Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SUMATOR UIF 10 INTRARI

Vizitator cri-cri

Postări Recomandate

Vizitator cri-cri

Salutare,am si o problema si vreau sa va cer sfatul.Vreau sa insumez in UIF zece posturi TV spre o singura iesire.Fiecare intrare sa acopere 5 canale tv din UIF.De exemplu prima intrare canale 21-25,a doua canale 25-30,a treia canalele 30-35.... pina la canalul 68.Sint pregatit sa accept pierderile sumatorului,mai mult de interferente mi-e frica,dar semnalele sint puternice si pot fi usor amplificate cu unul-doua etaje de amplificare inainte de intrarea in sumator pentru compensarea pierderilor invitabile.Ideal ar fi sa am pe fiecare intrare un reglaj pentru a avea acelas nivel al semnalului pe fiecare canal.La sumatoarele clasice cu 2,3 intrari am vazut ca au un cond. variabil.Multitudinea posturilor in UIF din zonele urbane face simtita necesitatea acestui sumator.Pe un singur stilp se pot monta n antene pentru a receptiona din directii diferite toti emitatorii din UIF disponibili in zona respectiva.Orice sfat este binevenit,va multumesc anticipat pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kuchta Petru

2

• ndor

1

Top autori în acest subiect

Eu i-ti recomand sa faci o antena de UIF de tipul '' fluture '' simfazata (adica 4 antene in acelasi plan ) si legate intre ele iar coborirea cu un cablu TV de 75 ohmi. In spate va fi un reflector comun pentru cele patru antene simfazate. Deoarece acest tip de antena are o deschidere mare pe orizontala, o fixezi in mijlocul posturilor de TV si in felul acesta nu-ti mai trebuie nici un sumator. Amplificarea este mare si executia nu prea complicata. I-ti recomand cartea '' Receptia emisiunilor de tv, la mare distanta ''. Spor la treaba. Petrica

Link spre comentariu
Vizitator cri-cri

Am in UIF 12 posturi tv pe o raza de 360 grade,am cartea lui Eberhard Spindler.Antenele vor fi in functie de intensitatea semnalului,directivitate,perturbatii,Yagi si Swann.Nici cu o antena de banda larga dotata cu un acuator nu se potriveste treaba acum,pe viitor va intra si polaritatea verticala in emisie si ar mai trebui sa-i mai pun al doilea acuator.Tot metalul ala influenteza caracteristica antenei.Tot sumatorul este salvator dupa parerea mea.

Link spre comentariu

Pentru ce vrei sa faci acolo ai nevoie de filtre trece banda de canal.Eventual in functie de nivelele de semnal din antena pui inainte filtre rejectoare pentru canalele din apropriere.Ca sumator propriuzis poti folosi splitere de calitate cu 8-12 intrari.Solutia asta o foloseam prin anii 95 pentru antenele colective.Le bagam cite 8-12 programe pe antaena colectiva,bineinteles cu amplificator de putere de banda larga dupa sumator.Ca sa poti face filtrele alea ai nevoie de vobuloscop si mai trebuie sa stii ce semnal intra in filtre din antena pe frecventa respectiva ca sa stii ce atenuare ai nevoie la canalele adiacente.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări