leoncris Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Sa inteleg ca pe FM functioneaza? Link spre comentariu
Vizitator danm3gtr Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 se aude ceva din postul de radio de langa mine...dar nu e modificat inca....blocul pentru frecventa 88-106...se aude doar din armonica...contactele pe claviatura sunt ok... Link spre comentariu
radiot Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Pentru Danm.nu sant asa greu cum ti ai dori.dar defectul se poate datora claviaturii de la comutatorul de game,contacte lipsa datorita vechimii aparatului.se curata cu un spray contact cleaner puliscicontatti.sau ce aveti,si aparatul se va redresa .poate fi chiar contactul de la UUS cand clapa e ridicata nu face toate contactele,se verifica cu un ohmetru toate contactele dupa schema aparatului..am avut un defect asemanator si l am rezolvat asa..va doresc auditie placuta pe toate gamele.. Link spre comentariu
radiot Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 daca contactele de la claviatura sant bune ,trebuie sa face-ti verificari suplimentare,se atinge cu surubelnita cu maner izolator grila de comanda a tubului AFI in difuzor nu se aude nimic,sau la fel se atinge anodul tubului shimbator de frecventa in difuzor nu se aude nimic,sau se atinge grila de comanda a shimbatorului de frecventa,sau se conecteaza antena direct pe grila de amestec si in difuzor nu se aude nimic.in functie de ce situatie aveti,din cele aratate,va pot spune ce verificari concrete se fac,pentru depistarea defectului.Asta dupa sarbatori ca sa aveti timp sa umblati in aparat etc. Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 Eu folosesc un Darclee 5 modelul S643A pe lampi, in fiecare zi, ascult calculatoru pe el.Mi-as mai lua inca unu ca sa pun si celalalt canal si sa fie stereo .Si nu s-a ars nimic in el pana acuma doar ce a trebuit sa inlocuiesc, piese devalorizate, sau distruse de timp.Numa ca ti-as recomanda sa legi calculatoru cu radioul inchis, pentru ca se mai poate arde canalu respectiv din placa de sunet.Acuma am eu o intrebare pentru greii forumului.La mine pe darclee am vechea frecventa FM 65-73Mhz, numa la un capat se aude postu de radio de langa mine dar asta e din armonica. Dupa ce vreau sa trec de pe fm pe alta unde L LM S, nu mai prind nimic...moarte totala, sunet 0, ochiu magic nu mai indica nimic in locurile unde stiu eu ca sunt posturi radio....ce e de facut? am 2 ech81 si 2 lampi echivalente lui ech81 cu aceeasi pini, dar mai inalte. am schimbat lampile intre ele...nimic...ebf-urile intre ele...tot nimic...che pasa qui?Clar,contacte proaste pe claviatura Link spre comentariu
Vizitator danm3gtr Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Daca credeti careva ca ma puteti ajuta umpic pe mess la niste explicatii ar fi ok..sunt cam incepator..mai stiu eu ce stiu dar nu vreau sa stric mai mult badbabydany e idul Link spre comentariu
Vizitator danm3gtr Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 i-am facut darcleului o baie in spray de contacte peste tot in afara de zona trafului si blocul fm.Nicio schimbare...semnal slab cu antena de "pamant" cu care prindea cel mai bine posturile.CIne poate si are rabdare umpic cu mine pe messenger sa-mi dea niste sfaturi cap coada ar fi ok..ca eu nu stiu lampile pe de rost...grile de comenzi grile x si grile y...katodu si anodu ma gandesc ca le mai gasesc...da ce inseamna g1 g2 si astea eu inca nu le inteleg. Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Ia de aici schema si pune intrebarile punctual de pe schema.Atentie :tensiunile se masoara cu comutatorul pe pozitia UM,iar tensiunile din paranteza , cu comutatorul pe UUSviewtopic.php?f=183&t=70476&p=624572&hilit=schema+darcle#p624572 Link spre comentariu
Vizitator danm3gtr Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Leon cris...schema o am...am chiar mai multe, dar ma iau dupa schema care are si piesele detaliate , ce vreau eu sa va intreb care este traseul direct prin ce condensatori/rezistente/bobine trece antena de pamant catre ech... sau mai simplu de inteles care este traseul condensatori/rezistente/bobine de la ech la borna antenei de pamant (antena pe care prindeam posturile radio).Eu nu fac diferenta la schena unde se intalnesc traseele si unde nu se intalnesc...ca asa poate nu ma mai bagam sa mai scriu topicul...Schema de jos este refacuta aproximativ pentru a fi inteleasa mai usor, si dupa aceasta schema ma ghidez... Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Eu zic sa te ghidezi dupa cea atasata de mine in care ai si punctele de masura si valorile tensiunilor.Fara masuratori ... canci depistare defect,implicit...semnal. Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 Am inteles.Daca ai apasata tasta UUS ,din modulul UIF (tub ECC85) -contact claviatura 5-6 - R202 - Anod ECH81 pin 8si tot din modul UIF prin contact claviatura UUS 10-11 - C209 - grila 1 ECH81 pin 2Multumit? Link spre comentariu
Vizitator danm3gtr Postat Aprilie 23, 2011 Partajează Postat Aprilie 23, 2011 leoncris...multumesc mult...stiu ca cer..multe explicatii...dar crede-ma ca eu asa le pricep mai bine...chiar daca iti vine uneori sa ma iei de par...dar o sa incerc cand am putin timp liber...ca na...pregatirile de pasti sunt ca sfante la mine in casa...:Dincerc si iti spun rezultatu Link spre comentariu
Vizitator danm3gtr Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 Da...interesant...aveam spray de contacte ne uscat in contactele din claviatura...WD40. Las aparatul la uscat sus in pod unde soarele prin bine mai toata ziua.E posibil ca la prin sansa sa il trimit la Bucuresti lui Florin. ca sa ma stiu scapat de o grija si o sa ma apuc eu de carmen2 ala.Aveti careva o schema?nu am capacu lui de spate.dar pe el scrie carmen 2 Link spre comentariu
radiot Postat Aprilie 25, 2011 Partajează Postat Aprilie 25, 2011 download/file.php?id=63499&mode=view Link spre comentariu
Vizitator danm3gtr Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 La schema asta imi trebuiesc 3 lupe ca sa inteleg ce scrie acolo chiar si cu corectarile necesare...pfu. Schema recorectat vizual jos Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum