adrian_pic Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 misa n-am vazut modificarea din raspunsul tau care era raspunsul la intrebarea mea Totusi, aia 1.5A cam incalzesc bobinele difuzorului, chiar daca cimpurile magnetice se anuleaza si nu produc devierea membranei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 ...Totusi, aia 1.5A cam incalzesc bobinele difuzorului, chiar daca cimpurile magnetice se anuleaza si nu produc devierea membranei.Eee, si tu acum devii cîrcotaş ... , ce inseamna 8W per bobina(presupunind 4Ω/bobina ,pentru difuzoarele de astazi) ?!La o schema asa frumoasa download/file.php?id=66832&mode=view ,un asa comentariu...,regleaza si tu(misa) curentul in gol la cit vrei-poftim(16W cumulat va fi VAX petru noile bobine),sau o sa tii amplificatorul numai in pepaos ?!...(fai "automatizare" si lasa in lipsa semnal/ ce curent de mers in gol doresti...). Link spre comentariu
Den Postat Aprilie 19, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Dar,cred ca ar functiona daca ar fi un traf de iesire cu priza mediana in primar la cei 30v,in locul difuzoarelor si al trafului defazor.. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Deci pina la urma tot cu traf se obtine sunetul de lampi...Oricum, schema e mai "smechera" decit pare.Totusi, aia 1.5A cam incalzesc bobinele difuzorului, chiar daca cimpurile magnetice se anuleaza si nu produc devierea membranei.Exista un astfel de final(apropiat!) la echipamentul Kenwood KAC-X1R,un amplificator echipat cu un difuzor dual-voice coil pentru subwoofer auto,nu gasesc acum schema....,cei de la sectiunea amplificatoare poate o au.....,bineinteles ca finalul nu este atacat cu tub ci clasic cu DS.Cred ca in privinta difozoarelor cel mai in masura ar fi userul sa ne spuna parerea ce inseamna 16W(disipati/caldura) pentru un difuzor cu bobine moderne,chiar daca bobinele raman in camp,nu????ATENTIE!!!! cei 16W nu sunt cei produsi de semnalul audio util ci sunt produsi de o componenta continua(DC) de 1,5A ,a nu se confunda cu puterea scrisa pe difuzor! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Exista un astfel de final la echipamentul Kenwood KAC-X1R,... Cred ca in privinta difozoarelor cel mai in masura ar fi userul sa ne spuna parerea ce inseamna 16W(disipati/caldura) pentru un difuzor cu bobine moderne,chiar daca bobina ramane in camp,nu???? Aiurea !,nu mai postez nimic , ca nu meritati(unii ...,incepeti tot felul de cîrcoteli "prostesti" fara obiect...) ,stii dumneata(lazaroiu) ce inseamna 16W pentru o bobina moderna de difuzor ?!(un mare VAX).__In alta ordine de idei lazaroiu , poti sa cauti tot internetul de la "A_Z" ,nu ai sa gasesti aceasta schema(pentru ca schema i_mi apartine ,fiind un concept simplu-original creat in 10-minute/ acum putin timp). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 un difuzor (cat de cat) ieftin pentru acest proiect: http://www.hifisound.de/oxid/oxid.php/s ... pl//lang/1 urca bine in frecventa , nu este asa mare .... pretul in schimb nu-i pentru tot romanul dar .... obrazul subtire cu cheltuiala se tine . Mai caut sa vedem poate exista si ceva mai ieftin. Am mai dat de asta: SPH-170TC 6.5 inch Hifi Woofer dar nu are pdf la el: http://www.bluearan.co.uk/index.php?id=MON101440 Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Pai hai, ca inginerii, sa luam un exemplu concret: Difuzorul GF200 are 2 bobine de 4 ohmi. Fiecare infasurare are Re=2.9 Ohmi, deci puterea disipata in cc va fi 2X2.9X1.5X1.5=13.05W Nu e mult. ( http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 0_2x4.html ) Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 pretul pentru diful de mai sus gasit de misa http://www.hifisound.de/oxid/oxid.php/s ... pl//lang/1 se pare ca numai nemtii mai fac difuri cu doua bobine care sa urce si in frecventa. Eu il gasisem pe asta: http://www.visaton.de/en/chassis_zubeho ... v_2x8.html dar nu mai este in productie. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Stiu ca e off, dar nu exista difuzoare de banda larga cu 2 bobine. Oricum nici AL200DV nu se foloseste nici pe departe pina la 9000Hz Probabil de pe la 2-3KHz se strica groaznic caracteristica waterfall, de aia nici nu-i data AL200 simplu de obicei se taie sub 1KHz...vezi si tu aplicatii...desi si asta zice ca merge pina la 9000. Da' ia vezi cam ce "face" waterfall pe la 2.5KHz.De asemenea nici Monacorul propus de tine nu merge pina la 35KHz cum scrie pe pe "saitu'" ala. E o gresala. (de fapt merge pina pe la 1800Hz)Eu zic sa uiti de difuri de banda larga cu 2 bobine. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Cam asa ar fi un sistem de ordinul 1 pentru ampliful asta, normal, facut pentru 2 bobine (fara L2) Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Cred ca in loc de 35KHz era 3,5KHz dar oricum este prea mult si asa , dar daca urca pana la 1800Hz cum ai spus tu (la al doilea difuzor cel de 6,5" scrie: Rec. crossover freq. (fmax.) 3,000Hz ) este suficient pentru a scoate ceva bun. Ideea era sa se gaseasca ceva care sa urce peste 300-500Hz si se mai gaseste se pare deci proiectul lui valderama se poate inca realiza. (SPL-ul la primul difuzor de 10" este de 91dB deci este bun pentru clasa A). Deci eu cred ca cine are difuzoarele si traful de iesire nu mai are nici un obstacol in realizarea amplificatorului. P.S. Ce rol are fiecare condensator pus in paralel cu bobinele wooferului? (m-as gandi la un filtru dar ... ce, care cum? ) Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Eee, si tu acum devii cîrcotaş ... , ce inseamna 8W per bobina(presupunind 4Ω/bobina ,pentru difuzoarele de astazi) ?!Nu am vrut sa intervin dar nu ma pot abtine.Daca tot se discuta ca la tamplarie, am si eu o intrebare"Dar grosimea panzei se pune ?" 8 W(care de fapt sunt mai multi dupa ecuatia lui Joule pt disipare a puterii şi curentului printr-o rezistenta , P=R*I^2) conteaza al naibi de mult daca , ne mai intereseaza cumva si o chestie ,care intamplator se numeste.... randament.Daca randamentul nu ne intereseaza, atunci ce mai conteaza !!?? Decat, cine este mai talentat la compunere :rade:sau cum sa reinventam apa calda.Si eu am masina dar asta nu inseamna ca am inventat-o eu cu copy/paste Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Dar,cred ca ar functiona daca ar fi un traf de iesire cu priza mediana in primar la cei 30v,in locul difuzoarelor si al trafului defazor..Da se poate cu "traf de iesire cu priza mediana" -bine mersi (Trf nu_i traf-defazor...). Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Pai la capitolul clasa A, randamentul nu trebuie pomenit. Daca la zicem si "lampi in clasa A"... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Eee, si tu acum devii cîrcotaş ... , ce inseamna 8W per bobina(presupunind 4Ω/bobina ,pentru difuzoarele de astazi) ?! Nu am vrut sa intervin dar nu ma pot abtine.Daca tot se discuta ca la tamplarie, am si eu o intrebare "Dar grosimea panzei se pune ?" 8 W(care de fapt sunt mai multi dupa ecuatia lui Joule pt disipare a puterii şi curentului printr-o rezistenta , P=R*I^2) conteaza al naibi de mult daca , ne mai intereseaza cumva si o chestie ,care intamplator se numeste.... randament. Daca randamentul nu ne intereseaza, atunci ce mai conteaza !!?? Decat, cine este mai talentat la compunere sau cum sa reinventam apa calda. Si eu am masina dar asta nu inseamna ca am inventat-o eu cu copy/paste Habar nu ai ggg !... , un difuzor cu impedanta de 4Ω/bobina are de regula 3,5Ω in CC(chiar mai putin in CC) asadar 3,5 x 2,25 = 7.875W aproximativ 8W/bobina ca SA VEZI ! ...Difuzorul GF200 are 2 bobine de 4 ohmi. Fiecare infasurare are Re=2.9 Ohmi, deci puterea disipata in cc va fi 2X2.9X1.5X1.5=13.05W Nu e mult. ( http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 0_2x4.html ) (mai bine te_ai odihni ,cred...,mergi si spalate cu "apa calda" pe fata daca tot sa inventat...),"te bagi ca musca in lapte"...,randamentul se poate "ajusta" din Id0 cum doreste fiecare ,randamentul in clasaA NU este spectaculos nicum(@misa) ,combinat clasaA si clasaAB(dupa o anumita amplitudine) randamentul devine mai mult decit "onorabil"(in clasaA se obtin circa 8W si in clasaAB peste 25W). Nu te poti abtine sa devii penibil ?!("ca la tamplarie") ggg (ma bucur) ,o dovada in plus ,"grosimea panzei" sta pe ochii tai. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum