Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Foarfeca pentru tabla - ce inseamna otel forjat HRC 50-55?

Vizitator

Postări Recomandate

Am cumparat de la Bricostore o foarfeca pentru tabla la 40 lei. Era ultima si avea pete de rugina.

Pe ea scrie:

Posted Image

Dupa ce am sters o chestie maronie care probabil era rugina au ramas niste pete negricioase. Am mozolit bine falcile cu ulei nou de motor, ca altceva nu aveam, si am taiat de proba o bucatica de cablaj imprimat (PCB sticlotextolit dubla fata de 1.6 mm). Pentru asta am cumparat-o, nu am ghilotina si nu vreau sa fac praf de fibra de sticla folosind freza, fierastraul pendular, zgariiciul sau panze de mana.

La prima taiere foarfeca a mers destul de bine. Ce nu imi place este ca avea pete de rugina inca de la cumparare. Toata foarfeca are 25 cm, falcile arata asa:

Posted Image

Posted Image

Am ales modelul asta pentru ca avea duritatea specificata, mai erau si altele cam duble la pret dar pe ele nu scria nimic legat de duritate, scria doar ca poti taia materiale de 0.5-0.9 mm dar nu spunea ce.

Am bajbait cam jumatate de ora pe internet si nu am gasit ce vroiam, sunt analfabet in mecanica si rezistenta materialelor.

Ce inseamna fier forjat HRC 50-55? Cat de dur este, ce pot taia si ce nu? E normal sa rugineasca?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

HRC 50-55 inseamna duritate medie...asta daca o are si pe aia...data viitoare cand cumparati o foarfeca de tabla, verificati ca prima cifra scrisa sub codul barelor sa fie "4", iar pe lama foarfecii sa fie scris cuvantul "Solingen" sau-ideal- "Bonsa".Vise, taica, vise...sau ma rog, noroc, in targul de la Valea Cascadelor. :rade: E normal sa rugineasca daca-i marca Honest-Huangzhou-China, si normal sa se innegreasca, daca-i produsa de Krupp, inainte de 1940.

Link spre comentariu

...Ce inseamna fier forjat HRC 50-55? Cat de dur este, ce pot taia si ce nu? E normal sa rugineasca?

Sunt lucruri diferite.1 - Orice obiect din otel, cu o forma neregulata se obtine prin forjare. Este deci vorba despre procedeul tehnologic folosit la fabricarea produsului;2 - 50...55 HRC, este o duritate masurata in unitati Rockwell. Cifrele corespund unor oteluri inalt aliate pentru scule si nu este nimic in neregula;3 - Poti taia orice material, inclusiv tabla de otel pana la grosimea de 1 mm. Daca ai forta mare in maini si poti strange "in draci", poti taia si table mai groase, insa nu pe lungimi prea mari;4 - Orice otel inalt aliat, mai putin inoxul, rugineste.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări