Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator de semnal modulat

tiovidiu

Postări Recomandate

Azi din intamplare am gasit la http://www.g4jnt.com/SDRTxSW.htmpeste un soft care genereaza semnal modulat atat AM, FM cat si SSB USB si LSB. Dupa cum se stie intr-un trcv una din probleme care descurajeaza unii constructori este obtinerea unui semnal SSB. Filtrele de fabrica sunt destul de scumpe si greu de gasit, cele home made necesita aparatura si ceva talent ca sa le nimeresti. Acum as vrea sa stiu este cineva care a folosit acest soft? Oare in combinatie cu un VFO pot construi un emitator SSB?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

2

• tiovidiu

1

Top autori în acest subiect

Acel program nu genereaza semnal SSB, genereaza doar semnalele audio pentru obtinerea

unui semnal BLU prin metoda defazajului. E nevoie evident de un VFO dar si de mixerele RF

corespunzatoare. Partea hardware este descrisa si ea pe pagina respectiva:

http://www.g4jnt.com/IQupcon1.gif

cu mentiunea ca precventa VFO-ului trebuie sa fie de patru ori mai mare decat frecventa

de lucru (purtatoarea). Altfel sistemul este perfect functional si folosit in transceivere SDR.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Daca ai sa cauti in revistele din arhiva Radiocomunicatii si Radioamatorism aflata pe site-ul FRR ai sa gasesti intr-un numar descrierea unui transceiver SSB cu filtre cu defazaj, o realizare de exceptie a d-lui Cuibus (sper ca nu ma inseala memoria!); parca era pe 3,5 si 7.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări