pole Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Buna tuturor, situatia este urmatoarea:Am cumparat un preamplificator stereo cu corector de ton pe care vreau sa-l folosesc impreuna cu doua kituri cu tda7294 in punte. Pe schema care insotea kitul scrie ca "se recomanda tensiune de alimentare stabilizata" Eu am facut una simpla, cu o punte si un condensator electrolitic (nefiind nevoie de alimentare simetrica decat la amp). Acuma vine intrebarea: cu ce se diferentiaza o sursa de alimentare stabilizata de cea pe care am facut-o eu? iar daca are cineva o schema si/sau cablaj pt asa ceva il rog foarte frumos sa o posteze sau sa ma indrume catre ea.Astept si o explicatie din care sa pot intelege (vreau sa si invat cate ceva daca tot am postat). Stima. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 In mare, ideea ar fi ca tensiunea de la retea (priza) nu e stabila (fixa), ci variaza in permanenta. Daca folosesti un traf+punte redresoare+condensator (care practic se numeste doar redresor, eventual redresor+filtraj), tu tot o sa mai ai pe condensator variatii de tensiune destul de mari pentru unele aplicatii. Stabilizatorul iti furnizeaza o tensiune aproape constanta al iesire. Lectura placuta ! http://en.wikipedia.org/wiki/Voltage_regulator Pentru partea practica, cauta pe net LM317 si 7805 si vezi ce gasesti despre ele. Link spre comentariu
pole Postat Aprilie 13, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Ok, asta am priceput-o doar ca nu prea am gasit scheme decat cu surse reglabile care includ lm317, ceea ce mi-am facut si eu nu de mult (cand m-a prins microbul) Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Ok, asta am priceput-o doar ca nu prea am gasit scheme decat cu surse reglabile care includ lm317, ceea ce mi-am facut si eu nu de mult (cand m-a prins microbul)Mai cauta...Cred ca daca cauti LM317 pe google, e imposibil sa nu gasesti ceva relevant si pe a 20-a pagina. Link spre comentariu
pole Postat Aprilie 13, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2011 aici aveti dreptate ...multumesc mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum