Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

stabilizator de tensiune de la 12vDC la 6 vDC

kkkabuu

Postări Recomandate

va rog ajutatima sa realizez un stablizator(asa cred ca se cheama) auto.care sami reduca curentul di 12v-14,5.cit are un auto la 6v curent continu in ju de 6A sa poata sami dea.imi trebue pentru un casetofon auto care se alimenteaza doar fata la 6v.si restul la 12.este vorba de un casetofon alpine iva d100r.si necesita doua alimentari.respectiv 6v si 12v.

o schema un modul ori ce ajutor.multumesc

Robeert: modificat titlu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

4

• kkkabuu

4

• Th3_uN1Qu3

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

pai cam atit ar consuma casetofonul.cred ca sar putea sa fuctioneze si cu mai putin.dar pentru siguranta am zis 6a.si acest LM.nu sunt si altele care ar rezista si la mai mult.?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Dupa mine ceva nu e in regula cu aparatul ala.Mi-au trecut mii de aparate auto prin mana dar inca nu am vazut aparat auto care sa necesite doua tensiuni de alimentare,doar daca aparatul asta il aveti incomplet si pe langa el mai era o ,,cutie,, care facea aceste alimentari altfel sigur nu se poate.

Link spre comentariu

Salut,

Sustin cele spuse de dan-cod!

Se mentioneaza Alpine...

In general fabricantul nu are intentia sa dea batai de cap celor care folosesc produsul lor (cauta alimentari separate de diferite valori si altele...).

In general separatia se face direct din placa de baza sau o mica placa separata aflata inauntrul aparatului sau extern. Este posibil sa ai ceva defect sau lipsa. Cauta schema aparatului si vezi cum si de ce trebuie sa te ocupi tu de partea de 6v.

Edit: probabil ca asta iti lipseste:

http://www.ebay.com/itm/ALPINE-IVA-D100 ... 500wt_1054

---

http://www.ebay.com/itm/Alpine-Wire-Har ... 0564730779

Succes

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator doragon

Salutare! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o chema a unui stabilizator de la 12v la 6v care sa tina vreo 25w? Ideea este ca il folosesc la masina si vreau ca pe becul de semnalizare sa fac si pozitie (america) asa ca trebuie sa il tin alimentat permanent la 6v ca pozitie iar cand dau semnal primeste 12v, becul avand 21w.

Link spre comentariu
Vizitator doragon

Pe mine ma intereseaza sa alimentez acelasi bec permanent cu 6v, si cand dau semnal cu 12v. Imi trebuie un stabilizator la 6v de putere. Daca poate cineva sa ma ajute si pe mine cu o schema...

Link spre comentariu

Nu ai înţeles. Înseriezi becul care trebuie să stea aprins cu un altul identic. Semnalul de la semnalizare îl duci direct la becul din triplă. Celălalt merge spre poziţii şi îl ascunzi pe undeva sau îl foloseşti ca iluminare în portbagaj. Evident, faci asta pentru fiecare ramură.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări