Ranger007 Postat Aprilie 29, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2011 era vechi, deci posibil nu in regula. Oricum cel de 19 V imi trebuie, e cel de la monitorul meu care il folosesc zilnic!!! L-as fi folosit doar pt test, de aceea am facut rost de altul , de 12 V si e bun si ala.Iar condensator de filtraj mare, o sa ii cumparu unul cat mai mare.Voiam de 2200 sau de 1000 uF si 25V, dar daca gasesc poate iau si mai mare; si sa inteleg ca acumulatorul de 7.2Ah nu se supara daca il alimentez la ...1A de ex in loc de 720mA? ca sa se incarce mai repede. Oricum , pt inceput o sa il pun la 720 si ma mai gandesc. Decoamdta e plin. Vreau sa ii fac si un sistem de detectie al incarcarii respectiv descarcarii, asa ca sa ii pun niste diode zenner ; dar nu stiu la ce voltaj bateria se considera "goala". La 6,4V cat imi arata acuma (stiu ca de fapt 6.4 volti e toata tensiunea electromotoare, deci 0.4V e tensiunea inauntru ei si 6 la borne) e plina; dar descarcata cat ar trebui sa fie? Link spre comentariu
Ranger007 Postat Mai 4, 2011 Autor Partajează Postat Mai 4, 2011 un mic sfat ar fi de folos fiindca stiu ca nu trebuie sa o las sa se descarce sub.....ceva de genul 20% din capacitatea maxima ca dupa aia nu mai se incarca cum trebuie. Link spre comentariu
Tudor Badescu Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 Valoarea de 2V/element e valoarea cu oarecare consum.In gol,elementul complet incarcat are circa 2,1V depinzand intr-o masura de temperatura si procentul de acid.De aceea gasesti cam 6,3...6,4V pe baterie.Asta la un timp dupa ce s-a relaxat dupa incarcare.Imediat dupa ce e scos de la incarcatare cateva zecimi de volt in plus.O descarcare de peste 80% nu altereaza capacitatea,chiar reformateaza bateria,deci e bine de facut la 4...6 luni.Dar accelereaza si uzura pentru ca pe ultimele 10...20 de procente din capacitate apare o modificare dimensionala importanta,o umflare a placilor,care repetata des duce in timp la dislocari de pasta de pe ele.Valoarea de 2200 microfarazi e suficienta pentru situatia de fata si chiar cea de 1000 ca sunt curenti mici.Se poate incarca si cu un curent ceva mai mare,de 1A,dar in niciun caz sa nu depaseasca 8 ore si bateria sa fie sigur descarcata.De altfel la incarcarile la curenti mari se descarca bateria intai pentru ca nu cumva sa apara supraincarcare cu degajari de gaza si consum de apa,deteriorari de placi,etc.Incarcarea cu capacitatea/10 sau la curent si mai mic se poate face fara riscuri din orice stare de incarcare la orice element etans.Un acumulator cu Pb se considera descarcat daca tensiunea ajunge la 1,7V/element.Timpul in care se ajunge la aceasta valoare depinde de curentul de descarcare.De aceea la curenti mari capacitatea e mai mica.La intensitati foarte mari se admite si 1,5...1,6V/element,dar timp scurt.Daca tensiunea scade mai mult inseamna ca acumulatorul nu admite asemenea regim de descarcare. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 In primul rand acumulatorii cu plumb nu accepta incarcari la curenti mari din cauza ca exista riscul de deformare a placilor plus ca la cei etansi, de genul vrla si agm, acestia vor ventila puternic. Se poate totusi incerca un C/5 dar deja se iese din parametrii nominali si exista riscul incalzirii accentuate a acumulatorului care duce la tot felul de probleme. Singurii acumulatori cu plumb care pot fi incarcati la 1C (de care stiu eu) sunt cei cilindrici Cyclon adica cei de aici (Eng): http://www.enersysreservepower.com/cyc_b.asp dar acestia sunt pentru uz profesional si au alta tehnologie de fabricatie (nu au gratar cu oxid in el ci placa de plumb pe care se formeaza oxidul). Concluzia este ca, la acumulatorii cu plumb cu grila (asa include majoritatea acumulatorilor ca sunt cu lichid sau cu gel, vrla sau agm) curentul de incarcare si descarcare este limitat de rezistenta electrica si mecanica la deformare, prin trecerea curentului, a gratarului care este format din plumb cu adaugare de metale (calciu sau antimoniu) pentru rigidizare. Link spre comentariu
Ranger007 Postat Mai 5, 2011 Autor Partajează Postat Mai 5, 2011 multumes mult pt sfaturi, si apreciez bunavointa cu care ati raspuns unui incepator ca mine. Link spre comentariu
Ranger007 Postat Mai 14, 2011 Autor Partajează Postat Mai 14, 2011 bogdan_ mi-a spus sa am grija sa pun un radiator maare la lm317, si a avut dreptate. Dar nu inteleg de ce se incinge totusi asa de mult acuma dupa o mica modificare; la inceput avea 680mAh si nu se incingea aproape deloc; chiar era rece, si acuma dupa ce ii schimbai un rezistor ca sa scoata 720 mAh, se incinge rau. e oare posibil sa fi deconectat vreun piciorus de la vreo componenta si astfel sa stric ceva in timpul modificarii? SI inca ceva daca se incinge rau se poate arde Lm317-ul? ca mai mult de un radiator nu am ce sa ii fac; poate un ventilator micut? Link spre comentariu
Ranger007 Postat Septembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2011 Da, intr-adevar era dezlipit un fir, l-am reparat si merge foarte bine! Link spre comentariu
Ranger007 Postat Noiembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Am uitat sa mai intreb ceva (posibil sa fie iarasi ceva simplu dar eu nu sunt sigur de asta si mai bine intreb); daca pe un acumulator scri 4,5 Ah inseamna ca va livra intr-adevar 4,5 amperi intr-o ora, sau 2,75 in 2 ore, sau 1,375 in 4....tot asa..?Si daca bateriei i-a scazut voltajul cu 20% inseamna ca si capacitatea a scazut cu acelasi procent? (adica de ex de la 6,4 v a scazut la 5,12 inseamna ca mai are 3,4 Amperi ora din 4,5 initial?) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum