Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor conectare fire pompa benzina

Vizitator mist3rm

Postări Recomandate

Vizitator mist3rm

Buna ziua. In primul rand vreau sa spun ca nu prea ma pricep la elctronica, si vreau o simpla informatie:D. Am de legat o pompa de benzina la o masina si am o simpla intrebare legata de corespondenta firelor pe culori: ( sa nu radeti de mine, insa aici in varful dealului chiar nu gasesc pe nimeni sa ma ajute;)) ). Din instalatia electrica a masinii vin spre pompa doua fire: unul alb, si unul verde, in timp ce pompa are un fir negru( masa) si un fir rosu( plusul, curentul). Care din cele doua fire ar trebui sa fie plusul? albul sau verdele? multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

1

• petru_f

1

Top autori în acest subiect

Ia un aparat de masura si masoara, vezi pe care vine plusul.Daca nu ai aparat de masura pune un bec intre caroserie(care este minus sigur)si firele tale, pe care fir se aprinde ala este plusul, ca doar nu se va aprinde cu minus pe ambele fire!

Link spre comentariu
Vizitator mist3rm

Am si multimetru, am incercat sa le masor, am incercat si faza cu becul, insa pompa este controlata de calculator si cred ca depsiteaza defectiunea si nu mai da curent spre pompa, ca altfel nu imi dau seama, credeam ca poate mai exista vreun cod al culorilor. Nu vreau sa ma aflu in treaba cu intrebari care ar putea parea stupide. Multumesc

Link spre comentariu

Pui contactul si masori fata de caroserie firele care vin din masina daca nu ai + pe nici unul atunci le dai la masa pe rand unul dintre ele e plutitorul te uiti la ceas ,n-ai specificat ce contine pompa are si plutitor?sau numai pompa ori cum vei avea un+pentru 3-5sec.dupa ce pui contactul pentru amorsarea pompei asta face calculatorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări