Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

remorca home made

silviu_marian_2005

Postări Recomandate

Se poate rezolva cu un cilindru hidraulic telescopic actionat de o pompa manuala, asemeni unui cric hidraulic, problema este inaltimea de ridicare deoarece pentru basculare trebuie un unghi de cca 30-45 grade, poate mai mult daca mterialul e lipicios ( pamant umed, balast de stabilizat solul, argila umeda). Ideea e ca daca nu e foarte mare, descarcarea se face mai rapid si mai usor la lopata.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gcom61

5

• silviu_marian_2005

4

• CIBY2

2

• Trabant

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Teoretic pt basculare se poate folosi orice cilindru de forta cu o pompa(chiar si manuala) adecuata.Pt a obtine unghiul necesar in functie de lungimea cilindrului,te apropii sau departezi de axa de basculare.Eu as fi dispus sa construiesc la cineva o remorca (tip Pades500) cu conditia ca acesta s o inmatriculeze si pe a mea :) :)

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Daca nu este necesara inmatricularea, se merita o remorca home. Cu toate cheltuielile, nu trece de 400-450 lei. Mai jos am pus niste poze cu o remorca pentru un tractoras de 12 CP. Dimensiuni: 1800x1200. Va fi gata in cateva zile, in regim de lucru "incet, incetisor si foarte incet" :rade:

post-2298-139829346223_thumb.jpg

post-2298-139829346235_thumb.jpg

post-2298-139829346247_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Da, dar asta presupune ca e categoria "utilaj agricol" si se deplaseaza numai in afara drumurilor (nationale, judetene, poate chiar comunale? Sau mai practic, unde nu te vede "organu' ")Eu (inca) mai am o (semi)remorca Padis500, cu carte de identitate si certificat de inmatriculare (are ITP expirat, ca nu mai am cu ce sa o tractez la statie).Anul acesta cred ca e ultimul in care-i mai platesc impozitul (nu e decat vreo 15 lei, parca, dar chiar il dau degeaba si ma si incurca in curte!). Fie o "marit" (are si roata de rezerva!), fie o radiez si o trec si eu la categoria utilaj (sa car lemne sau balegar, da' nu am cu ce o trage?)Aviz celor interesati.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Da, dar asta presupune ca e categoria "utilaj agricol" si se deplaseaza numai in afara drumurilor (nationale, judetene, poate chiar comunale? Sau mai practic, unde nu te vede "organu' ")Eu (inca) mai am o (semi)remorca Padis500, cu carte de identitate si certificat de inmatriculare (are ITP expirat, ca nu mai am cu ce sa o tractez la statie).Anul acesta cred ca e ultimul in care-i mai platesc impozitul (nu e decat vreo 15 lei, parca, dar chiar il dau degeaba si ma si incurca in curte!). Fie o "marit" (are si roata de rezerva!), fie o radiez si o trec si eu la categoria utilaj (sa car lemne sau balegar, da' nu am cu ce o trage?)Aviz celor interesati.

Ai maritat-o?Parca as fi interesat de una la un pret "civilizat".
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări