Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lanterna made in china cu alimentare 220 V

Vizitator marianmihai1

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian2009

5

• The Stressmaker

3

• Mesterul

2

• Th3_uN1Qu3

2

Chiar asta e ! Are dreptate colegul cristian_draghiescu. Aveti insa grija f f f mare, la polaritatea acumulatorului....ca eu am gasit din "fabrica" montate invers si mergeau 2...3 incarcari si gata. Nu am idee cati mA are acum. dar poti afla cu un beculet si aparatul de masura; apoi calculezi ! Spor la treaba si la bani, tuturor colegilor !

Link spre comentariu

Acumulatorul acela are in jur de 1Ah si aceasta informatie am gasit-o pe un acumulator dintr-o lampa de veghe cu tub fluorescent (aceleasi dimensiuni si constructie). Daca ma iau dupa rezistenta in serie cu led-urile atunci acumulatorul trebuie sa aiba o cadere de tensiune interna foarte mare (acei 6.8 ohmi ar limita curentul pe la 88 mA) si, daca am ocazia, aduc curentul pe led-uri in limite normale (20mA pe led) prin adaugarea a inca unei rezistente in serie cu cea existenta. Lanterna care o am eu este exact ca cea cu bec de pe site si a beneficiat de un "upgrade" la acumulator unde am folosit unul de nokia 3210. Dezavantajul este ca circuitul de incarcare nu prea face fata si trebuie sa folosesc o sursa limitata in curent ca sa incarc acumulatorul prin priza aceea mica din lateral (ma ajuta si termometrul care exista in lateral).

Link spre comentariu

Nu, dar cele 3 leduri din cealalta lanterna, fiecare alimentat la 20mA, da. La mine am avut nevoie rapid de o lanterna si aceasta era disponibila plus ca acel acumulator statea degeaba. Nu mi-a placut "geamul" acela albastru si l-am inlocuit cu unul transparent luat de la o carcasa de CD. Acel bec de lanterna necesita minimum 200mA pentru o functionare acceptabila iar cele 3 leduri cer maximum 80 - 100 mA, luminand mai puternic (fiind usor supravoltate, ca sa zic asa). Ledurile de 5mm cu amperaj la 20mA au durata de viata maxima in jurul a 18mA, 50.000 - 100.000 ore iar la 50 mA rezista cam 1000 - 2000 ore avand intr-adevar o luminozitate mai mare decat la 20mA.

Link spre comentariu

Acumulatorul original e de circa 600 mAh si e de calitate foarte proasta.Se incarca lent din cauza condensatorului prea mic.Eu inlocuiesc la astfel de lanterne acumulatorul cu 3 elemente format R6 de Ni-Cd sau NiMh si se obtine o durabilitate incomparabil mai mare.Pentru un regim de incarcare standard la 16 ore,cu capacitatea/10,condensatorul trebuie sa aiba in microfarad valoarea 1,6 x capacitatea in Ah.La un asemenea curent nu se distruge acumulatorul daca se uita lanterna in priza.Calculul condensatorului e valabil si la acumulatorul cu Pb,dar incarcarea dureaza 12 ore..De asemenea in serie cu becul montez uo rezistenta de o,5...1 ohm/0,25W pentru protectia becului la socul de aprindere.Utilizez bec nechinezesc de 2,5V/0,2A.Sigur ca merge si de 0,3A.Becurile chinezesti consuma de multe ori peste dublul a ceea ce scrie pe ele si sunt fortate.Daca se pune totusi bec chinezesc,sa fie de 3,5V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări