Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lg rz-42px11

Postări Recomandate

buna ziua.acest tv diagonala 42 de polici se prezinta astfel,sonorul functioneaza,dar pe ecran apare o banda cu purici lata de 20 cm alba care se plimba pe ecran,apare in stinga dupa 2 -3 secunde apare in mijloc si dupa 2-3 secunde apare in dreapta si tot asa se plimba pe ecran..restul imagini este neagra.poate sa fie defect de y drivers si y sys?ma poate ajuta cineva cu o schema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...

multumesc ptr schema.este primult tv cu acest defect la care lucrez.momentan nu sunt linga el dar voi incepe prin a masura control board...nu pare a fii un defect strict de x sau y sau z board ptr ca banda de 20 cm apare rind pe rind in toate zonele panelului. efectiv se muta .salutare tuturor revin cu acest tv deoarece am reusit sa individuez defectul...este vorba de o dioda de pe placa y sustain produsa de st electronics cu numele de cog gp425.pina aici totul ok....problema e ca nu o gasesc sa o inlocuiescrog pe cineva care are schema unei placi y sus 42v6....acolo e dioda defecta.multumesc revistei depanatorul care in nr 46 sre o schema 42v7 si pe care am urmarito,se pare ca e vorba de o dioda de 1a/1200 volti.am schimbat dioda cu by 228.....si nimic nu se intimpla....acelas defect curtain bar.am scos dioda din circuit si a ramas la fel nici o schimbare....cred ca mai are cevaasa se prezinta defectul....am gasit sa inlocuiesc placa y sus si y drive....dar as vrea ca cineva sa mi confirme ca poate fii din placile acestor 2 sau altceva

Link spre comentariu
Vizitator

Scoate Y buffer dintre panel si Y sus si uitate atent cu o lupa sau cu un microscop digital la IC-uri sant sigur pocnite, asta daca nu se vede chiar cu ochiul liber .Din pacate am avut unul la fel cu y buffer defect dar nu la-m rezolvat am schimbat 2 IC-uri SN755866 defecte dupa ce le-am shimbat a pocnit un al 3 lea ,si am renuntat. (Ybuffer + y sus) = costurii prea mariTind sa cred ca si la tine ar fi ambele module defecte insa nu o lua ca solutie .

Link spre comentariu

am reusit grazie revistei depanatorul sa identific un pic de parametri pe placa y sus si regimul de functionare,am masurat tensiunea de iesire dupa dioda d26 si este fluctuanta de la 11v coboara la 6 si apoi la 1 si iar urca si tot asa....dar tot e slaba tinind cont ca valorile trebuie sa fie in jur la 200v....:nas: din nou cu stiri noi....am deconectat modulul y drive bottom de placa y sus pentru citeva secunde si este imagine clara pe jumatatea de sus....sa fie driverul y bottom de vina?

Link spre comentariu

:nas: din nou cu stiri noi....am deconectat modulul y drive bottom de placa y sus pentru citeva secunde si este imagine clara pe jumatatea de sus....sa fie driverul y bottom de vina?

Y -bufferele este din doua bucati?.Daca fara cea de jos conectata merge partea de sus ok atunci 99,9% ca y-bufferul de jos sa fie defect.
Link spre comentariu

y bufferele sunt din 2 bucati,dar este posibil ca din cauza ca cel de jos sa fie defect sa nu se vada nimik cum facea pina acum?adica sa blocheze si imaginea in partea de sus?ptr ca imi bloca tensiunea de 125v...e prima plasma pe care incerc sa o repar si mam uitat pe schema de 1000 de ori. :nebunrau:

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am avut si eu unul,fara imagine,Y driver de jos avea un SN755866 crapat.Fara el imaginea era OK in partea superioara,cu el,chiar cu integratul crapat dat jos imaginea era doar ceva dungi aleatorii.Cum SN755866 gasisem dar la un pret ... prea mare,abia acum am gasit un modul complet la un pret convenabil.Problema rezolvata.Totusi ceva nu-mi place,la schimbarea programelor,pe perioada cat e blank apar niste puncte albe pe imagine,nu multe,si doar pe TV pe AV nu apare efectul.Imi amintesc,prin iarna cand cautam acel integrat,pe undeva pe net spunea ca problema era ca se incalzesc prea tare,acum ma gandesc sa-i pun ceva radiatoare pe ele,ceva gen alea mici autoadezive ce se pun la memorii.o telecomanda pentru el stie cineva ce se potriveste?

Link spre comentariu

Am avut si eu unul,fara imagine,Y driver de jos avea un SN755866 crapat.Fara el imaginea era OK in partea superioara,cu el,chiar cu integratul crapat dat jos imaginea era doar ceva dungi aleatorii.Cum SN755866 gasisem dar la un pret ... prea mare,abia acum am gasit un modul complet la un pret convenabil.Problema rezolvata.Totusi ceva nu-mi place,la schimbarea programelor,pe perioada cat e blank apar niste puncte albe pe imagine,nu multe,si doar pe TV pe AV nu apare efectul.Imi amintesc,prin iarna cand cautam acel integrat,pe undeva pe net spunea ca problema era ca se incalzesc prea tare,acum ma gandesc sa-i pun ceva radiatoare pe ele,ceva gen alea mici autoadezive ce se pun la memorii.o telecomanda pentru el stie cineva ce se potriveste?

Va salut! Verificati pe Y-SUS formele de unda/tensiunea de alimentare Vs conform manualului de service LG PDP42V6 si ajustatile daca e cazul din semireglabili. Condesatorii electrolitici de 33uF/25V respectiv 220uF inlocuiti daca sunt devalorizati cauza principala a defectelor in Y-SUS/YDRV/Z-SUS.Telecomanda compatibila LG model: 6710900010SSucces!
Link spre comentariu

Salutare.Osciloscop inca nu am.Tensiunile,din ce-mi aduc aminte erau OK la vremea cand l-am verificat.Cat despre acele puncte,apar doar pentru o perioada foarte scurta,in timpul cat imaginea e blocata la schimbarea programului (nu pe toata perioada).Seamana cu parazitii generati de unele motoare ca sa spun asa mai neprofesional ca nu stiu cum sa le spun altfel.Apar doar la schimbarea programelor,la schimbarea intre sursele AV nu apar.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări