baciucalin Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Salut la toti, am o schema si nu imi dau seama ce tesiune cade pe fiecare rezistenta daca sunt conectate la 220V; valoarea fiecarei rezistente este aceiasi, toate consuma aproximativ la fel. Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Nu ti-ai ales bine site_ul pentru rezolvarea "lejera" a problemelor de fizica, asa ca ... pune mana pe carte.De fapt ai o rezistenta serie cu 2 paralel si inca una serie.Banal.Succesuri ! Link spre comentariu
baciucalin Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 ok, mersi. de fapt era vroba de niste amplificatoare prin care am reprezentat rezistentele pentru care nu am traf si vroiam sa gasesc o forma de conectare la 220v. si nu e vorba de probleme aiurite de fizica, ci de bani in joc si nu am chef sa ii parlesc. nu mai am nevoie de raspunsuri, multumesc; incerc cu niste led-uri. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Salut la toti, am o schema si nu imi dau seama ce tesiune cade pe fiecare rezistenta daca sunt conectate la 220V; valoarea fiecarei rezistente este aceiasi, toate consuma aproximativ la fel.Daca rezistentele sunt egale, atunci pe R1 si R3 cade 2/5 din tensiunea de intrare, iar pe R2 si R4 cade 1/5 din tensiunea de intrare. E valabil numai cu rezistente. La amplificatoare , daca e adevarata intentia declarata, nu merge scamatoria din cauza consumului variabil si din cauza masei care o sa aiba tensiune pe ea. Link spre comentariu
baciucalin Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 am facut schema cu niste leduri si a iesit smecheria. sunt 2 amplificari pe care vreau sa le leg dupa schema de mai sus (au intrari +/-). intentia era sa fie stereo, dar ma multumesc si cu mono, asa ca sunt cat de cat sincronizate. acum pentru o eventuala desincronizare am o rezerva; dupa calculele mele am o cadere de tensiune dupa cum a spus cirip cate 73,(3) V si 74,5904V/rezistenta adica o parte de amplificare. tensiunea maxima e de 95V/o parte de amplificare deci 190/amplificare, asta fiind rezerva de tensiune. stiu ca in realitate difera mult fata de practica. oricum vreau sa mai studiez putin cum se comporta si apoi incerc poate cu 110 V. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Caderea de tensiune e dependenta de curent;ledurile au consumul constant pe cand niste amplificatoare nu. 'leoncris' are dreptate cu cartea.Si daca ai amp alimentate prin SMPS...o sa le sincronizeziiiiii Link spre comentariu
baciucalin Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 m-am convins practic cu niste becuri de puteri diferite.mersi la toti. Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 am facut schema cu niste leduri si a iesit smecheria. sunt 2 amplificari pe care vreau sa le leg dupa schema de mai sus (au intrari +/-). intentia era sa fie stereo, dar ma multumesc si cu mono, asa ca sunt cat de cat sincronizate. acum pentru o eventuala desincronizare am o rezerva; dupa calculele mele am o cadere de tensiune dupa cum a spus cirip cate 73,(3) V si 74,5904V/rezistenta adica o parte de amplificare. tensiunea maxima e de 95V/o parte de amplificare deci 190/amplificare, asta fiind rezerva de tensiune. stiu ca in realitate difera mult fata de practica. oricum vreau sa mai studiez putin cum se comporta si apoi incerc poate cu 110 V.E o aberatie.Spune exact ce vrei sa faci !Ce legatura este intre 2 amplificatoare si ...schema de mai sus?Cat despre experimenul cu LED_uri... no comment. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum