sandugeorge316 Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Va salut.Cam prin luna decembrie a anului trecut ,un prieten m-a rugat ,daca pot sa-i confectionez niste incinte pe care sa le foloseasca atat pentru auditii cat si pentru mici petreceri ,in cadru mai restrans ,incintele sa nu fie prea mari dar nici prea mici ,usor transportabile ,etc,etc.....Cum mai lucrasem cu difuri Ciare m-am gandit la proiectul h 3.21, niste br. de dimensiuni acceptabile .Am comandat difuzoarele si am inceput sa confectionez cutiile.Din pacate sosirea difuzoarelor a intarziat foarte mult,prietenul si-a pierdut rabdarea si a renuntat ,iar eu m-am " capatuit "cu doua woofere HW203 si doua tw HT 262 + tuburile aferente .In proiectul prezentat de cei de la Ciare este folosit tw PT 383.Rationamentul pentru care am folosit alt tw este acela ca nu avea rost sa folosesc un tw cu un SPL mai mare si apoi sa-l tai cu L-pad .Pentru cutii am folosit pal furniruit cu furnir de cires,care s-a baituit cu bait cires si doua straturi de lac mat poliuretanic.Inbinarea panourilor s-a facut la 45grade cu cepuri tip biscuiti si aracet de tamlarie foarte gros.Capacele fata si spate s-au inbinat prin falt folosindu-se pentru fixare tot aracet.Difurile s-au montatpe un panou suplimentar in care s-a executat lamajul ,panou care a fost frezat pe margini pentru reducerea difractiilor si care a fost acoperit cu o folie termocontractibila de culoare negru mat.Pun mai jos si cateva poze(din pacate facute cu telefonul mobil) din timpul lucrului la cutii.[attachment=3]1.jpg[/attachment][attachment=2]2.jpg[/attachment][attachment=1]3.jpg[/attachment][attachment=0]4.jpg[/attachment] Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Aprilie 16, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Dupa executarea filtrelor (conform cu specificatiile italienilor) incintele au fost duse la userul VTP pentru auditii si punere la punct Dansul are aparatura de redare mai pertformanta ca a mea si mai ales stie unde si cat sa umble in filtre incazul in care trebuia modificat ceva(si a trebuit)Despre partea de filtrare il rog pe VTP ,daca are timp si dispozitie , sa comenteze cate ceva. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 exista deja si un proiect cu 203 si 262 (despre care nu am sa fac nici un comentariu) http://www.ciare.com/pdf/Progetti/MyPer ... /h03.2.pdf ci doar sa spun ca in opinia mea mai sunt si alte dif. intre 383 si 262 decat spl-ul,ca de ex ca 262 ar fi mai potrivit in proiecte pe 3 cai sau cu midwofere mai mici pe cand 383 este mai solid ,mergand mai lejer taiat mai jos cu un wofer mare,avand distorsiuni mai mici si o carateristica mai liniara si extinsa(camasa de cupru in gap,un mic wg).Acestea se vad din pacate si in diferenta de pret... dupa cum ai obs proiectele de pe site sunt mai mult decat optimiste si mai trebuie rafinate dupa pretentii sau alese componentele si dupa scopurile urmarite uite aici ceva pe marginea acestui proiect si ce subtilitati pot aparea http://www.ciare.com/consumer/redaziona ... byHiFi.pdf daca nu e prea mare deranjul, as fi curios de niste poze mai clare cu imbinarile,se gaseste la mr bricolage mdf de 18 furniruit pe ambele parti ,la 700mii mp de fag si stejar si 900 de cires,am vrut si eu sa fac tot asa cu imbinari la 45grade (atat lateralele cat si fetele) anul trecut dar am renuntat din ideea ca va fi mai greu de realizat(nu taiau la unghi la magazin...).As fi curios cat de bine s-a taiat furnirul la imbinari sau daca ar fi realizabil la un atelier obisnuit de mobila(adica cu panza de pal melaminat) in rest a iesit f bine tamplaria si finisajul,ca de altfel si in celelalte lucrari care le-ai mai prezentat Link spre comentariu
VTP Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 In cursul timpului am observat ca orice difuzor CANTA! In discutie raman gusturile utilizatorilor lor dar si posibilitatile si destinatia atat a difuzorului cat si a incintei in care e montat. Atat in tara cat si inafara, majoritatea constructorilor DIY abordeaza lucrari "economice" in sensul ca vor sa obtina un maxim cu un minim in ceea ce priveste investitia. Nu o sa abordez acest aspect, fiind de la sine inteles ca trebuie cautat totdeauna raportul pret / calitate cel mai bun, corelat cat de cat si cu ceea ce-si doreste constructorul DIY.Proiectul in cauza nu a dorit sa fie unul scump si a avut unele date apriori, intre care si traductoarele, asa ca nu s-a mai pus problema unui tweeter mai performant. Executia incintelor este fara cusur, si asta nu numai sub aspectul exterior, ci, mai ales prin calitatea materialelor si a executiei. Fata este dublata, micsorand o serie de probleme cunoscute de DIY-eri.Filtrul recomandat de firma, primul incercat, nu a fost nici pe departe nesatisfacator acustic, ba chiar dimpotriva, asigura un timbru deosebit de clar si transparent, doar ca impunea utilizarea unui subwoofer pentru sustinerea joaselor si o usoara linearizare a mediei, filtrul fiind un pic prea scolastic ca gandire. Cum se punea problema si a auditiilor la volum mic, necesitatea a impus adoptarea unei alte solutii, si dupa mai multe teste si variante de filtru, utilizatorul a ales o varianta I + II (6 dB./oct. pentru woofer + 12 dB/octava pentru tweeter ). S-a obtinut un echilibru tonal corect intre joase, medii si inalte, si totodata a disparut si tenta de plastic din emisia wooferului. Caracteristica de frecventa este tipica pentru un bookshelf, incinta fiind clar un bookshelf cu putini steroizi (are circa 25 litri). Auditia a mai multor genuri de muzica (clasica, vocala, rock, instrumentala, jazz, etc.) a aratat ca incintele au o imagine stereo coerenta, larga, dar, mai ales un sunet de calitate, clar, detaliat, fara distorsiuni chiar la puteri importante, la care in mod normal nu se mai pune problema auditiei decat dupa o sticla de "ceva" de peste 40 % alc.vol.!!!In concluzie: sunet f.bun, timbru neutru, redarea corecta a mai multor genuri de muzica si un pret total accesibil in conditiile actuale, fac proiectul o reusita pentru cei care-si doresc mai mult decat " O incinta cu Dibeisi in care sa dai cu 300W!!!!!" E pentru muzica si melomani. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Proiectul in cauza nu a dorit sa fie unul scump si a avut unele date apriori, intre care si traductoarele, asa ca nu s-a mai pus problema unui tweeter mai performant.s-a inteles destul de clar care a fost situatia in alegerea componentelorceea ce am scris eu era ca o completare,nu criticaoricum,preturile componentelor raportat la ce se obtine sunt f ok (am obs ca preturile se gasesc si pe site dar numai in versiunea in it ,(fara tva) http://www.ciare.com/consumer/prodotti_home.htm)problema este ca importatorul se misca uneori putin cam greu cu comenzile mici si care nu sunt in stoc(cam asa se intampla peste tot...),dar macar este de treaba Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Aprilie 16, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2011 @CBI.Poze mai de calitate maine .Trebuie sa incarc acumulatorii pt. ap. foto.Asa cum am mai spus incintele erau destinate pentru altcineva care ultrior s-a razgandit.Nu este o persoana obisnuita cu auditii de mare calitate.Nici nu a dorit sa investeasca prea mult.Am ramas cu difurile si a trebuit sa fac ceva cu ele,nu?Probabil vor fi folosite si in alt proiect,cine stie.Referitor la taierea placilor de pal ,aceasta s-a facut initial la 90 grade dupa care s-a executat o frezare la 45.Motivul cred ca il cunosti.Pretaietorul (incizorul) de la circular nu mai poate fi folosit la taieri mai mici de 90 grade si atunci panza va sparge pe partea care iese.Recomand acest proiect celor care urmaresc constructii de genul 3 in 1.Adica sunet de calitate,putere pentru mici petreceri in spatii de 25-30mp.si mobilitate(transport) optima. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 este ok oricand pozele,ca nu ma apuc urgent de ceva proiect(mi le poti trimite si pe mail daca trebuie sa le redimensionezi pt forum etc,iti dau pe pm o adresa si raman dator cu un coniac )multumescpana la urma nu ar fi o mare paguba daca mai sparge pe partea care iese(mai ales la mdf).Am mai taiat cu circular de mana si daca se fol.panza optima iese satisfacator.Cred ca o sa incerc pe ceva resturi ,poate iese.Pal-ul folosit de tine este furniruit pe ambele parti? si cam la ce pret este mp?referitor la cele scrise,cunosc si eu f bine situatiasi prietenii mei vor cat mai mult din costuri si munca cat mai mici ,asta e :rade:oricum,e de luat in calcul si sa lucrezi cu banii avans altadata Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Aprilie 16, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2011 @CBI .Da , palul este furniruit pe ambele fete .Luni cand ajung la servici ati trimit o lista cu preturile pentru diferite esente.Cel mai ieftin este cel de stejar,urmeaza ciresul ,nucul si apoi esentele exotice.Exista si MDF furniruit cu aceleasi furniruri dar cu mult mai scump. Link spre comentariu
vidax Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Felicitari! Asa cum ne-ai obisnuit, realizari cu aspect deosebit si de calitate! Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 Multumesc Vidax.Ceea ce se vede pe forum este doar o lucrare de tamplarie .Pentru mine aspectul exterior se plaseaza pe locul 2.Cel mai important este raspunsul acustic.Astept sa-mi faci o vizita pentru o auditie si pentru o bere (ma rog,2-3.....) Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Aprilie 26, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2011 @ CBI. Ai in atasament preturile /mp la diferite sortimente de pal si MDF furniruit. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 26, 2011 Partajează Postat Aprilie 26, 2011 mstotusi e cam ieftin halatu ,adica wtf,la depozite pe-aici e cam 190 lei coala de 2 x 2,7m mdf de 18 chior sunt cumva preturi de distributie sau ce? cumva lucrezi in domeniu si poti face rost si la preturile alea pt 'uz personal' ? Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Sau poate pretul e in EURO ?!?!?! Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Probabil e preţul la metru pătrat. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Auditia a mai multor genuri de muzica (clasica, vocala, rock, instrumentala, jazz, etc.) a aratat ca incintele au o imagine stereo coerenta, larga, dar, mai ales un sunet de calitate, clar, detaliat...In concluzie: sunet f.bun, timbru neutru, redarea corecta a mai multor genuri de muzica si un pret total accesibil in conditiile actuale, fac proiectul o reusita pentru cei care-si doresc mai mult decat " ... E pentru muzica si melomani.Am ascultat aceste incinte, atit in perioada de probe cit si cu versiunea finala a filtrului. Intr-adevar niste incinte acustice deosebite care reusesc cu brio sa atinga scopul urmarit. Felicitari realizatorului si la mai multe proiecte de succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum