (din gama detergent manual), nu se folosesc materiale dure - numai bumbac la stergere - iar daca ai zgarieturi adanci trebuie sa folosesti un smingel f. fin apoi cu pasta de lustruit. Dupa uscare (feon - ferit de praf) se aplica in min. 2 straturi de vopsea spray.

Atentie, trebuie sa folosesti vopsea care sa suporte plasticul - altfel se inmoaie - nu se aplica vopsea de auto "chinezarie".

Pentru carcasa laptop am rezerve!!!

Vezi o carcasa (metalica) refacuta de mine ptr. statia de radioficare:

https://picasaweb.google.com/iulyandari ... reProprie#

Link spre comentariu

Tot in magazinele auto se gaseste si primer pt plastic. E un fel de grund,ca vopseaua sa aiba priza buna pe plastic

Dar daca nu slefuita suprafata inainte nu e bun de nimic, trebuie slefuita ca sa adereAm patit-o, am dat pe o bara de masina neslefuita si se cojea de ziceai ca-i data pe ulei
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Pe suprafetele metalice, inainte de vopsire, trebuie aplicat un strat de grund sau nu este necesar ?

Daca suprafata a mai fost vopsita, se recomanda sprit chit, pt a nu avea surprize de compatibilitate intre vopseleDe obicei se recomanda, e o protectie in plus, mai ales daca a intrat putin rugina in tabla
Link spre comentariu

Daca vrei un rezultat profesional, cumpara un spray de sprit chit, e in jur de 25 lei si da 2-3 straturi(sau mai multe, pana se acopera toate imperfectiunile), intre fiecare slefuire cu granulatie progresiv crescatoare, ultima granulatie e bine sa fie 800-1000Dupa terminarea cu sprit chit-ul, aplica un strat subtire de vopsea, pe care o folosesti ca asa-zisa "vopsea de control", pt a observa unele imperfectiuni ce nu se observa altfelDaca nu e ok, aplica alte staturi de sprot chit si continua cu vopsea de control, iar daca totul este ok, poti aplica vopseaua finala

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări