Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Beta 8310-II

cristian_98

Postări Recomandate

R10=1K5, R11=1K2 si pilotul neaparat BD139.

In serie cu baza lui Q4 se introduce o dioda 1N4148.

atentie! la aceeasi tensiune de alimentare, adica 45V, cu valorile expuse de tine, creste curentul prin VAS de la circa 6mA la circa 8mA. ce sa mai spunem de o crestere a tensiunii de alimentare care ar duce la o valoare si mai mare a curentului prin VAS?! in plus, 6mA prin vas este arhisuficient chiar si pentru deschiderea dubletelor unui amplificator de 100W.

gresesti si configuratia corecta a tranzistorilor Q4 si Q6! dioda nu o inseriezi niciodata cu baza prefinalului. acea dioda, se leaga intre emitorul lui Q4 si colectorului lui Q6.

R15, R16 pot avea 100...120 ohmi iar C3 se poate lua de 47uF/63V.

R14 si R15, poate... oricum, cu valorile recomandate de tine, scade curentul in bazele finalilor.

amplificarea de 19db este cam mica.

amplificarea de 19db e mai mult decat suficienta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

7

• remus68

5

• hpavictor

2

• cristian_98

1

Top autori în acest subiect

Da, curentul prin pilot, driver sau oricum altcumva vrei sa-i mai spui va fi de 8mA. Perfect! Pilotul va disipa undeva pina in 200mW. Poti inseria linistit dioda aia in baza. Incearca! Am facut comparatia in urma cu mai bine de 20 de ani si stiu ce am vazut pe osciloscop. No problem; vei gasi zeci de scheme in configuratia aia. Ai facut vreodata schema profesorului Chirita? Acum 30 de ani era o lectie elementara... Unde are dioda aia?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări