Vizitator dany_t Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 salutare.Vreau sami cer scuze daca nu postez la sectiunea potrivita si va rog sa-l mutati la sectiunea potrivita daca e cazu . asi avea si eu nevoie de un mic ajutor.Am o combina muzicala Sony mhc-ec 55 , cu o putere de 2x 65 watt rms pe o impedanta de 6 ohmi. Din masuratorile mele la borna de iesire cu un tensiometru digital mi-a indicat o tensiune de 14 deci are 32.5 Volti amperi.pe fiecare canal.Am luat de la cineva o o boxa de la o combina panasonic care la fel ca si ale combinei mele este pe 6 ohmi si are tot 2 cai pe filtru pasiv adica filtru din alea in interioru moxelor.Acea combina panasonic de la care am eu boxa avea o putere de 2x100 rms, prin masurarea cu tensiometru la borne indica o tensiune de 18,2 volti ceeia ce inseamana ca are o putere de 55 Volti Amperi.Acum eu m-am gandit sa o cuplez si pe aceasta boxa la combina mea sa fac 3 :)Am un tansformator cu tole E+ I cu o putere de 100 watt, i-as secundaru il pot face dupa cum doresc eu prin rebobinare (la transformtoare ma pricep binisor zic eu si am si ceva experienta).M-am la o modalitate de conectare a celei de-a treia boxe la combina si ar fi urmatoarea:Sa rebobinez transformatoru si sa fac o sursa simpla (traf redresare filtraj ) de 2x 25 volti.sa utilizez un etaj final in clasa ab (acela in contratimp) format din doi doi dubleti (2n3055 si bd 139/ bd 140 ) si un etaj care sa mareasca tensiunea de 14 volti cat are combina mea la iesire la 18 volti cat sunt nexesari celei dea treia boxe ca sa am pe ia aproximativ 50-55 volti amperi.Iar acest amplificator sa ii pun la intrare tesinunea de la iesirea uneia din boxele combinei mele.Deasemenea acest amplificator sa aiba o impedanta de intrare de 5-10 kiloohm sa nu fure prea mult de la bxa cu care e legat in paralele, si o modalitate cat mai buna de izolare a acestiu amplificator de combina sa nu cumva sa dea vreun curent periculos in ea. Va rog pe cei care va pricepeti sa-mi spuneti ce parere aveti de ideea mea si daca imi puteti desena si calcula si mie respectiva schema.Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Domnule sincer m-a pufnit rasu.Cu tensiometru masori tensiunea arteriala,tensiunea electrica o masori cu voltmetrul.Asta prima data.Apoi tensiunea masurata pe iesirea de dif daca este asa cum spui inseamna ca amplificatorul din scula aia este in punte si ai acolo jumatate din tensiunea de alimentare,care nu are nici o legatura cu puterea amplificatorului.De ex un final de 1w in punte va avea si el jumatate din alimentare pe bornele de iesire.Restul calculelor nu stiu cum le -ai facut.Eu te sfatuiesc ceva fara cu toata bunavointa.Inainte de a strica combina aia pune mana pe ceva carti de electronica si studiaza cam cum sta treaba cu electronica asta.Si te rog sa nu te superi pentru raspunsul meu.Apropo de moxa ca era sa uit .Moxele se folosesc in acupunctura si este de fapt tratament termic pe punctul de acupunctura asta asa amatoriceste fara sa intru in amanunte medicale. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 @dany_t te-ai ratacit in detalii prea multe, unele inexacte si nu prea se mai intelege mare lucru din ce doresti sa spui. De fapt ce doresti sa obtii mai exact? inteleg ca mai ai inca o boxa pe care doresti sa o pui la combina sa ai mai multe, si iti trebuie amplificator pentru ea, ei bine informatiile oferite de tine sunt inutile in acest caz, in mare parte si inexacte, ai traful, ok, atunci iti alegi o schema, un amplif pe care consideri ca il poti realiza, apoi in functie de cerintele amplifului respectiv rebobinezi si traful ( nu inainte ), realizezi modulul de amplif, il testezi/reglezi apoi il montezi la locul sau, te-ai gandit de unde ii iei intrarea in acel amplif suplimentar? nu prea merge sa iei direct dupa iesirea de difuzor...In fine, asa cum si @dan cod spune recomandabil ar fi ca intai sa studiezi mai multa documentatie de specialitate. Link spre comentariu
Vizitator dany_t Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 bun dupa cum vad m-ati cam putin dar ma rog asta e.. probabil ca o merit :)Sa incerc altfel..Am o combina.Ea scoate 2x65 rms /6 ohmi asa cum scrie pe ia.De curand am gasit o boxa la cineva care si-a busit iremediabil combina.Aceasta are doua difuzoare (unui mare de bass medii probabil si unu twee , adica este pe doua cai) si are doar doua fire (rosu/negru) fapt ce ma face sa cred in mediocritatea mea ca are filtru pasiv , la fel ca si boxele de la combina mea. Pe carcasa aceste boxe este o eticheta pe care scrie 100w rms /6ohmi.Imi poate recomanda cineva o schema de amplificator pt acea boxa si o modalitate de a prelua semnalul de la combina astfel incat aceasta a treia boxa sa "cante" in acelasi timp cu cele ale combinei ? Nu am de gand sa bag nici un traf in nici o combina si nici un alt amplificator.Acestea le voi pune separat, ideea este doar sa preiau semnalul de la combina pt amplificator.si eu in prostia mea ma gandeac ca se poate sa il iau de la una din iesirile combinei (adica sa leg in paralel intrarea amplificatorului cu una din boxe) astfel sa profit de faptu ca aceasta acest semnal este deja amplificat si nivelul tensiunii e deja ridicat si amplificatoru meu sa aiba doar un etaj in care sa amplifice tensiunea pana la valoare corespunzatoare puterii de 100 w rms asa cum are acea boxa, si un etaj final , repetor, care sa faca doar amplificarea curentului.(adica sa incerc sa ma fac inteles.. daca combina are la iesire pt 65 w rms o tensiune de 10 volti sa zicem iar pt 100 w rms sunt necesari 14 volti sa zicem , primul etaj al amplificatorului meu va avea un factor de amplificare de 1,4 iar impedanta de intrare de minim 5 -10 kohmi,iar etajul final un clasic repetor de tensiune , clasa ab cu dubleti cu sau fara schimbare de polaritate find folosit doar pt amplificarea curentului necesar pt puterea de 100 w, format de preferat din batrani 2n3055 si bd 139/bd140.) Link spre comentariu
cristian2009 Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Tu vrei etajul final dintr-un amplificator, de fapt .Mai bine faci un amplificator cu CI si iei semnal din potentiometru de volum al combinei. Parerea mea ... Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 ideea este doar sa preiau semnalul de la combina pt amplificator de la una din iesirile combinei (adica sa leg in paralel intrarea amplificatorului cu una din boxe)Exista un singur raspuns - NU face asa ceva !Daca vrei sa preiei semnal trebuie sa o faci de la o mufa a combinei care are aceasta functiune. Amplificatorul caruia vrei sa aplici semnalul, in mod sigur va avea suficienta sensibilitate la una din intrarile sale. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 El vrea sa mai amplifice putin tensiunea si curentul de iesire a combinei, pentru a obtine 100 watti. Iar mai trebui... "jumatate" de amplificator Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 E inutil sa se complice atat, cel mai simplu este asa cum si remus a zis, sa se preia semnal de la o mufa care se ocupa cu livrarea de semnal audio de la combina si sa isi faca un amplificator mono pe tranzistori sau CI la puterea dorita si... restul e can can Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum