ARICIU2009 Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 salut.stie cineva un inlocuitor pentru igbt g15n60hs sau unde i-as putea gasi.sint scurt g -e 4 din ei si arse doua smd din cele patru de la driver .smd urile au codul t8 si u8 daca stie cineva cu ce i-as putea inlocui.mai este si o dioda smd margine portocalie arsa .prima punte driver e buna asa mi-am dat seama de valori.integratul driver este L6386.mi-ar fi de folos si o schema pt acest aparat ..este un awelco 205 .multumesc. Link spre comentariu
nicusor1961 Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=277696 Gasiti acolo schema care va intereseaza cu ceva modificari in partea de protectie. Daca aveti nevoie de informatii privind depanarea ma puteti cauta pe MP. Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Aprilie 16, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2011 multumesc.am gasit cei doi smd q13 bsr 16 respectiv q12 bsr 14 plus cele doua diode d14 si d13 de pe partea driver igbt la farnell mai putin cele patru igbturi g15n60hs.stii cumva unde le-as putea gasi?ms. Link spre comentariu
nicusor1961 Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Puteti pune o poza cu placa de forta defecta ? As vrea sa vad ce model de placa aveti.Cred ca mai aveti si alte piese defecte pe acolo , ceva rezistoare , diode zenner, posibil si driverul L6386 din comanda. Daca tranzistorii sunt arsi inseamna ca a intrat tensiune inalta de 310V pe ramura de 12V si va trebui sa masurati toate componentele legate de tensiunea asta. Va trebui sa intrerupeti alimentarea cu 220V a transformatorului si sa il alimentati fara a alimenta si partea de forta. Masurati toate tensiunile care ies din stabilizatoare. Daca nu sunt corecte, aveti inca componente defecte .Vedeti apoi daca UC3845 functioneaza cu un osciloscop si mergeti apoi mai departe, la intrarea lui L6386 apoi iesirile pe portile igbt-urilor. Daca puteti face niste poze v-as putea spune mai multe si va pot spune ce pasi sa urmati. IGBT-uri au fost de vanzare pe ebay de. dar vad ca licitatia a disparut acum. Eu am inlocuit 4 buc. cu 2 buc. HGTG12N60A4 la un invertor de 140A max., pe care le-am prelucrat putin. Oricum , aveti nevoie de IGBT-uri care sa functioneze la 80Khz pentru ca asta este frecventa la care lucreaza schema. Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Aprilie 16, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2011 multumesc pentru amabilitate. .pozelele au fost puse pe site gratie userului andreigradu si uite linkul viewtopic.php?f=41&t=38655&hilit=awelco numai ca igbturile sunt dublate avind patru pe ramura iar pe redresare la fel.in rest pozele sunt la fel. Cred ca s-au dublat circuitele deoarece acesta este un awelco 205 de 180 A.le-am masurat pe toate de placa de putere sunt ok ,zener nu am gasit pe parte de putere .In rest am masurat cu fvmtru fv de 146khz pin4 si 72khz pin6 modulator pwm,cea ce e ok.de partea driver igbt nu sunt sigur.in afara de cele patru smduri doua tz si doua diode cred ca am sa schimb si driverul l6386 pt mai multa siguranta.oricum voi face masuratori si fara partea de forta ca sa vad daca sunt ok ...din cite vad pe schema ar trebui sa am 42vv la pt11 high si 14,5vvv low la pt 12.oricum un l6386 costa 7lei la adelaida.o intrebare as putea sa fac masuratori fara placa de forta ,deci lasind driverele fara sarcina si alimentind la 220?ar fi mai simplu dar mai riscant..ar mai fi o cale desfacind cele doua suruburi care in poza lui andreigradu arata un plus si minus apropiate linga igbturi.download/file.php?id=27015&mode=view. problema este ca nu gasesc tipul asta de igbturi.ma gindesc sa le inlocuiesc pe acestea cu altele mai slabute la aceesi fv si tensiune,ic.dar care se gasesc.problema se pune daca o sa se potriveasca deoarece circuitul driver a fost conceput pentru acest tip.inca o data ms. Link spre comentariu
nicusor1961 Postat Aprilie 17, 2011 Partajează Postat Aprilie 17, 2011 HGTP20N60A4 3 buc pot inlocui 4buc originale pentru ca au curent mai mare , de 20 A la 100Khz. Gasiti la Farn. 24,62lei, Adel. 41lei, AdElec.34,27lei. Se pot monta in locul originalilor dar trebuie sa taiati din partea metalica lasand doar 1mm pana la carcasa. Ca sa lipiti IGBT-urile trebuie sa desprindeti cablajul de aluminiu de pe radiator si sa folositi un letcon de 300W. Ati masurat rezistorii smd din emitorii IGBT-urilor ? Pe una dintre ramuri, cea cu emitorii la masa aveti cate 5 buc in paralel , de 0,1 ohmi ,care se intrerup daca tranzistorii sunt in scurt. De pe emitorul primului tranzist. este culeasa tensiunea care este folosita in partea de reglare a curentului si in protectie. Verificati circuitul care pleaca din emitor si rezistorii legati de el care trimit tensiunea de acolo spre UC3845 si L6386. Daca alimentati numai transformatorul nu veti avea tensiune periculoasa pe placa si este mai bine asa. Daca toata comanda este in regula, puteti alimenta si forta dar nu cu 220V. Alimentati cu 50-70V printr-un transformator si daca totul este in regula si aveti impulsuri pe diodele redresoare puteti alimenta cu 220V. Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Aprilie 17, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2011 par ok smdurile din comanda dar le voi verifica miine.ms.as pune toate cele opt dar ma costa cam mult.prefer sa astept.ms. Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Mai 10, 2011 Autor Partajează Postat Mai 10, 2011 ms pentru pontul cu adelectrocom.ro )am cautat la adelaida l6386 si-l aveau la 23 ron !o intrebare care este diferenta intre l6386d si l6386ed si cum se identifica pinul 1 l a acest integrat tinind cont ca nu are nici o cheie.ms.ps acum am vazut ca nu-l are pe stoc .unde l-as putea gasi mai ieftin si mai repede.ms. Link spre comentariu
Vizitator reut_virgil Postat Mai 27, 2011 Partajează Postat Mai 27, 2011 Gasesti la Telezimex L6386ED pe care baietii de acolo il dau echivalent cu"D"la 19,73 Ron Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Mai 27, 2011 Autor Partajează Postat Mai 27, 2011 ms .am intrat pe site la ei si vad ca-l au.pare sa nu fie smd in poza...stii cumva ce tehnologie e?ms. Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Iunie 20, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2011 o intrebare pt cine a mai reparat awelco.am un awelco in care a mai umblat cineva si se pare ca bobina de pe placa de forta a fost inversata...iau busit toti tztorii si grupul de smd.intuitia imispune ca a fost inversata dar nu sunt sigur....are un punct alb pe carcasa care indica inceputul infasurarii.am mai reparat genul asta de aparate dar nu am fost atent.aici mi-a atras atentia lipiturile facute.ms. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum