gedd Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 M-am apucat de urmatorul egalizor....cam atat am facut pana acum...astept opinii sugestii reclamatii etc...voi pune pe parcurs cablaj schema etc...Atentie eu am folosit 6N3P care are diferiti pinii de alimentare a filamentului..... Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 alte poze cu realizarea....... Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 controlul volumului se face cu potentiometru motorizat ALPS si softul lui Danzup...sper ca Dan sa nu uite sa modifice softul asa cum l-am rugat in asa fel incat meniul de la versiunea R2R/Shunt Farmtech sa se regaseasca si la varianta cu potentiometru motorizat ALPS Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 controlul volumului se face cu potentiometru motorizat ALPS si softul lui Danzup...sper ca Dan sa nu uite sa modifice softul asa cum l-am rugat in asa fel incat meniul de la versiunea R2R/Shunt Farmtech sa se regaseasca si la varianta cu potentiometru motorizat ALPSfelicitari! lucrat foarte mistoai facut probe cu semnal? Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 se aude asa cum era de asteptat....din cate observ nu e prea mare diferenta intre 6N3P si 12AX7...nu am facut nicio modificare fata de schema initiala....cred ca o sa il botez "Angel song" Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 se aude asa cum era de asteptat....din cate observ nu e prea mare diferenta intre 6N3P si 12AX7...nu am facut nicio modificare fata de schema initiala....cred ca o sa il botez "Angel song" Foarte frumoasa realizare,felicitari si la mai multe! Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Felicitati-ma la sfarsit..... mai am de munca.... oricum va multumesc Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 alte poze............................................. Link spre comentariu
Kosmin Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 se aude asa cum era de asteptat....din cate observ nu e prea mare diferenta intre 6N3P si 12AX7...Buna executia, dar lamureste-ma o chestie, cum ai pus 12ax7 ? ca difera conexiunile la soclu destul de mult intre 6n3p si ecc83..... Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 18, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2011 am reconfigurat cablajul adaptandu-l la 6N3P....eu ma refeream la aspectul functional dintre 12ax7 si 6N3P in sensul ca dpdv al caracteristicilor electrice nu sunt prea mari diferente...difera curentul de filament (cel mai important)....mie personal imi plac mai mult tuburile rusesti.....e o chestie de gust Link spre comentariu
carageae Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Sper ca sunteti sigur pe ce ati facut...6N3P are panta 6, ECC83 are 1,6 - in schimb factorul de amplificare la 6N3P e 36, pe cand la ECC83/12AX7 e de 100...La limita (evident cu reconfigurarea conexiunilor la pini) ar merge 6N3P in loc de ECC85 sau ECC81, dar cu ECC83 nu prea e echivalenta...Ar fi pacat de asa cablaj frumos si sa nu functioneze pe masura...pana la urma nu amplificarea e problema aici, ci comportamentul pe fiecare domeniu de frecventa... Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 am reconfigurat cablajul adaptandu-l la 6N3P....eu ma refeream la aspectul functional dintre 12ax7 si 6N3P in sensul ca dpdv al caracteristicilor electrice nu sunt prea mari diferente...difera curentul de filament (cel mai important)....mie personal imi plac mai mult tuburile rusesti.....e o chestie de gust Foarte corect ce spune ,in schema data,toate filtrele sunt active in afara de ultimele doua,asa ca mare atentie la parametrii tuburilor,mai ales ca acolo se dau valorile pieselor cu mare precizie,dar se si specifica foarte clar ce tuburi sunt folosite-12AX7 (ECC83). Dupa pozele puse de dv aici se vede ca ati folosit 6N3P,probabil ca ati recalculat si constantele filtrelor (!!!!),oricum asteptam rezultatele finale,proiectul,dupa cum am mai spus este interesant si foarte frumos. Daca-mi aduc aminte bine cam asa se calcula (simplu) acel filtru (se vede ca este importanta si amplificarea tubului A),s-ar putea sa gresesc ............. Link spre comentariu
gedd Postat Aprilie 18, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2011 ..da..mai trebuie umblat la rezistentele de 390k ce se leaga la masa...avand in vedere ca miu este de 36 la 6n3p si la 12ax7 este de 100,trebuie micsorate rezistentele....faptul ca miu=36 nu cred ca e o problema asa mare....se poate compensa..oricum dupa ce ajung la varianta finala voi posta aici concluzile.....urechile fiecaruia sunt unice,nu? Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Inutil sa modifici acel rezistor, el face parte din reteaua selectiva si vei dezechilibra filtrele, atenuarea acestora era rezolvata prin amplificarea cu tuburile ECC83 si din pacate cu un semnal de intrare marit se poate aduce filtrele in regim de limitare iar o amplificare suplimentara pe iesirea corectorului mareste raportul S/N Link spre comentariu
carageae Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Adica ati investit atat in proiectul asta si acum faceti calcule dupa ureche?Sincer nu inteleg de ce nu ati folosit 6N2P, sunt la fel de ieftine, si compatibile cu ECC83/12AX7.E tarziu acum insa, dar cred ca se poate recalcula fiecare filtru...sau poate se pronunta cineva cat si ce are de suferit din cauza diferentelor?Eu nu sunt in masura sa fac asemenea calcule, stiu insa ca filtrele se comporta diferit in functie de factorul de amplificare, practic ele introduc o reactie selectiva in functie de frecventa...si de factorul de amplificare...6N3P e o lampa foarte muzicala, am si eu un amplificator care o foloseste, dar trebuia calculata schimbarea inainte de a face montajul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum