Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

miniemitator

danutz-

Postări Recomandate

Nu prea inteleg cum poate sa scada nivelul semnalului trecut printr-un amplificator :rade: poate doar daca amplificatorul nu e ... amplificator (schema gresita sau defectuos pusa in practica).Pe vremea cand construiam jucarele d'astea foloseam 2N3866 ca ARF si mergea "brici" in orice frecventa.

2N3866 este cu totul altceva decat 2N3904 sau 2N2222, normal ca merge. 2N3904 are castig foarte scazut la frecventa radio FM, fara nicio modificare in schema originala (tensiune de alimentare, polarizarea etajului oscilator sau schimbarea antenei), semnalul de iesire va SCADEA in loc sa creasca pt ca efectiv un al doilea 3904 produce doar o cadere de tensiune, nu poate sa amplifice la acea frecventa. Mai ales daca e vorba de baterie de 9v.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

10

• Marian

4

• +_Florin_+

3

• Th3_uN1Qu3

3

Top autori în acest subiect

am si un radio mic adus de tata din franta are un fir negru ca antena merge am/fm afisaza ora pe un mic display in fata si are si un mic proiectror cu laser pentru ora sa o vezi pe perete noaptea . Radioul merge pe baterie de 9v. posturile se comuta pe rotite ca la radiourile normale . asta ar fi bun?

Link spre comentariu

Bateria de 9 V este numai pentru a pastra setarile si a asigura functionareain continuare a ceasului intern pe durata unei intreruperi a retelei, ea nu oferaposibilitatea "lucrului in portabil" pentru aparat.

Link spre comentariu

Pana la urma nu ai spus ce vrei sa faci. Un miniemitator pentru o anume distanta, un broadcast la nivel de apartament, de curte, sau pur si simplu un experiment? Cel mai bun si stabil ar fi un emitator pilotat cu cristal de cuart, cu modulatie de amplitudine. In functie de frecventa cristalului poti emite pe unde medii sau scurte si receptiona cu orice aparat comercial AM.Dar asta presupune un montaj cu 3 ... 5 tranzistori, daca esti dispus sa faci. Restul sunt jucarele instabile cu care iti pierzi timpul degeaba ...

Link spre comentariu

Pana la urma nu ai spus ce vrei sa faci. Un miniemitator pentru o anume distanta, un broadcast la nivel de apartament, de curte, sau pur si simplu un experiment? Cel mai bun si stabil ar fi un emitator pilotat cu cristal de cuart, cu modulatie de amplitudine. In functie de frecventa cristalului poti emite pe unde medii sau scurte si receptiona cu orice aparat comercial AM.Dar asta presupune un montaj cu 3 ... 5 tranzistori, daca esti dispus sa faci. Restul sunt jucarele instabile cu care iti pierzi timpul degeaba ...

radioul vreu sa il folosesc la asta:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări