Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri SMD 3528 lipire cu aer cald

Vizitator io_mihai23

Postări Recomandate

Vizitator io_mihai23

Buna ziua, sunt nou pe aici si pe deasupra si incepator:). Doresc sa schimb cateva leduri smd 3528 (am statie de lipit cu aer cald) si doresc sa stiu daca e ok sa folosesc aerul cald pe leduri sau tot mai bine e cu letconul? adica e vreo problema daca se incalzeste asa tare placa? nu exista riscul sa dezlipesc si alte componente adiacente? iar daca e ok la ce temperatura sa setez statia cu aer cald? Multumesc si astept cu interese raspunsurile voastre.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

3

• nibi

1

• AndreiIr

1

Top autori în acest subiect

Vizitator comfel

Buna ziua, sunt nou pe aici si pe deasupra si incepator:). Doresc sa schimb cateva leduri smd 3528 (am statie de lipit cu aer cald) si doresc sa stiu daca e ok sa folosesc aerul cald pe leduri sau tot mai bine e cu letconul? adica e vreo problema daca se incalzeste asa tare placa? nu exista riscul sa dezlipesc si alte componente adiacente? iar daca e ok la ce temperatura sa setez statia cu aer cald? Multumesc si astept cu interese raspunsurile voastre.

Daca stii sa lucrezi cu statia (aer cald ) nu este nici-o problema .daca nu ..foloseste o statie de lipit ptr smd-uri .... :da Se poate si ...Asa... :ras: :ras:
Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23

Aproximativ la ce temperatura ar trebui sa setez aerul ? si nu exista pericolul sa se supraincalzeasca placa si sa se arda alte omponente din vecinatate?

Link spre comentariu

Aproximativ la ce temperatura ar trebui sa setez aerul ? si nu exista pericolul sa se supraincalzeasca placa si sa se arda alte omponente din vecinatate?

Eu cam la 320* lucrez cu aerul.La leduri smd eu prefer letconul si lita absorbanta,dar fiecare cum stie.(*mai ales daca are mult plastic in el)
Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23

exista ceva tehnica speciala de lipit cu aer? dau doar tii aerul pe componenta si apoi dezlipesti? mie imi e sa nu cumva sa dezlipesc si ceva componente din jurul celei care vreau sa o dezlipesc pentru ca placa se incalzeste cam tare. astept un sfat de la cineva care lucreaza cu asa ceva. Eu vreau sa schimb ledurile in bord de la masina si sunt smd 3528.

Link spre comentariu

daca vrei sa lipesti cu aer cald ...incearca sa indrepti fluxul de aer spre leadurile componentei(picioruse) altfel poti distruge componenta.Plasticul LED-urilor rezista pana la cca 220 C dar poti cauta in datashetul componentei

Link spre comentariu

Poti sa le schimbi foarte usor , daca incalzesti prin spate pcb , in dreptul ledului . Trebuie sa nu lasi mult timp pe un loc fluxul de aer , ii posibil sa exfoliezi pcb .Temp dai pe care crezi ca ar incalzii in timp util fludorul , incearca pe altceva inainte de asta .Eu folosesc la suflanta mea cam 410 , 430 grade pentru telefoane mobile , asa arata lcd suflantei .

Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23

despre ledul 3528 zice ca 260 grade aproximativ 5 secunde, dar in 5 scunde nu se topeste cositorul. am schimbat la casetofon cu letconul, dar am inteles ca, cu aer cald e mai ok si iese si lipitura mai buna.

Link spre comentariu

despre ledul 3528 zice ca 260 grade aproximativ 5 secunde, dar in 5 scunde nu se topeste cositorul. am schimbat la casetofon cu letconul, dar am inteles ca, cu aer cald e mai ok si iese si lipitura mai buna.

Nu are cum sa iasa lipitura mai buna cu aer cald decat cu letconul.Daca nu ai experienta la lucrul cu aer cald riscul e sa suflii si alte componente impreuna cu ledul.Cat despre incalzitul placii unui bord de masina prin partea opusa mi se pare o aberatie.Am schimbat leduri in borduri de logan si alte masini cu gramada,am si statie cu aer cald de multi ani de cand au aparut(cam 10 ani daca bine tin minte) am si cu IR dar eu am zis la leduri smd prefer letconul binenteles si asta termostatat.
Link spre comentariu

Si eu am lipit cu letconul, dar voiam sa vad cum se procedeaza cu aerul cald, daca cumva e mai rapid.

Fiecare statie de lipit/dezlipit isi are rolul ei.Din fericire am tot in domeniu de statii de lipit/dezlipit.Fiecare e bine sa o folosesti la locul ei.Logic ca la un PLCC32 de ex nu il vei dezlipi cu letconul,cum pentru o rez normala nu vei folosi aer cald.Asta te invata experienta.Cel mai bine inveti lucrand pe placi defecte ,cu diferite scule,diferite temperaturi si diferite presiuni la aer.Placi defecte iar se gasesc destule.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări