luciann Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Am facut azi mici modificari la un modulator FM L-am alimentat cu un acumulator de 3,7 ( care defapt da cam 4V ) direct pe intrarea de 5V, astfel sarind peste partea lui de transformare ( de la 12 la 5V ) si merge Acuma problema e ca se cam simt pierderi de semnal in anumite zone, sau chiar slabirea acestuia daca ma indepartez destul de mult Ar fi oare o solutie, inlocuirea antenei cu una mai "mare"? si daca da, as dori niste sfaturi Atasez in continuare niste poze cu modulatorul: Alimentarea, 12-->5 si totodata antena.Repet, partea asta mie nu-mi mai foloseste decat ca antena momentan, si asta e cea pe care as vrea sa o inlocuiesc. Multumesc Link spre comentariu
yo9gcc Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Incearca sa pui un fir cam de o jumatate de metru sau chiar o antena auto Link spre comentariu
luciann Postat Aprilie 19, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Am incercat cu un cablu destul de lung, in mod cert e mai bine, totusi am observat urmatoarele: i-am dat semnal dintr-un mp3 si am inceput sa ma plimb prin casa, are zone unde efectiv intra un fssss de-mi acopera cam tot, dar! daca apropiu sau ating cu mana cablu isi mai revinesau pur si simplu stand pe masa ( destul de aproape de radio ) miscand mainile prin imprejurul lui cam simte fel si fel de interferente.Cam ce as putea face in privinta asta? ce sfaturi imi dati? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Incercati sa ecranati intreg montajul. Nici utilizarea unui simplufir in loc de o antena corect adaptata nu este tocmai binevenita.Si tensiunea de alimentare aleasa este cam mica, putand fi si eao cauza a instabilitatii in functionare. Link spre comentariu
luciann Postat Aprilie 19, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Cam ce ar presupune din punctul dumneavoastra de vedere o antenta corect adaptata? avand in vedere ca voi fi in miscare ( vreau sa atasez modulatorul la un instrument muzical ) Cat despre tensiune, credeti ca 1V poate influienta asa de mult ? Multumesc Link spre comentariu
yo9gcc Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Corect ar fi sa lasi stabilizatorul de 5v, 1v poate influenta foarte mult la stabilitatea de frecventa mai ales ca tu ai si scos stabilizatorul de tensiune. Link spre comentariu
luciann Postat Aprilie 20, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Din pacate nu am posibilitatea momentan de al alimenta cu 5V cu ajutorul unui alimentator. Dar am incercat sai dau curent dintr-o sursa variabila, iar cel putin pana nu scade sub 2.2 eu nu simt nici o diferenta, atât că nu mai lumineaya ecranul, da-n rest.. nu simt alte diferente. Tind să cred că de vină este puterea de emisie, pot face ceva in acest sens? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Poti dar nu e legal. Link spre comentariu
luciann Postat Aprilie 20, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Nu vreau sa emit pe kilometri , ci pe cativa zeci de metri, atât, asta nu e legal?Inca ceva, am observat plimbandu-ma cu el prin casa, ca sunt zone unde efectiv "ceva" imi taie complect semnalul, am incercat sa-mi mentin pozitia astfel incat sa ramana asa si am observat ca prin simpla miscare a mainii libere ii pot "taia" semnalul, repet, doar in anumite zone, nu peste tot.Ar putea receptorul reprezenta o problema? desi nu cred, e un T-350 prind alte posturi foarte bine Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Nu receptorul reprezinta problema ci zidurile de beton. Link spre comentariu
luciann Postat Aprilie 20, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Hmm, ma gandisem si eu la asta Ideea e ca as vrea sa folosesc modulatorul la un instrument, deci il voi folosi pe scena.Acu' cam stie toata lumea cum arata si din ce e construita o scena, credeti ca acolo ar putea sa apara interferente? si inca ceva... cele care sunt "pentru instrumente" emit, sau cel putin.. majoritatea la care m-am uitat eu emit intre 863.125MHz - 864.875MHz, are vreo relevanta ? Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Frecventa purtatoarei nu,dar plaja semnalului da... Link spre comentariu
luciann Postat Aprilie 20, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Deci sa inteleg ca frecventa de emisie e foarte importanta in privinta asta si cum banuiesc nu am ce face cu modulatorul la capitolul asta, va intreb: Pot construi un montaj care sa emita in acea marja de frecvente? si sa poate fi alimentat de la niste acumulatori, deci o tensiune de pana in 9V am mai avut tentative de emitatoare FM, dar mi-am prins putin urechile pe la bobine si condensatoare variabile, totusi din cate observ acest modulator nu are asemenea componente daca da, Imi puteti recomanda niste scheme?Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum