Vizitator tudor2000 Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Salut fratilor,Va rog daca stie cineva un model(schema) pentru o masa vibratoare pentru confectionat pavele.As dori si explicatii privind modul de construire si materiale.Detin motorul electric,cornier de 3 si cam atat....Astept o solutie si multumesc anticipat. Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 D-le n-am vazut cum arata dar..eu asa as face: se decupeaza un disc din tabla de fier de 10 mm sa zicem cu fi 50mm, se dau 2, 3 gauri (fi = ax motor) incepand cu centrul discului pana la margine pe linia razei respective. Se va prinde acel disc pe ax intr-o gaura favorabila (care sa produca vibratii cat mai mari la un consum cat mai mic al motorului; apropo nu ati spus ce putere are motorul. Acest "vibrator" urmeaza a fi montat pe o masa metalica, care la randul ei, este fixata prin 4 suruburi lungi, sudate cu capul de colturile mesei. Aceste suruburi intra prin gaurile corespunzatoare din suportul mesei (din cornier) dar inainte de asta se trec prin niste arcuri iar la final se pun saibele (inainte de suport si dupa) si piulitele, cate 2 (cu grover intre ele, sa nu se desfaca). Nu ma pricep sa desenez si nici sa..descriu dar un meserias, cred, ca-si da seama ce-am vrut sa spun. E adevarat ca motorul este supus la vibratii mari si se poate defecta mai repede; in acest caz se poate transmite miscarea printr-o fulie unui ax care sa aiba acel disc excentric. Succes. Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Eu am vazut o asemenea masina originala, si m-am uitat cum era confectionata . De la axul motorului se transmitea miscarea unui excentric. Masa vibratoare era suspendata de restul masinii prin niste arcuri( chiar arcuri bagate unul in altul) si aceste arcuri aveau terminatii prin amortizoare de cauciuc la ambele capete. Chiar dupa oprirea motorului masa vibratoare mai functiona. Desigur interiorul mesei vibratoare era captusit cu cauciuc(cred ca vulcanizat). Ar mai fi multe de spus la aceasta masina originala, dar in regim de amator se aplica alte metode care le are omul mai la indemina. Petrica Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 vrei sa-ti faci sau intra in discutie si varianta cumpararii? am o cunostinta care a iesit din business si are asa ceva. acestea sunt modelele de matrite care le are (cate una din fiecare): Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum