Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Creare filtru bass la intrare in statie

AsterX

Postări Recomandate

SalutAs dori si eu sa construiesc un Filtru de bass deoarece am o statie 4x200 si as dori ca 2 canale adica amandoua stanga sa le folosesc pentru subwoofer-e fiecare de 400w 4 ohmi.Faza functioneaza numa la dvd am conectat dreapta la iesire boxe dvd si stanga la iesire bass dvddar vreau sa folosesc si la calculator dar aici nu mai am aceasi chestie bag in unitate si imi iese ca la boxe si in subwoofer, in subwoofer vreau doar bass exista vre-o modalitate pe fir si fara alimentare la curent sa filtrez sunetul sa scoata doar bass?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu8982

1

• babic2005

1

• AsterX

1

Top autori în acest subiect

viewtopic.php?f=14&t=3014

Posted Image

Exista aceasta varianta pasiva, de exemplu... eu l-am facut prin liceu, pus pe un amplificator tot constructie proprie... imi amintesc ca "imi suna" bine atunci. Acum, nu cred ca as mai spune asta despre el.

Eu as face altceva;

As cumpara o cutie d-asta sau similara...

Posted Image

...as cumpara un kit filtru activ de subwoofer, trafo(500mA), punte/filtru, conectori rca, etc. si as face un mic filtru activ de subwoofer, cu toate reglajele(freq., gain, phase, etc.) scoase pe panoul frontal al cutiei, iar pe panoul spate, cablul de alimentare, intrarile si iesirile(ca un mic amplificator). Sper ca se intelege ce vreau sa spun...

Adicatalea, sa obtii o chestie similara cu asta(vizual):

Posted Image

Link spre comentariu

Corect ceea ce spune colegul nostru "nomikos", faci sau cumperi un filtru "activ de subwoofer" sau un filtru "trece jos" il asamblezi intr-o carcasa adiacenta amplificatorului. Am folosit si eu intr-o vreme asa ceva, doar ca era deranjant ca alimentarea era dintr-un transformator extern. Atasez cu o astfel de jucarie realizata de mine intr-o carcasa de CD-rom de aceasta data cu alimentarea facuta in interiorul carcasei:

Posted ImagePosted Image

Va salut. Radu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări