Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Mouse - Complicat

Vizitator Osi

Postări Recomandate

Buna domniilor, am nevoie de putin ajutor.As vrea sa modific un mouse optic. Si anume, cand dau click pe oricare din cele 5 butoane sa imi vibreze un vibrator tip Coin sau motoras indiferent, un timp scurt. Gen un sfert de secunda. Oare se poate face asa ceva fara sa imi modifice performata sobolanului ?Si mai important, se poate face chestia asta cu un singur microcip ieftin (a se observa ca nu ma pricep deloc) ? Ca sa imi iasa pasenta ar trebuii sa fie toata investitia sub ~30 de lei

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

3

• Aelfo

2

• wally_gatter

1

Parerea mea este sa te apuci de un alt proiect, fiindca pentru a modifica un mouse in sensul descris de tine - este destul de costisitor. Spun asta fiindca in primul rand e greu sa citesti cele 5 butoane in timp ce mouse-ul este in functiune, iar in al doilea rand cred ca un vibrator incorporat in mouse o sa afecteze precizia sa.

Link spre comentariu
Vizitator Osi

Nu cred ca ar afecta performanta mouseului vibratorul, ar fii o vibratie scurta de totPrin buton am masurat, trece 1.6 VZici ca m-ar costa mai mult de 30 de lei per unitate ?

Link spre comentariu
Vizitator Osi

Pai as putea sa leg tranzistorul (cmos?) in serie cu intrerupatorul sau ceva de genul, sau nu? Adica intrerupator first, minunea after, apoi sa continue cu ce urmeaza.

Link spre comentariu

E relativ usor de facut daca butoanele au toate un pin comun. Asa ca uite-te daca unul dintre contactele de la fiecare buton e legat la masa sau la alimentare. Daca e asa e usurel de facut. Daca sunt de fapt conectate in vreo matrice ceva.... nu e prea usor deloc.

Link spre comentariu

Atunci nu e deloc usor. Tensiunea aia pe care o masori nu are nicio valoare, e probabil media unor impulsuri/etc folosite pentru scanarea butoanelor...Eu nu ziceam sa masori, ziceam sa te uiti la firele de pe placa, identifici masa si aliemtnarea de 5V si te uiti daca toate butoanele se leaga fie la VCC fie la GND...

Link spre comentariu

Cea mai buna solutie e sa gasesti de la mouse-uri mai vechi butoane cu 4 contacte , sa le inlocuiesti , si pe alea doua contacte libere inseriezi vibratorul ,eventual mai adaugi si un mic condensator in paralel cu vibratorul.. adaptezi tensiunea de inrare in mouse (+Vcc) la cerintele vibratorului , si ai circuit independet fata de "logica" mouse-ului..

Robeert: modificat mesaj.

Link spre comentariu
Vizitator Osi

hehe eram sigur ca cineva o sa faca ceva gluma cu vibratorul :PNu nu, eu lucrez la un mouse silentios. Pana acuma am conceput si perfectionat un intrerupator optic. Cu un LED si o FotoDioda. Suprinzator cu toate ca nu ma pricep deloc, daca leg fotodioda in loc de intrerupator, functioneaza. Adica daca ii dau lumina face click. Credeam ca va fii mai complicat si ca trebuie ceva tranzistori si figuri. In fine am si facut un intrerupator mishto din toata chestia asta, adica un enclousure pentru led si fotodioda plus un obturator.Vibratorul este pentru confirmarea satisfacatoare de click. bineinteles daca ar fii suficient de scurta vibratia, si (am testat) daca prind vibratorul de carcasa sobolanului intr-o bila de silicon, Este silentios si satisfacator ! Acuma singura problema ramane vibratorul. Adica ceea ce-l face sa mearga. Si mai exact pretul si dimensiunea lui.Oh da, am desfacut toti sobolanii care i-am avut in casa. De la primu care l-am avut pana la penultimul. Stiati ca de la cel cu Bila (~1995) pana la Microsoft Sidewinder (2010) folosesc exact acelasi sistem de intrerupator. Poate pastila de contact e din alt metal sau stiu eu, dar in rest It's The Same! Nu sunt cu dublu-contact

Link spre comentariu
Vizitator Osi

butoanele initiale au 3 pini. Cel din mijloc e comun, da. Pinul 1 cu 2 sunt in contact initial, iar cand apesi butonul pinul 2 cu 3 sunt in contact.Dar fotodioda mea nu are mai multe contacte si nu pot pune inca un rand. E ok, cred ca am sa caut alta modalitate sa-mi controlez motorasul. Adica ma gandesc la alta solutie sa vedem. Poate reusesc sa invat sa vad cum functioneaza cipu ala de pe mouse :P

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări