Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modem/Router Romtelecom pe post si de Switch

Depanatorul

Postări Recomandate

Modem/Router Romtelecom pe post si de Switch.

Buna,

Am o mica problema la reteaua.

De la funizor Romtelecom (prin modem VSDL) primesc internet.

De la modem Romtelecom:

- trimit internet la 2 laptopuri (prin wireless sau fir, la alegere);

- am conectat la internet la 2 camere ip (prin wireless);

- intre cele 2 laptopuri am legatura de SHARE documents pentru transfer temporar.

Aceasta configuratie mergea perfect, de cele mai multe ori. Internetul merge f. bine acum, nu am ca sa reprosez celor de la Romtelecom (Viteza Download 30 Mbps; Viteza Upload 4 Mbps).

Cand folosesc adesea SHARE-ul intre cele 2 laptopuri pierd legatura laptopurilor la internet.

Atentie: In momentul cand s-a blocat internetul pe laptopuri, daca verific camerele ip (din afara retelei LAN - de pe internet, telefon) observ ca acestea nu au pierdut legatura cu internetul. :scarpin

Incerc sa dau restart la ambele laptopuri dar nu se restabileste legatura la internet.

Abia daca dau restart (numai) la modem Romtelecom se restabileste legatura la internet a celor 2 laptop-urilor.

Care ar fi cauza? Reteaua actuala e facuta de vreo 6 luni, iar problema a aparut de curand.

Credeti ca modemul Romtelecom nu poate face fata unui transfer prea mare (pe SHARE) intre laptopuri si sa ma limitez doar la cate un document in SHARE? Ar trebui sa schimb cu o alta o alta configuratie (gen cu 1 PC-Master si 2 PC-uri Slave prin switch)? Sa folosesc dupa modem un router clasic (dar ar scadea viteza internetului) pe post de switch?

Astept raspuns bun de la profesionisti.

Cu multumiri!

iulian72

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatorul

6

• rcalarasu

3

• volhov

1

• iod2

1

Top autori în acest subiect

Banuiesc ca pe partea de LAN folosesti DHCP (adrese IP alocate de routerul cu pricina). In principiu nu ar trebui saapara probleme de genul celor descrise de tine, dar .... poti verifica unele lucruri in ambele situatii (normala si cu net-ul blocat).De exemplu:- verifica adresele IP primite de laptopuri in ambele situatii ("ipconfig" sau "route print"), eventual configureaza pe acestea adrese IP statice, impreuna cu gateway si DNS;- verifica daca atunci cand nu merge net-ul pe laptopuri , routerul raspunde la ping, apoi daca raspunde DNS.Daca nu reusesti sa tragi concluzii din aceste verificari, posteaza rezultatele aici si mai discutam.Succes!

Link spre comentariu
Vizitator queequeg73

Buna, si salutari la toata lumea ca sunt nou pe forum!Ar fi interesant sa spui ce model e routerul VDSL de la Romtelecom - un anumit Zyxel e "renumit" pentru blocari aleatorii, chiar si dupa update de firmware; de asemenea, un "nene" de la suportul tehnic al Romtelecomului mi-a zis odata (dupa ce m-am cam ratoit la el) ca portul 4 LAN al routerelor astea ar fi dedicat receptorului de televiziune interactiva (mediabox dolce nu stiu cum) si ca nu imi recomanda sa infig in el calculatoare sau altceva decat mediabox. Mai mult, asa cum spunea cineva mai sus, incearca sa renunti la DHCP. Personal, consider ca aceste modemuri/routere VDSL sunt gandite sa functioneze in mediul casnic, fara a putea face fata unui trafic decent in LAN. Mai pe romaneste, sunt bune pentru acasa, dar nu poti sa ai incredere in ele!

Link spre comentariu

Modemul meu de la Romtelecom (VDSL):

Huawei HG655b Wi-Fi

•Acest router este recomandat pentru conectarea fãrã cablu la internet (conexiune wireless);

•Este compatibil doar cu un serviciul de internet furnizat pe tehnologiile VDSL şi FTTB;

•Are 4 porturi Ethernet, 2 porturi VOIP, 1 port USB şi suportă conexiune Wi-Fi 802.11b/g/n.

Manualul este aici: http://www.romtelecom.ro/fileadmin/temp ... HG655b.pdf

Ar fi interesant sa spui ce model e routerul VDSL de la Romtelecom - un anumit Zyxel e "renumit" pentru blocari aleatorii, chiar si dupa update de firmware; .....................!

Link spre comentariu
Vizitator queequeg73

Huawei -ul asta pare mai bun... eu, am instalat vreo 5 si nu a plans inca nimeni; iti recomand sa incerci un update de firmware (evident cu grija). Nu stiu cum merge VoIP pe el, ca n-am avut rabdare :)

Succes!

Later edit:

A. uite ca scrie in manual cam ce ziceam eu mai sus:

"NOTĂ

Puteţi conecta calculatoarele la interfeţele LAN1 şi LAN2 pentru serviciul de internet şi

puteţi conecta echipamente STB la LAN3 şi LAN4 pentru serviciile de IPTV."

B. pe un forum despre antene de satelit, cineva venea si cu o solutie: (http://sateliti.info/showthread.php?220 ... ROMTELECOM)

"Cum aloc LAN3 şi LAN4 pentru acces internet la modemul Huawei HG655b?

pentru ca si eu m-am lovit de problema respectiva am cautat pe net si am gasit ce trebuie sa faci :

1. Intră pe pagina de configurare a modemului Huawei HG655b accesând http://192.168.1.1 în browser-ul web

2. Introdu parola de acces la modem (implicit admin/admin) sau ce parola ai setat tu

3. Din meniul din partea stângă selectează Basic după care selectează WAN

4. În meniul WAN, selectează rândul WAN1_INTERNET_B_ATM2_0_36 şi debifeaza opţiunile LAN3 şi LAN4

5. Dă click pe butonul Submit

6.1. Dacă utilizezi tehnologie ADSL selectează rândul WAN6_INTERNET_TR069_R_ATM1_0_35 şi bifează opţiunile LAN3 şi LAN4.

6.2. Dacă utilizezi tehnologie VDSL/FTTB selectează rândul WAN3_INTERNET_TR069_R_PTM4_0_1_0 şi bifează opţiunile LAN3 şi LAN4.

7. Dă click pe Submit şi ai acum configurate porturile LAN3 şi LAN4 pentru a avea conexiune la internet."

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Recomand cu caldura inlocuirea dispozitivelor de la romtelecom cu ceva routere ADSL . Daca nu , se poate utiliza routerul Romtelecom pe post DOAR de modem . ADica , se seteaa la conexiunea ADSL sa fie Bridge si doar VCI ... la 0.35 Acestea fiind facute conectati firul de net ( ala care iese din modeumul Romtelecom ) in ceva router ( orice natie de router pe fir sau wireless ) . Atentie !!! firul de net care iese din modemul romtelecom musai sa intre in intrarea Internet a routerului.Acum , va conectati pe router , bifati optiunea PPPoE , setati userul si parola de la romtelecom , conectare continua si gata.Sarcina de a funiza username-ul si parola furnizorului de net precum si de a routa netul apartine routerului iar echipamentul romtelecom este un modem care functioneaza in mod transparent.Succes !!!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

De cateva zile nu mai functioneaza conexiunea wireless pe LAN la modem Romtelecom VSDL.

Pentru calculatoare nu-i problema, am pus cablu utp. Ceea ce ma deranjeaza este conexiunea la camerele-video-ip care sunt cu wireless. Cu toate ca am ip-static de la Romtelecom prin abonament, nu gasesc o solutie de wireless pentru camere-ip.

Stiu ca se poate schimba modemul de la Romtelecom, as dori o alternativa mai convenabila.

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc!

Recomand cu caldura inlocuirea dispozitivelor de la romtelecom cu ceva routere ADSL . Daca nu , se poate utiliza routerul Romtelecom pe post DOAR de modem . ADica , se seteaa la conexiunea ADSL sa fie Bridge si doar VCI ... la 0.35

.....

Link spre comentariu

Am renuntat la conexiunea wireless, am sa trag cablu-UTP la toate calculatoarele.

Cool, cred ca functioneaza:

Cum aloc LAN3 şi LAN4 pentru acces internet la modemul Huawei HG655b?

1. Intră pe pagina de configurare a modemului Huawei HG655b accesând http://192.168.1.1 în browser-ul web

2. Introdu parola de acces la modem (implicit admin/admin) sau ce parola ai setat tu

3. Din meniul din partea stângă selectează Basic după care selectează WAN

4. În meniul WAN, selectează rândul WAN1_INTERNET_B_ATM2_0_36 şi debifeaza opţiunile LAN3 şi LAN4

5. Dă click pe butonul Submit

6.1. Dacă utilizezi tehnologie ADSL selectează rândul WAN6_INTERNET_TR069_R_ATM1_0_35 şi bifează opţiunile LAN3 şi LAN4.

6.2. Dacă utilizezi tehnologie VDSL/FTTB selectează rândul WAN3_INTERNET_TR069_R_PTM4_0_1_0 şi bifează opţiunile LAN3 şi LAN4.

7. Dă click pe Submit şi ai acum configurate porturile LAN3 şi LAN4 pentru a avea conexiune la internet.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări