Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

electric

Vizitator trojanu

Postări Recomandate

Vizitator trojanu

Salut.Am si eu o intrebare va rog sa ma ajutati.Am un casetofon de masina si el merge la 12v si vreau sa il pun la un escavator care are 2 bateri de 12v si sunt lagate in serie =24v, si cum pot sa fac lagaturile sa nu imi arda casetofonu?????Va rog , astept niste raspunsuri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• alfabit

1

• cristian_draghiescu

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Nu este deloc indiferent. Masa casetofonului trebuie sa fie la acelasi potential

cu masa sasiului. Daca il alimentati din bateria a carei borna pozitiva coincide

cu plusul general, atunci orice atingere accidentala a carcasei casetofonului

cu o parte metalica legata la sasiu va pune in scurtcircuit cealalta baterie.

Deci, d-le trojanu, alimentati casetofonul de la bateria al carei pol

negativ este legat la sasiu, plusul fiind chiar puntea de legatura dintre cele doua baterii.

Si d.p.d.v. al semnalului audio este corect ca cele doua mase (cea a vehiculului si cea

a casetofonului) sa fie comune.

Link spre comentariu

Iti dau voie sefii tai sa-ti montezi casetofon in " escavator ", cum ii spui tu ?Pe ei ar trebui sa-i intrebi mai intii ! Eu daca as fi seful tau si te-as vedea cu casetofon pe utilaj > FIRED !

Link spre comentariu
Vizitator trojanu

Iti dau voie sefii tai sa-ti montezi casetofon in " escavator ", cum ii spui tu ?Pe ei ar trebui sa-i intrebi mai intii ! Eu daca as fi seful tau si te-as vedea cu casetofon pe utilaj > FIRED !

Ce treaba au ei atat timp cat imi fac treaba :limb:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări