Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce folositi pentru lipit ?

Vizitator Vasile

Scula de lipit preferata  

264 membri au votat

1. 1. Scula de lipit preferata

• Statie
      101
    • Pistol
      167
    • Un lemn inrosit in foc
      26
    • Altele
      21

Postări Recomandate

Vizitator technoart

am cumparat un letcon cu 275000 lei pentru statie SL10, am desfacut o asemenea statie, am copiat cablajul,am gasit un traf 12-0-12, am bagat totul intro carcasa veche de statie chinezeasca (de la care am luat si traful) si cu 275000 lei am facut o statie care m-ar fi costat 2.500.000 lei.gasesc pentru ea diverse varfuri, elementul de incalzire ...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

5

• cristitranca

3

• edy_wheazel

3

• Craciun

2

Top autori în acest subiect

Eu folosesc pistolul cel negru de la "COOP RADIO-PROGRES BUCURESTI". Dupa parerea mea, este cea mai potrivita unealta a electronistului. Probabil ca multi dintre dumneavoastra imi vor da dreptate (nu am aproape nimic impotriva statiilor de lipit / letconului, dar pistolul face legea, inca...).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator kenwood

Letconul e cea mai buna scula.Va zic eu.Al meu (dala de 60.000 snopu' ) face treaba al naibii de bine.Dar i-am schimbat varful,nu il are pe cel original,are unu' de cupru,e mult mai bun decat ce porcarie avea el.Avantaje fata de alte "scule": +Costa extrem de putin,la 60.000 oricine isi perimite+Traieste mult (il am de atata tip si inca se mai tine)+Face treaba bine de tot (lipesc cu cositor pe baza de stniu,SN-60) si inmoaie cositorul ala ca lumea de tot,fara sa il fac plat la varf.Pariez ca lipeste si doar cu PB.+Rezista mult in priza (cel mai mult a stat cam 12 ore,de dim. si pana seara am tot avut treaba cu el si nu l-am oprit)+Varful poate fi curatat foarte usor cu o pila,DAR,de obicei daca il inmoi in pasta decapanta si il sterg cu hartie igienica,se "reface"Dezavantaje MAJORe:-Ii trebuie intre 1,5 si 3 minute pana se incalzeste(depinde cat de curatat e varful).E cel mai mare dezavantaj.Uneori trebuie sa lipesc atunci,imediat.Uneori se simte nevoia unui pistol de lipit.Dar nu poate lipi firele pe care le lipesc eu de obicei.-Dupa ce il cumperi,trebuie sa ii pui un varf mai bun,de Cu.Scrieti si voi avantajele si dezavantajele sculelor voastre,sa facem o comparatie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

"COOP RADIO-PROGRES BUCURESTI" cel mai bun pistol de lipit... merge bine, nu se arde..(te arzi tu daca pui mana pe el....)

kenwood ai mai uitat un avantaj la letcon: e usor, deci il poti transporta peste tot....dar tot pistolul e preferatul meu...(daca nu am de facutr trasee cu cositor, atunci un letcon e mult mai bun, ca sta fff mult timp aprins...)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator sergiu_q

pentru smd folosesc o statie electromures CLT1 care merge f fain (e termostatata de la 100 la 400 de grade) iar pentru lipituri grosolane am vreo 2 pistoale de lipit ..intradevar alea progresu sunt f bune, am unul care e de-o varsta cu mine .statia de lipit este o investitie f buna...eu m-am convins abia dupa ce am cumparat-o ..si o am de vreo 10 ani si imi pare rau ca nu am cumparat mai multe pentru ca am luat-o la un pret obscen de mic ..cam echivalentul la 100 mii in ziua de azi

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator adiena

am vazut la un batran electronist cum se face o ansa care tine cat varful la o statie. dintr-o bara de cupru sectionata. mai putin la unul din capete. ramane un varf de statie(dupa modelare cu pila) legat la un pistol de lipit. tine lucrat intensiv cel putin 2 luni.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

eu folosesc letcon ERSA cu varf special (5Euro). Am folosit si eu pistolul - unul home made - si inca imi mai place - dar m-am obisnuit cu letconul - e foarte bun - conteaza foarte mult si fludor-ul si buretelul de stergere.

Link spre comentariu

Eu folosesc pistolul cel negru de la "COOP RADIO-PROGRES BUCURESTI". Dupa parerea mea, este cea mai potrivita unealta a electronistului. Probabil ca multi dintre dumneavoastra imi vor da dreptate (nu am aproape nimic impotriva statiilor de lipit / letconului, dar pistolul face legea, inca...).

exact la fel...il consider cea mai buna scula romaneacsa facuta pina acuma :lol: ...si are 20 de ani :lol:
Link spre comentariu
Vizitator balog

Eu folosesc pentru ustensile de lipit si dezlipit.Pistol -din acela rominesc vechi de 30 ani cred- cel mai folosit- pacat ca se tot sparge carcasa si cele de rezerva sunt 'foarte scumpe'(pe cit de des se sparg) asa ca l-am lasat cu carcasa sparta.Letcon -30W cu miner lemn - o porcarie -nu sunt deloc multumit de el, il folosesc pentru piese si lipituri miniaturale(virfu e o javra, trebuie sa il schimb)Letcon 60W- pentru lipituri grosolane- (L-am luat din Carrefour si sunt super multumit de el)Lampa gaz- dinaceea folosita pentru lipit tevile de cupru.- e super dezlipesc circuitele integrate aproape instantaneu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări