Vizitator TRAIAN. Postat Noiembrie 21, 2005 Partajează Postat Noiembrie 21, 2005 ziceti-mi si mie care este diferenta 2ohmi 4 ohmicare se aude mai tare am vazut si 16 ohminu ma pricep invatati-mamerci Link spre comentariu
csl1131 Postat Noiembrie 22, 2005 Partajează Postat Noiembrie 22, 2005 ziceti-mi si mie care este diferenta 2ohmi 4 ohmidiferenta este 2 ohmi....sau mai bine zis minus 2 ohmi :axe: acuma serios, statiile in general nu pot sa lucreze la puterea maxima pe 2 ohmi(in general statiile de casa sunt pe 4 sau 8 ohmi,cele de masina putand majoritatea sa lucreze si pe 2 ohmi,cam...) iar daca pui boxe de mai multi ohmi decat pe cat lucreaza minim statia atunci puterea scoasa de statie se micsoreaza, iar daca pui boxe de mai putini ohmi decat poatea sa lucreze statia minim o arzi....de ex majoritatea statiilor lucreaza la puterea max pe 4 ohmi..daca pui boxa de 8 ohmi statia va scoate putin mai mult decat jumatate din puterea care o scoate la 4 ohmi, iar daca pui boxe de 2 ohmi scoate ceva mai putin decat dublul puterii la 4 ohmi(daca e facuta sa mearga in 2 ohmi,altfel o arzi), iar pe boxe de 16 ohmi aceeasi statie ar scoate doar putin peste un sfert din puterea care o are la 4 ohmi...cel mai tare se aude daca ai boxe de calutate, care se aud tare fara sa bagi multi W in ele..(SPL mare) :supz: Link spre comentariu
Vizitator b_a_cosmin Postat Noiembrie 23, 2005 Partajează Postat Noiembrie 23, 2005 ziceti-mi si mie care este diferenta 2ohmi 4 ohmicare se aude mai tare am vazut si 16 ohminu ma pricep invatati-mamercipai totul poti intelege din legea lui Ohm pe o portiune de circuitU=I*RUnde U e tensiunea masurata in volti I este curentul masurat in Amperisi R e rezistenta masurata in ohm care e de fapt in cazul nostru impedanta difurilordeci daca o statie e facuta sa mearga la 4 ohmi si tu pui de doi atunci U=I*4 va deveni echivalent cu U=I*2 si tensiunea ramane constanta dar va creste curentu (I ) si daca creste curentu apare efect joul adica se incalzesc conductoarele si daca acest efec e f mare se poate sa arzi tranzistorii finali din statie deci ai ars aproape toata statia cu alta cuvinte.dar daca pui difuri de 2 ohmi la statie de 4 ohmi, pana se va arde vei avea putere dubla dupa formula P=I*U ce se masoara in watti si daca tensiunea(U) ramane constanta si I creste pt a readuce la echilibru ecuatia atunci creste si puterea(P) .daca vrei sa pui difuri de 2 ohmi la statie de 4 poti sa pui 2 difuri in serie pe fiecare iesire vei avea 4 ohmi in total pe iesirea aia si nu vei arde statia dar puterea totala a statiei se va impartii in 2 pe difuri. daca mai ai intrebari anunta-ma Link spre comentariu
Vizitator TRAIAN. Postat Noiembrie 23, 2005 Partajează Postat Noiembrie 23, 2005 ok. am intelesmerci mult. Link spre comentariu
Vizitator Ado Postat Noiembrie 23, 2005 Partajează Postat Noiembrie 23, 2005 Apropos de x ohmi am auzit ca s-ar modifica si calitatea auditiei in functie de sarcina folosita(4,8,16). Stiti ceva? Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 23, 2005 Partajează Postat Noiembrie 23, 2005 Ampliful lucreaza mai bine cu impendate mari pe iesire deoarece curentl e mai mic.La curenti mari scade beta tranzistorilor finali, filtrajul "se goleste" mai repede si daca ampliful are o sursa bleaga se impiedica.Totusi la un amplfi bine facut nu ar trebui sa apara difernte sesizabile cu diferite sarcini care se incadreaza in valoarea nominala. Link spre comentariu
csl1131 Postat Noiembrie 24, 2005 Partajează Postat Noiembrie 24, 2005 da, asa e, dar oricum pt majoritatea nu conteaza pe cati ohmi sunt boxele, pt ca diferenta se vede doar pe analizatrorul de dirtorsiuni, si oricum nu se aude...din cauza asta, ca la 4 ohmi amplif au intotdeauna distorsiuni mai mari decat la 8 ohmi, boxele pt audofili,dinalea de mii de euro,in general sunt pe 8 ophmi.... si mai au un avantaj alea pe 8 ohmi..nu iti trebuie cabluri asa de groase, pt aceeasi putere echivalenta la 4 ohmi,pt ca amperajul va fii putin mai mult de jumatate...oricum daca la un amplificator poti sa sesizezi diferenta de distorsiuni intre 4 si 8 ohmi atunci acel amplificator ar trebui pus intr-un muzeu, sau la fiare vechi(siliciu vechi cred ca mai corect ) :weedman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum