Vizitator mist3rm Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Buna ziua. In primul rand vreau sa spun ca nu prea ma pricep la elctronica, si vreau o simpla informatie:D. Am de legat o pompa de benzina la o masina si am o simpla intrebare legata de corespondenta firelor pe culori: ( sa nu radeti de mine, insa aici in varful dealului chiar nu gasesc pe nimeni sa ma ajute;)) ). Din instalatia electrica a masinii vin spre pompa doua fire: unul alb, si unul verde, in timp ce pompa are un fir negru( masa) si un fir rosu( plusul, curentul). Care din cele doua fire ar trebui sa fie plusul? albul sau verdele? multumesc Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Ia un aparat de masura si masoara, vezi pe care vine plusul.Daca nu ai aparat de masura pune un bec intre caroserie(care este minus sigur)si firele tale, pe care fir se aprinde ala este plusul, ca doar nu se va aprinde cu minus pe ambele fire! Link spre comentariu
Vizitator mist3rm Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Am si multimetru, am incercat sa le masor, am incercat si faza cu becul, insa pompa este controlata de calculator si cred ca depsiteaza defectiunea si nu mai da curent spre pompa, ca altfel nu imi dau seama, credeam ca poate mai exista vreun cod al culorilor. Nu vreau sa ma aflu in treaba cu intrebari care ar putea parea stupide. Multumesc Link spre comentariu
petru_f Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Pui contactul si masori fata de caroserie firele care vin din masina daca nu ai + pe nici unul atunci le dai la masa pe rand unul dintre ele e plutitorul te uiti la ceas ,n-ai specificat ce contine pompa are si plutitor?sau numai pompa ori cum vei avea un+pentru 3-5sec.dupa ce pui contactul pentru amorsarea pompei asta face calculatorul. Link spre comentariu
Vizitator mist3rm Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Va multumesc. Am uitat de faptul ca nu am decat cateva secunde curent dupa ce pun contactul, si de aia eu puteam sa masor pina anul viitor. S-a rezolvat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum