Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce folositi pentru lipit ?

Vizitator Vasile

Scula de lipit preferata  

264 membri au votat

1. 1. Scula de lipit preferata

• Statie
      101
    • Pistol
      167
    • Un lemn inrosit in foc
      26
    • Altele
      21

Postări Recomandate

• Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

5

• cristitranca

3

• edy_wheazel

3

• Craciun

2

Top autori în acest subiect

Aia cu lemnul mi-a placut...Eu folosesc un letcon mic de 2 lei snopul, pe care l-am transformat intr-o semi_statie_pe_jumatate prin intercalarea pe fir a unui regulator cu triac, home made, cum atfel? Stiu asa din ochiometru cam pe unde trebuie pus butonul ptr lipituri normale, ca sa nu se evapore sacizul sau cat de tare trebuie dat cand vreau sa-i dau un pic mai multa zama.Cirip

Link spre comentariu

Eu le folosesc pe ambele, la letcon aveam si un regulator cu triac da' s-a stricat si decat sa schimb triacul l-am lasat fara (2 triace=1 letcon). Cat despre pistol vreau sa gasesc un fel de ansa "vesnica" (am vazut ceva la un tip intr-un magazin care lucra la niste montaje, era o sarma de culoare gri-argintie dar nu stiu materialul).

Link spre comentariu

Si eu folosesc pistolul, probabil din inertie. Ansa e intr-adevar o problema. Cand se consuma mi-e lene sa o schimb si o rasucesc (provizoriu cica) si mai tine de 10 ori pe cat tinuse ansa in varianta initiala.

Link spre comentariu

Eu deobicei folosesc pistolul dar cind se rupe ansa folosesc letconu :lol: Si de obicei trece juma` de an pina schimb ansa :lol: Oricum prefer sa car letconu cind sint in deplasare decit pistolul

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Niciodata nu mi-a placut sa lipesc cu letconul, nu-i simt puterea, e lenes si nu ma satisface. Am incercat cand eram mai mic sa lipesc cu un cui inrosit in foc si a mers -> aveam pistolul de lipit defect.Folosesc un pistol de lipit vechi de 25 ani care are cam 100W. Nu arata foarte bine dar isi face treaba excelent:- pentru integrate si componente sensibile folosesc o ansa foarte ascutita in varf si ceva mai lunga. O ascut cu pila si folosesc sarma de cca. 1mm.- pentru smd-uri folosesc o ansa si mai lunga si mult mai ascutita. Pana acuma nu am avut probleme, merge super.- pentru componente mai "dure" folosesc o ansa din sarma mai groasa si scurta, dar nu prea scurta pt. ca se evapora sacazul.- pentru a scoate C.I. de pe placile vechi, fac o ansa foarte lata. Ansa asta lata o mai folosesc uneori si pt. cositorirea cablajelor.Pistolul de lipit e prietenul meu si nu m-as descurca fara el.

Link spre comentariu
Vizitator herby

Fiind incepator, ii intreb pe cei mai experimentati care-s caracteristicile care trebuie urmarite la cumpararea unui ciocan de lipit (care, eventual sa lipeasca singur :d ) . Si daca se poate, o firma recomandata sau un pret estimativ.

Link spre comentariu

Si eu folosesc pistolul, probabil din inertie. Ansa e intr-adevar o problema. Cand se consuma mi-e lene sa o schimb si o rasucesc (provizoriu cica) si mai tine de 10 ori pe cat tinuse ansa in varianta initiala.

eu tot cam asa, numai ca m-am specializat asa de tare ca nici nu mai este nevoie sa o rasucesc. firele stau lipite intre ele datorate elasticitatii lor. si pe bune, merge,,..,,.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări