Vizitator vasilesas Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Salutare,Am un radio Select la care obisnuiam sa ascult muzica dintr-un casetofon sau din calculator. De la iesirea de pe placa de sunet am introdus in mufa de pick-up. Acum mi s-a stricat radioul, dar nu stiu daca din cauza asta. Nu cred. Cineva mi-a spus ca nu e bine ce am facut , ca trebuie un circuit care sa limiteze sunetul din calculator....Despre ce e vorba pana la urma? Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Repara radioul si data viitoare incearca prin mufa de MAG. , daca are asa ceva.Nu cunosc tipul asta de radiou. Link spre comentariu
Vizitator vasilesas Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 E aceeasi, pt mag - pick-up. E un radio cu tranzistori, stationar... Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Nu prea cred,aveti schema? Link spre comentariu
Vizitator vasilesas Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Din pacate nu pot pune schema pt ca am upload mic ca ma apropii de noua factura la wireless Vodafone. Pe spatele radioului , la mufa e si semnul de pick-up si cel de mag....de asta am introdus acolo. Dar e adevarat ca se poate arde preamplificatorul sau altceva pt ca am introdus semnal din calculator la o valoare mult mai mare decat doza de pick-up? Eu voiam sa imi iau radio cu lampi si sa bag sunetul din calculator in el ca se aude foarte frumos...Am incercat la Traviata, dar nu mult timp si mi-a placut. Daca iau unul german, o sa sune mai bine decat boxele din comert...Asa ca vreau sa stiu daca trebuie un circuit special ca daca stric radioul cu lampi e rau... Link spre comentariu
Vizitator andreiamericanu Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Cine dracului ti-a spus tampenia asta?cum sa se arde din cauza asta?am avut si eu Select pe trz,s722t parca,nu?incearca pe un Oberon,Capri,darclee 1,2 Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 E aceeasi, pt mag - pick-up. E un radio cu tranzistori, stationar...Salut ,@< vasilesas > ,Trebiue precizat tipul aparatului . Sunt doua tipuri " Select " , ambele cu tranzitoare si stationare . Link spre comentariu
Vizitator vasilesas Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Este Select S722TExplicatia a fost ca doza de pick-up sau semnalul din magnetofon are cativa mV in timp ce muzica din placa de sunet se apropie de 1v sau mai mult... Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Categoric , nivelul semnalului de la calculator este mult mai mare comparativ cu sursele treditionale . Totusi nu am inteles ce face sau ce nu face aparatul . Are brum puternic , nu are de loc ? Se ard sigurantele ? Difuzorul a fost verificat ? Link spre comentariu
Vizitator vasilesas Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Problema e ca nu se aude bine daca introduc semnal prin mufa. Trebuie sa dau mai tare din calculator ca altfel nu se aude deloc. Cand e dat mai tare se aude ca un difuzor parlit...Pe radio nu mai zice nimic. Etajul final e bun ca l-am verificat. Nu stiu ce s-ar fi putut intampla poate in preamplificator sa se fi ars ceva? Un tranzistor? Dar in primul rand, ii poate dauna ce am facut? Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Se verifica R 407 ( 1 Mohm. ) . Daca e intrerupt , dupa inlocuire totul revine la normal . ( pentru verificare , rezistorul se scoate din circuit ) Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Problema e ca nu se aude bine daca introduc semnal prin mufa. Trebuie sa dau mai tare din calculator ca altfel nu se aude deloc. Cand e dat mai tare se aude ca un difuzor parlit...Pe radio nu mai zice nimic. Etajul final e bun ca l-am verificat. Nu stiu ce s-ar fi putut intampla poate in preamplificator sa se fi ars ceva? Un tranzistor? Dar in primul rand, ii poate dauna ce am facut?Cred ca sunt prea putine amanunte ca sa se poata exprima cineva cat de cat la obiect...pe radio spui ca nu mai zice nimic,cu semnal extern distorsioneaza,dar etajul final e bun...cum s-a facut verificarea?... si erau bune ceva date despre tensiunile de alimentare,tensiunea mediana(in emitorii AC-urilor)si eventual de verificat starea lui T6(mai ales jonctiunea B-E),care nu e exclus sa fi "transpirat" cu nivel asa mare pe intrare...trebuie avut grija ca tot finalul e cu cuplaj galvanic,nu ai C-uri de separatie,si odata scos din parametri,se cam duc in lant toate si nu prea poti face prea multe masuratori,dar daca te asiguri ca prin finali nu ai mai mult de 10 mA,atunci poti cauta linistit mai departe.Asteptam mai multe amanunte,si ca o parere ca mai mult nu se poate cu datele de acum,cred ca in jurul lui T6 trebuie "sapat", in emitorul lui trebuie sa ai 4V fata de masa,si tensiunea asta poate da indicii mai multe,nu e rau de verificat si C408...pe langa ce a spus colegul kripton,ala e un defect clasic si de obicei nu apare in urma exploatarii in conditiile expuse de tine,apare oricand ii tuna,indiferent de nivelul semnalului la intrare,desi si aici as fi facut un comentariu...etajul asta final,e destul de sensibil pe intrare,ma intrebam ce ascultai tu cu mai mult de 1V pe intrare,cu volumul la maxim!? Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Daca nu e parlit pe intrare(nu cred), atunci si cel mai probabil e dus un AC final(intrerupt) Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Pai tocmai de asta sugerasem masuratorile in acele puncte,macar sa ne dam seama cum stam,altfel,in afara de presupuneri...nimic folositor. Link spre comentariu
Vizitator danm3gtr Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Eu folosesc un Darclee 5 modelul S643A pe lampi, in fiecare zi, ascult calculatoru pe el.Mi-as mai lua inca unu ca sa pun si celalalt canal si sa fie stereo .Si nu s-a ars nimic in el pana acuma doar ce a trebuit sa inlocuiesc, piese devalorizate, sau distruse de timp.Numa ca ti-as recomanda sa legi calculatoru cu radioul inchis, pentru ca se mai poate arde canalu respectiv din placa de sunet.Acuma am eu o intrebare pentru greii forumului.La mine pe darclee am vechea frecventa FM 65-73Mhz, numa la un capat se aude postu de radio de langa mine dar asta e din armonica. Dupa ce vreau sa trec de pe fm pe alta unde L LM S, nu mai prind nimic...moarte totala, sunet 0, ochiu magic nu mai indica nimic in locurile unde stiu eu ca sunt posturi radio....ce e de facut? am 2 ech81 si 2 lampi echivalente lui ech81 cu aceeasi pini, dar mai inalte. am schimbat lampile intre ele...nimic...ebf-urile intre ele...tot nimic...che pasa qui? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum