Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Egalizor tuburi 6N3P

gedd

Postări Recomandate

era o varianta....si recalculare a filtrelor....ma rog cine vrea sa munceasca in plus sa o faca...m-am gandit la a compensa prin amplificarea finala...prin marirea gradului de amplificare al ultimului etaj......micsorarea rezistoarelor din catozi....etc.... si da mie imi place 6n3p....fiecare cu pasarica lui

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gedd

11

• Terry34

9

• THOMAS

3

• Kosmin

2

Top autori în acest subiect

• 2 ani mai târziu...

..da..mai trebuie umblat la rezistentele de 390k ce se leaga la masa...avand in vedere ca miu este de 36 la 6n3p si la 12ax7 este de 100,trebuie micsorate rezistentele....faptul ca miu=36 nu cred ca e o problema asa mare....se poate compensa..oricum dupa ce ajung la varianta finala voi posta aici concluzile.....urechile fiecaruia sunt unice,nu? :da

Ai modificat pana acum ceva in schema initiala? :nas: mai posteaza schema inca odata te rog.Poate ne ajuta dl. Lazaroiu cu valorile exacte la rezistentele respective pentru 6N3P...
Link spre comentariu

asta stim, salutare!problema este ca...sunt pe piata foarte multe tuburi 6H3P, cablajele sunt facute deja pt ele, doar modificari in schema ar fi nevoie pt a functiona corect corectiile, amplificarile intrare-iesire nu-s o problema.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

mda, dar cablajul este deja gata pt 6N3P, nu am decat sa pun socluri novale de sasiu si sa trag fire scurte corespunzator , difera dispunerea filamentului ...

Aveti in schema de mai jos modificarile ce trebuiesc facute pentru a utiliza tuburile 6N3P.Am incercat sa modific doar valorile rezistentelor in asa fel incat sa pastrati valorile condensatorilor din filtre de pe schema originala. In schema de mai jos este celula pentru 1Khz si diagrama Bode pentru aceasta celula,eu le-am probat pe toate si totul este OK,nu ar exista motiv sa nu functioneze bine si in pratica acest montaj. Oricum,dv. trebuie sa masurati toti condensatori ce-i veti utiliza in acest proiect.Pentru un nivel la intrare de 70mV[rms] aveti la iesire 2V[rms],sau 1V[rms] comutand in bucla de castig a etajului de iesire R18 in loc de R12 schema postata de mine (R86,R87 schema originala) Sper sa va fie de ajutor.
Link spre comentariu

Asta e o lampă de radio, n-am prea văzut-o în audio, nu are caracteristicile necesare, trebuie s-o tragi de păr ca să iasă ceva, mai bine caută 6H2n că e la fel de răspîndită.

Totusi, rusu zice ca e de joasa frecventa: http://frank.pocnet.net/sheets/113/6/6N3P.pdf fara a preciza insa ca e destinata "audio".Nu ca-mi place aceasta trioda, dar sa citim ce zice producatorul. Oricum si lampile destinate audio functioneasa pina la zeci de MHz in proiecte specifice acestor aplicatii.Personal, intotdeauna am fost curios de comportamentul acestei lampi in audio. Niciodata nu am testat nimic cu ea chiar daca am "in stoc" NOS. (poate la pensie...daca o sa apuc acele vremuri :rade: )
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări