csl1131 Postat Decembrie 2, 2005 Partajează Postat Decembrie 2, 2005 tu pe sistenul asta 5.1 sau cat o fii, ce vrei sa faci in general.. sa asculti muzica, sa te uiti la filme, sa te joci jocuri sau altele..?pt muzica (parerea mea, si nu numai) e ca niste boxe floorstander, sau oricum 2 sau 4 boxe full range se aud mai bine decat un 5.1 sau un 2.1 sau ceva de genul asta...ca subwooferul in general nu are fidelitatea la ceva full range,si muzica e cam limitata in general pe la 40 hz, ce e sub e ff tare limitat(la majoritatea melodiilor)pt filme si jocuri, acolo unde sunt exploziile alea, cel mai bine se aude un 5.1 sau 2.1 sau 4.1 etc...ca e si subwooferul care reda exploziile... Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 2, 2005 Partajează Postat Decembrie 2, 2005 Sustin si eu parerea lui csl si spun ca pe un sistem x.1 muzica nu se aude bine deloc, tot fullrange-ul rulz la muzica;eu am o pereche de fullrange cu HP-15W si pht-408 si pot sa iti spun ca la se aude dumnezeieste si se simte la fel. Link spre comentariu
FIXVID Postat Decembrie 2, 2005 Partajează Postat Decembrie 2, 2005 spun ca pe un sistem x.1 muzica nu se aude bine delocdaca satelitii is separati k lumea de subwoofer si nu simti o "adancitura" intre ele se aude f fain .. ai o senzatie de spatialismasta depinde si de materialul pe care il asculti de ex melodiile sunt in format stereo .. in canalele de rear auzi aceeasi chestie ca si in canalele de front si eventual se mai adauga un mic delay (la algoritmii de spatializare cmss de la creative ) sau mai este algoritmul qmss de la qsound care este mult mai complex te introduce in interiorul melodiei in ceea ce priveste spatializarea 5.1 Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 2, 2005 Partajează Postat Decembrie 2, 2005 Intr-adevar, daca sw este separat bine de sateliti bineinteles ca se aude bine, dar in cazul de fata ( ma refer strict la ceea este la vanzare ) separatia se face cam aiurea, astfel incat exista o gaura in midbass ( cam asta am sesizat eu ); oricum, acelasi lucru ( ma refer la spatialitate ) se poate face folosind 4 sateliti si 2 sw ( spun 2 pt ca 2 sw pot acoperii mai bine spatiul decat unul singur )... Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Decembrie 2, 2005 Partajează Postat Decembrie 2, 2005 99.9 % dintre sistemele x.1 de pe piata au acea problemasubul nu urca suficient si satelitii nu coboara, iar reultatul este o "gaura" super naspa Link spre comentariu
csl1131 Postat Decembrie 2, 2005 Partajează Postat Decembrie 2, 2005 si la restul de 0.01% te sperii de pret si o iei in directia opusa :weedman: Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Aprilie 19, 2006 Partajează Postat Aprilie 19, 2006 ma scuzati, eu am cerut un raspuns dar am stat ceva timp fara net si nu am mai intrat pe forumcred ca voi incepe la mine in curte vara asta dupa ce ma mai documentez putin despre incinte, pt ca asa voi avea si timp si mai strang si niste bani.despre difuri, le voi cumpara de la inceput pe cele pe care le voi tine in casa si pentru primele incercari (nereusite probabil), le folosesc la putere mica pentru a nu le deteriora.partea de amplificare nu cred ca are sens sa o fac eu pentru ca sunt solutii compacte foarte ieftine (ma refer la placi de amplificare). Am totusi niste intrebari:1.Unde gasesc niste amplif+tansf lipite de un radiator cu mufe scoase cu tot ca la suburile din comert???2.ce material recomandati PAL/MDF/lemn de brad/esente dure (is scumpe nu prea ma tenteaza ca se dubleaza pretul si la prelucrat)eu ma gandesc totusi la ceva oarecul linistit adik pana in 300W RMS mi se pare o prostie sa fac ceva peste (am vecini si costa schimbatul geamurilor daca scap mana peste volum la max). Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 19, 2006 Partajează Postat Aprilie 19, 2006 MDF este mai bun decat palul, dar daca nu ai acces la mdf, o poti face linistit din pal :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Aprilie 20, 2006 Partajează Postat Aprilie 20, 2006 e mai greu in grame ca palul? sau mai usor de prelucrat. eu oricum in final duc incinta la taiat in cartierul Dancu (la margine de oras, deasupra zone industriale) unde sunt cateva ateliere care fac in ce vreau eu incinta: lemn,pal, aluminu (lol). Nu stiu sigur dar presupun ca se lucreaza si in MDF,nu? sunt vreo 10 ateliere pe acolo....eu am sa ma joc pt inceput in lemn de brad ca mai am de la santier o groaza. tb doar sa le curat putin... am fierastrau dar nu stiu ce randament am la taiat cu mana. Nu stiu daca renteaza sa cumpar o scula electrica. chiar si din bazar tot imi ia vreo 800 de mii. Oricum nu stiu inca de cati bani dispun daca nu lucrez ceva la vara, ca i-am dat toti pe aparatul foto :smt100 Am mai gasit un amator si poate ca 2 idei fac mai mult decat una. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum