Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa-mi construiesc 1 robot mic RC

Vizitator K18

Postări Recomandate

As dori sa imi construiesc 1 robot mic tip RC (-Radiocomanda- wireless -) ... dar nu stiu cum??va rog ajutati-ma ...(Nu sunt bogat si nu imi pot permite sa cumpar piese scumpe)... as dori niste sfaturi , ideei , ceva ajutor din partea voastra ... pt ca sunt incepator si stiu foarte putin din toata electronica asta si partea robotica si programarea unui mic robot.....in schimb am ceva piese pt inceput (toate sunt piese vechi dar sunt ok - nu sunt arse! ...sunt in stare de functionare) ex : 2 monitoare vechi (clasice) , motorase (de voltaj mic) , fire (conductoare) , 1 placa de baza -PC- , 1 sursa veche -PC- ,1 cd-rom -PC-, 1 radio-casetofon vechi , mouse -pc-, tastatura -pc- ,radio portabil+casti (cu bateri 2 AAA-1.5v),telefoane mobile vechi,1 aparat foto vechi,1 tv vechi , 1 feon (de uscat parul) vechi,1 cooler cu racitor -pt procesor -pc-,1 cooler pt sursa -pc-,transformatoare de putere mica ex :5-12v,..etc :d deci am ceva piese pt inceput ..dar am nevoie de putin ajutor sa ma pot descruca sa imi construiesc robotelul ...sper sa il pot face cat mai rapid ...sa aveti o zi buna si va multumesc

Modificat de Madalina: 7/08/2011

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

2

• rares01

1

Incerc sa-ti spun cum stau lucrurile si de ce nu se poate raspunde usor la solicitarea ta.1. Prin robot cu radiocomanda (RC) se pot intelege multe, de la o macheta statica (papusa) la care se pot aprinde doua becuri pana la o statie cosmica care coboara pe planeta Marte. Fara suparare, dar cred ca trebuie inceput cu prima varianta.2. Ar trebui sa te hotarasti asupra scopului tau: procurarea unei jucarii cu cheltuieli minime sau invatarea unor notiuni de mecanica, electricitate si electronica? Daca este vorba de a doua varianta, citeste mai departe. Ai nevoie de rabdare si dorinta de a invata treptat.3. Pentru mecanica, domeniu relativ intuitiv, faci incercari de constructie a unor machete din plastic, placaj, carton etc. si iti procuri uneltele si materialele potrivite (cutere, ferastrau de traforaj, bormasina mica, clei, vopsele etc.). Te feresti de accidentele care pot apare si inveti sa fii prudent in prelucrarile mecanice.4. Pentru electricitate sunt necesare cunostintele de baza din scoala, niste piese din recuperari si - daca nu se potrivesc - din comert, un cleste, ciocan de lipit, instrument de masura. Incepi cu aprinderea unor becuri si actionarea unor motorase si te lamuresti cu legea lui Ohm, lucrul cu surse, sarme, sigurante, comutatoare s.a. Nu lucrezi cu tensiuni peste 24 Volti ca sa nu-ti pui viata in pericol. Citesti carti de constructii de amator si te documentezi pe internet, cu observatia ca aici exista si farse postate din dorinta de manifestare teribilista. Este foarte folositoare "ucenicia" pe langa un mester de la care sa "furi meseria".5. In electronica lucrurile sunt mai ascunse, nu sunt percepute decat rareori direct cu simturile noastre, se apeleaza la masuratori cu aparate uneori complicate, la deductii si intuitie. Indicatiile se aseamana cu cele de la punctul 4. Inveti si experimentezi rolul diferitelor piese (componente) electronice si construiesti cu ele circuite care indeplinesc anumite functii. La inceput copiezi ce au realizat altii si dupa ce stapanesti bine fenomenele incepi sa proiectezi tu circuite pentru a raspunde dorintelor tale.Fara cunostinte si experienta minime in domeniile de mai sus, nu ai sansele de a-ti atinge scopul. Cauta pe net informatii despre constructii de roboti si incearca sa intelegi care sunt problemele specifice si cum le rezolva altii.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

pe langa toate maruntaiele adunate de tine din casa iti trebuie scule,indemanare si cunostiinte in domeniu degeaba iti dam noi o anumita schema daca tu nu sti sa citesti o schema si sa o aplici... cum spuneau si altii cauta module din magazine si iti faci singur ceea ce doresti insa intai incepe prin a studia putin acest domeniu programare,mecania nanotehnologie,electronica s.a!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări