Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AJUTOR VA ROG ! Se blocheaza sistemul

Vizitator djdanyx

Postări Recomandate

Vizitator djdanyx

salutare. am un laptop packard bell tj66, procesor intel core 2 duo p8700 2.53 GHz, 4 GB RAM, placa video NVidia GeForce G105N, 512 MB.Am windows 7 home premium cu licenta.Mi se intampla foarte des, mi se intrerupe sistemul. Sunt faze in care , daca ma uit la film, se intrerupe filmu, se intrerupe muzica, merge greu sistemul (faze de 15-30 sec) si devine foarte stresant. Tot mai des mi se intampla.Stie cineva care poate fi problema ? Sa fie Software sau Hardware ? :|

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nimeni_altci

2

• The Stressmaker

1

• yo9hnf

1

• E_manuel

1

Top autori în acest subiect

Daca windowsul e cu licenta nu e de la Microsoft. Ce vrei sa spui mai exact cu aceste blocari? Pur si simplu ramane blocat pe acel cadru?Cauzele pot fi multiple.1) Ori ai prins ceva virus care a infectat sistemul2) Ori, ceea ce putin probabil, nu ai instalat toate driverele de pe CD cu care a venit laptopul.AM patit eu asa si imi mergea procesorul doar la 700 mhz, in loc sa mearga la 2.4ghz.Desi nu cred ca e varianta asta merita sa masori frecventa procului, cu CPU-Z.Cel mai bine sa faci o formatare si o reinstalare de windows.Dupa ce ai instalat sistemul, pune iar apoi imediat un antivirus bun:Recomand Nod32 sau BitDefender(preferaatul meu dar care mananca multe resurse);Bafta!

Link spre comentariu
Vizitator djdanyx

Temperatura la procesor in general e peste 50 de grade, chiar 60 si ceva.. cateodata depaseste si 70 de grade, mai ales cand ma joc . Culmea, cand ma joc nu observ nicio blocare.Temperatura la HDD e sub 50 grade, de obicei cam 44-45. Temperatura CPU 1 = 54-55 grade, Temperatura CPU 2 = 53-54 grade.(Le-am aflat cu programul Everest)Ceea ce vreau sa zic prin 'blocare' :De ex canta muzica si se blocheaza 1 sec , dupa aia canta in continuare.. iara se blocheaza 2-3 sec, iara canta in continuare si tot asa si la filme . Antivirus folosesc Nod32 4.Driverele sunt pentru Win7, am avut Win7 vista tot original si am upgrade kit si i-am facut upgrade, driverele sunt toate instalate.

Link spre comentariu

Hard disk-ul poate fi problema mai ales daca este Sata. Urmareste cu everest temperatura la hard disk si daca depaseste 45 de grade atunci este posibila blocarea lui. Fa teste individuale pe procesor, placa de retea, placa video si hard disk pentru detectia erorii. Daca spui ca in jocuri nu se blocheaza atunci cand procesorul si placa video sunt solicitate la maximum raman celelalte 2, placa de retea si hdd-ul. Daca blocarea apare numai in situatia de folosire a hard disk-ului atunci acesta este posibilul vinovat. Foloseste process explorer de la sysinternals pentru a observa doua variabile: interrupts si DPCs. De obicei acolo se observa, prin cresterea valorilor afisate daca hdd-ul are probleme. Activeaza si optiunea S.M.A.R.T. daca este disponibila, sunt programe care pot estima uzura hdd-ului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări