Vizitator pumukli Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 sper ca nu este thread closed-nu am obiceiul sa scriu pe forumuri-acesta fiind unul care ma intereseaza (cel al electronistilor) si care ma pasionat de mic.sunt un novice un rookie in acest domeniu asa ca rog rabdare si seriozitate din partea membrilor acestui forum.eu ma ocup in special (ma refer ca hobby)cu reparari pc,instalari software si hardware,etc.de un timp incoace am reusit sa repar si vreo 2 laptopuri prin reflow la cip video.pe langa mai multa experienta cu reparatul laptopurilor (desi nu sunt prea multe aceste situatii) a desfacerii lor pt inlocuirea memoriilor defecte sau a altor probleme am ajuns sa fac si reflow......sa ma documentez si sa ma intereseze partea hardware in acest domeniu adica reflow si reball in special.tin sa specific ca sunt nou in acest domeniu si ca nu detin nici un fel de "scule" profesionale (desi imi doresc)-pt reflow am folosit o lampa pe gaz ce foloseste la lipirea tevilor de cupru la centrale termice si "paharelul" acela din folie subtire de metal ce seamana cu aluminiul care serveste la lumanare cu diamentrul sa zic de 4 cm si inaltime cca 1,5 cm (m-am inspirat dp youtube).l-am pus pe cip si para gazului am tinuto in acel paharel lasand un timp ca cipul sa se incalzeasca.......(nu pot estima la ce temp a ajuns)am postat aici deoarece in urma cu 1 luna am facut acelasi lucru la o placa video asus geforce 7600 gt 256/128 pci-e care din pacate acuma a dat-o in bara.acum iar am facut acelasi lucru in jur de 2 min si din nou placa functioneaza.(iam dat eu extrem burning cu furmark si am monitorizat temp senzorului acesteia dar in 12-24 ore nu da chix asa rpd-mai mult de 88 gr Celsius nu a ajuns si parca placa duce pana la 130 grade)partea buna e ca placa este a unei rude asa ca pot testa pe ea si stiu ca nu este de durata functionarea ei decat cu ajutorul unui reball,si din acesta cauza am achizitionat alta placa,asta fiind deja partea rea :)long story short...-sa revin la ce ma intereseaza,nu inainte sa mentionez ca intr-un an nu ma bat prea multe astfel de prob prin asta vreau sa spun ca nu sunt dispus sa investesc in scule doar ceva minim si necesar (sunt din jud sm locuiesc la tara si nu prea cred ca este cineva prin apropiere care sa-mi repare placa video,adica service sau un "maestru" in judetul meu)-(am vazut in paginile anterioare ca zicea cineva de un pistol cu aer cald bosch sau ceva si bun si ieftin cum vrea fiecare roman.. + plus bilute si ce mai este necesar pt aceasta operatie,marimea bilutelor care ar fi ca sa corespunda cipului GF 7600 gt....deci-de ce as avea nevoie pt un reball sa fie si ieftin sau ceva SH ex bilute,fludor sau ce pasta e aia,ventuza pt indepartarea cipului (cei care se ocupa cu asa ceva eventual un link de unde cumpara si unde pretul/calitatea e "best buy")sa nu uit si de sistemul holder(120 E am vazut pe un site nu stiu daca am voie aici sa dau linkuri),acela l-as achizitiona daca cineva priceput imi confirma ca pot face vreo 2-3 operatii pe an si cu un pistol etc-as dori sa-mi fac un prieten sau mai multi care se ocupa cu asa ceva si pe care sa nui deranjez pt viitoarele sfaturisunt f meticulos si atent cand vine vorba de orice reparatie-sunt de parere ca o treaba de calitate necesita scule de calitateorice informatie si sfat e binevenit Link spre comentariu
schukaru Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Cred ca asta ar fi cam minumul de echipamenthttp://www.youtube.com/watch? ... playnext=2 Link spre comentariu
csaba_sm Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Salut tot satmarean sunt si eu din pacate nu exista firme in satu mare care se ocupa serios de acest domeniu totusi incerc sa te ajut sfatuiesc in ce pot. Pentru reflow ai intradevar nevoie de scule profesionale daca executi munca la scara larga si in mai multe domenii dar faptul dat ca traim in romania ne limitam la ce putem achizitiona. Iti recomand ceva ieftin max 500 E ..ce se gaseste in comert statie de lipit in infrarosu - Best-T862 Spre exemplueste comparativ pret bun cu altele ce se gasesc pe piata ..problema majora ar fii fluxul pe acest aparat.Detine un prieten aceasta scula minunata si pot afirma ca este folosit si la telefoane mobile si la placi ...baza video sunet hdd cd rom.....multe Pt placile video se foloseste o pasta flux mai deasa avand in compozitie element de dizolvare auto uscare Bilutele sunt de 0.1 pin LA 0.7 mm in functie de chipsetul lucratTimpul necesar pt o rebiluire este aproximativ 1-5 ore in functie de tehnica utilizata si de sitele folosite.Personal am schimbat rebiluit cateva pcb de telefoane iar la placile de baza partea de southbridge era mai interesanta ..Problema ar fii achizitionarea chipseturilor de la furnizorii thailandezi japonezi chinezii ...Odata am comandat cateva chipseturi la pachet de 10 au sosit intro luna si pretul a fost ok dar odata comandat am si renuntat la iei pt ca multele aveau defecte de fabrica pinii de bga.Inca mai caut si eu un furnizor poate poate ma apuc sa deschid un altelier in oras cu asa ceva incepand de la TV pana la PC .. tot ce tine de reflow si BGA.. stima si salut.. Link spre comentariu
Vizitator pumukli Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 schukaru ,multumesc pt rasp-prob e ca browserul da o eroare ..."doesn't know how to open this address, because the protocol (echipamenthttp) isn't associated with any program."cel mai probabil ca linkul nu e intreg datorita lungimei lui asta datorandu-se acuma la punctele.....din mijlocul linkului.csaba_sm e bine de stiut ca cineva totusi se mai ocupa cu asa ceva,imi pare bine ca mia raspuns cineva din judetul meu-(ar fi chiar bine sa deschizi un atelier).si eu mam uitat la niste aparaturi si ma bate gandul cu T862++ unii zic cai mai bun dar acuma intrebarea mea este alta iar daca raspunsul e "secret" se poate pe pm.-chestia e ca pe youtube clipurile sunt editate,scurtate-eu as vrea sa vad doar o data pe viu cum se face ca tehnica o prind rpd,mai inteles daca spui ca este un aparat ca cel pe care as vrea sa-l achizitionez eu (pe viitor)sau poate rezolvam cumva cu placa video de care am scris mai sus (ca nu-mi vine s-o arunc-avea performante destul de bune-desi acuma merge din nou stiu ca nu e de durata-necesita reball).stiu ca tehnica si manuirea obiectului ce se repara difera de la aparat la aparat-(ma refer ca la T862 tine x minute incalzirea chipului etc iar la altele y minute-asta insemnand ca trebuie sa cunosti in timp aparatul si sa te inveti cu el)nu prea inteleg cu fluxul si alte minuni......de aceea zic ca una e sa vezi si faci si alta e 'la noroc' precum ruleta ruseasca.ms pt linkuri,nu m-am gandit sa ma uit pe okazii(legat de un eventual furnizor pt chipuri tot la sectiunea remake reflow reball cineva zicea ca are un japonez sau chinez care i trimite probabil in mod regulat diferite chipuri-poate,cel putin mie pt viitor,poate ne zice sau ne face legatura,asta daca nu e egoist omul)stima si inca o data ms pt sfaturi.astept rasp asta si in cazul in care daca e ok sa mai tinem legatura pe viitor... Link spre comentariu
idm_luci Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Link-ul e perfect , sterge "echipament" de la inceputul adresei inainte de HTTP.Indiferent de ce vezi pe net , sau live , tot va trebui sa faci niste teste pe ceva placi defecte , sa te obisnuiesti tu cu statia , oricum timpul de preincalzire si incalzire superioara difera de la placa la placa , de la cip la cip.Trebuie avut mare grija la caliatea placii , la grosimea ei , iar curba de temperatura sa fie in asa fel incat sa nu curbezi placa de baza . In privinta dealer-ului de cipuri nu iti bate prea tare capul , 99% din laptopurile la care trebuie facut reballing au cip-ul in perfecta stare , oricum mult mai bun decat ce o sa primesti de la chinezi.Am avut un client care inainte de a veni la mine a fost pe la alti meseriasii si i-au spus sa isi faca rost de alt GPU , logic pentru ca ei nu aveau posibilitatea chiar daca reuseau sa il deslipeasca pe cel vechi , sa il rebiluiasca caci nu aveau sculele necesare ; bun , tipul si-a facut rost de cip , a venit la mine, iar cel din china era defect , iar cand l-am deslipit sa il pun pe cel vechi aproape un sfert din contactele pe care se lipesc bilutele BGA s-au distrus , efectiv au disparut de pe cip.Deci nu merita importul din china decat daca aveti o afacere prospera in domeniu , comandati marfa in asa masura incat sa nu se mai simta pretul transportului si un sfert din cipurile primite defecte . :cry: Link spre comentariu
schukaru Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Uite, pun adresa inca odata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum