Den Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Am creat si eu o mica bazaconie.Mai departe imi da prin cap sa inlocuiesc si ledul tot cu o sursa.Am observat ca atunci cand intra in distorsiuni palpaie umpic ledul.Poate mai rezolv ceva.. Sper sa fi desenat bine Link spre comentariu
Den Postat Aprilie 18, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Buun,nici o miscare...Ma gandeam sa aplic schema expusa de valderama de mai jos,dar folosind alimentarea simpla.Sau m-am gandit la o dracie.Sa folosesc un traf cu doua iesiri,un defazor.Si sa atac doi bipolari direct.Da nu stiu de ce am impresia ca se lasa cu fum.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Acest gen de montaj a fost executat ca "demo" cu ani in urma ,acum montajul functioneaza la un prieten bun. http://oi56.tinypic.com/2yjvpxk.jpg oscilograma spune mult ,se poate folosi 6N6P(sau PCC88,ECC88). Cam asa ar trebui cablajul pt partea de tub(in schita-cablaj gasiti si valorile). Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Si eu ma gandeam zilele astea sa ies din rutina facand ceva mai inedit, de exemplu sa atac cu PCL82 sau 86 doi tranzistori KD607 prin transformator defazor, sa obtin vreo 40W curati. Amplificatorul cu PCLxx sa fie un SE clasic, defazorul executat ca la carte (miez marisor, sectiuni intercalate, simetria perfecta, ca nu vreau sa iasa vreo prastie), final AB alimentat la 2 x 35V, reactie negativa de pe transformator la catodul triodei din PCL ... Atacul va fi de asa natura, incat la nivelul cand lampa se apropie de limitare finalul cu tranzistori sa lucreze inca lejer, liniar, fara distorsiuni "tranzistoricesti". Sa vedem ce-o iesi ... Link spre comentariu
Den Postat Aprilie 18, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Momentan nu i-am tras decat un clasic clasa A cu un bipolar si o rezistenta de 100r de putere.Pt.casti e prea mult deja. Ce tip de finali ati folosit dl valderama?Pana una alta am scos r2 si in loc de led am pus un semireglabil de precizie,astfel controlez mai bine punctul de functionare in functie de alimentare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Ce tip de finali ati folosit ...Finali "ordinari" IRF9540 si IRF540(ce am avut la indemina fara pretentii/ , dar...),prinsi direct de radiator(radiator sectionat mecanic fara izolatie electrica contact termic ferm-transfer termic maxim-bine slefuit radiatorul in zona de contact termic cit si capsula/cuprul IRF ,am dus curentul de repos in etajul final la o valoare mai mare ,pentru a prinde si ceva putere in clasaA , mai ales petru medii_superioare si inalte , de obicei cu amplitudine mai mica...).Oricum "sunetul" in cazul hibrid nu va fi de "tub"(va avea ceva-ceva-foarte putin/vag) ,pentru a se obtine sunet similar "tub"(in situatia hibrid) trebuie trecut la modulatie curent direct in sarcina(transformator de iesire-inevitabil) ,sau difuzor modificat cu priza mediana(bobina ,ceva mai complicat/a trei fire leonice...) ,mai "nou" sint difuzoare cu doua bobine distincte(patru fire leonice-astfel devine usor) cele doua bobine trebuiesc fazate si inseriate,in acest fel difuzorul(cu doua bobine) devine o sarcina buna Push-Pull semiconductori-finali de aceasi conductie(canal etc). Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Si eu ma gandeam zilele astea sa ies din rutina facand ceva mai inedit, de exemplu sa atac cu PCL82 sau 86 doi tranzistori KD607 prin transformator defazor, sa obtin vreo 40W curati. Amplificatorul cu PCLxx sa fie un SE clasic, defazorul executat ca la carte (miez marisor, sectiuni intercalate, simetria perfecta, ca nu vreau sa iasa vreo prastie), final AB alimentat la 2 x 35V, reactie negativa de pe transformator la catodul triodei din PCL ... Atacul va fi de asa natura, incat la nivelul cand lampa se apropie de limitare finalul cu tranzistori sa lucreze inca lejer, liniar, fara distorsiuni "tranzistoricesti". Sa vedem ce-o iesi ... Uitati aici(http://www.beausoft.com/moskido1.jpg http://www.beausoft.com/moskido2.jpg http://www.beausoft.com/moskido3.jpg http://www.tubecad.com/2006/04/blog0058.htm ) ceva interesant,sunt si cateva poze cu realizarea.......si doua schema cu transformator defazor,dar cu MOS-uri in final,cu bipolari nu v-as recomanda,se va strica totul,am incercat chestia asta de multe ori,va merge dar pentru chestii absolut de galagie in niciun caz pentru amplificari de calitate.Am o revista mai veche(1973!) ungureasca unde sunt cateva montaje de genul propus de dv. cu traf defazor,ECL82(86) clasa A-SE traf defazor si doi finali bipolari (puterea este in jur de 35-40W!!) alimentata la +/-30V,sau la 60V si condensator la iesire.In aceasta revista sunt date si tot ce trebuie pentru realizarea transformatorului defazor). Oricum,pe net se gasesc foarte multe scheme,numai cine nu vrea nu gaseste,doar ca nu trebuie sa luam de bun tot ce gasim acolo,trebuie mai intai o analiza atenta si apoi vom trece la abordarea proiectului ales.P.S in schemele din atasament,cele cu traf defazor,cred ca sunt date suficiente pentru realizarea in regim DIY a lor (a transformatoarelor!) Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Vai ce ma distreaza rezistentele in paralel cu "inceputul" marcat. Trebuie sa ai boxe foarte bune daca tratezi rezistentele ca bobine... Ce sa mai vorbim de sursele de alimentare pentru amplificator... Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Vai ce ma distreaza rezistentele in paralel cu "inceputul" marcat. Trebuie sa ai boxe foarte bune daca tratezi rezistentele ca bobine... Ce sa mai vorbim de sursele de alimentare pentru amplificator... !...sunt si astea rezistenta pentru "idiofilie",precum cablurile alea cu lemn de abanos si cristale Swarovski orientate in camp "elecrocinetic magnetizat pe stanga mai mult"... ....acum,vb serios,probabil ca o fi vb. de rezistente bobinate (de orice fel) si dorind sa nu mai aiba inductanta le cupleaza in paralel in antifaza,dar cred ca prima parere ramane in picioare,adica IDIOFILIE !!!!!!!!!1 P.S la astfel de montaje,cel mai greu se calculeaza traful defazor,mai ales cand avem deaface cu un etaj de atac de ceva putere, anodul (cazul SE) sau anozii (cazul PP) trebuie sa "vada" ceva sarcina,dar nici scurt-circuit in secundar,asa ca proiectarea unui astfel de traf este foarte greoaie dar si "nesigura",daca era simplu si bun,toate firmele s-ar fi oprit la astfel de montaje.Daca as incerca un hibrid,cea mai buna solutie este cea propusa de tine: semiconductori pana la etajul final (oricum sursele de semnal sunt toate cu semiconductori) si un etaj final SE-A2,asta chiar ar fi o provocare,dar si o realizare de exceptie.In schimb un hibrid cu final semiconductori si in fata tuburi este ca si cum ai vrea sa ridici de jos un rahat apucandu-l de partea cea mai putin murdara,adica tot sunet de tranzistor va iesi,parerea mea!Ce am pus eu in atasament sunt de aici : http://audiodesignguide.com/Hybrid2011/index2.html si http://audiodesignguide.com/Hybrid2011/index.html poate spune acolo ce si cum despre acele rezistente. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Solutia pentru un hibrid-EXOTIC (cu sunet de tub ,desigur in fata defazor-tub ,difuzor de joase cu patru fire leonice/) ar fi asa (dupa mine si fara copy-paste , adica o idee originala) : Trf transformator(usor de realizat spire putine si diametru mare sirma de bobinaj). O mare parte din putere in clasaA-PP. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Deci pina la urma tot cu traf se obtine sunetul de lampi...Oricum, schema e mai "smechera" decit pare.Totusi, aia 1.5A cam incalzesc bobinele difuzorului, chiar daca cimpurile magnetice se anuleaza si nu produc devierea membranei. Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Solutia pentru un hibrid-EXOTIC (cu sunet de tub ,desigur in fata defazor-tub ,difuzor de joase cu patru fire leonice/) ar fi asa (dupa mine si fara copy-paste , adica o idee originala) : Trf transformator(usor de realizat spire putine si diametru mare sirma de bobinaj). O mare parte din putere in clasaA-PP. Foarte interesanta ideea ...... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 am o intrebare pentru valderama : se pot folosi doua difuzoare in locul woofer-ului care are doua bobine? Cam care ar fi pierderile? Intreb pentru ca nu prea sunt difuzoare cu doua bobine exceptand subwooferele pentru auto. Traful de iesire cam cum ar arata? Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 am o intrebare pentru valderama : se pot folosi doua difuzoare in locul woofer-ului care are doua bobine?NU Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 am o intrebare pentru valderama : se pot folosi doua difuzoare in locul woofer-ului care are doua bobine? Cam care ar fi pierderile? Intreb pentru ca nu prea sunt difuzoare cu doua bobine exceptand subwooferele pentru auto. Traful de iesire cam cum ar arata? NU!!! ,traful Trf=foarte simplu.Hai ca am postat sincron aproape misa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum