Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa stabilizata

pole

Postări Recomandate

Buna tuturor, situatia este urmatoarea:Am cumparat un preamplificator stereo cu corector de ton pe care vreau sa-l folosesc impreuna cu doua kituri cu tda7294 in punte. Pe schema care insotea kitul scrie ca "se recomanda tensiune de alimentare stabilizata" Eu am facut una simpla, cu o punte si un condensator electrolitic (nefiind nevoie de alimentare simetrica decat la amp). Acuma vine intrebarea: cu ce se diferentiaza o sursa de alimentare stabilizata de cea pe care am facut-o eu? iar daca are cineva o schema si/sau cablaj pt asa ceva il rog foarte frumos sa o posteze sau sa ma indrume catre ea.Astept si o explicatie din care sa pot intelege (vreau sa si invat cate ceva daca tot am postat). Stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pole

3

• yo9hnf

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

In mare, ideea ar fi ca tensiunea de la retea (priza) nu e stabila (fixa), ci variaza in permanenta. Daca folosesti un traf+punte redresoare+condensator (care practic se numeste doar redresor, eventual redresor+filtraj), tu tot o sa mai ai pe condensator variatii de tensiune destul de mari pentru unele aplicatii.

Stabilizatorul iti furnizeaza o tensiune aproape constanta al iesire.

Lectura placuta !

http://en.wikipedia.org/wiki/Voltage_regulator

Pentru partea practica, cauta pe net LM317 si 7805 si vezi ce gasesti despre ele.

Link spre comentariu

Ok, asta am priceput-o doar ca nu prea am gasit scheme decat cu surse reglabile care includ lm317, ceea ce mi-am facut si eu nu de mult (cand m-a prins microbul)

Mai cauta...Cred ca daca cauti LM317 pe google, e imposibil sa nu gasesti ceva relevant si pe a 20-a pagina.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări