Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio prin internet.

Vizitator SIG

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• i0nutzb

11

• adi_0106

4

• FIXVID

4

• Dj_Dog

4

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator adybady

TECH FUN , treaba cu Kb/s si KB/s este asa : 1B/s = 8b/s sau 1KB/s =8Kb/s . Acest lucru provine din faptul ca viteza unei legaturi de date s- a obisnuit sa se masoare in biti (kilobiti, megabiti) pe secunda in timp ce cantitatea de date se exprima de obicei in bytes (B) cu multiplii lor KB ,MB, un byte fiind egal cu 8 biti ca rezultat al modului de organizare al datelor intr-un mediu de stocare.Asa ca daca providerul de internet spune in contract ca asigura viteza pana la 256 Kb/s spre exemplu , prin impartire la 8 rezulta ca se poate face download maxim cu 32 KB/s. Atentie , in cazul vitezelor de date nu este totuna daca scriem cu b mic sau cu B mare.Nu vreau sa dau lectii nimanui dar un lucru clar consider ca elimina orice interpretari.Referitor la ascultare radio online, care de fapt inseamna download , conteaza in primul rand viteza conexiunii la internet dar si serverul care ofera serviciul respectiv(in mod normal o firma care se respecta are un server pe masura )Eu utilizez un ADSL 1024 kb/s de la RTC la 35E/luna (promo cu reducere pe un an de 25%). Am testat pe Abeltronica si rezultatele sunt cam 750 -850 kb/s download respectiv 400 kb/s upload. Ascult radio online fara nici o problema , merg chia si clipuri video online fara probleme ( ex: la Tortura de pe Winamp). Fac download cu DAP si viteza nu scade sub 100KB/s.Pretul este destul de ridicat la prima vedere dar dupa ce-l utilizezi si vezi cat timp castigi , iti schimbi parerea .

Link spre comentariu

Pentru ascultat radio e suficient in principiu si o conexiune dial-up , nu-i nevoie de conexiune de n megabiti. Important e sa nu fie intreruperi in fluxul de date , serverul sa aiba suficienta latime de banda pentru toti "ascultatorii". Sunt radiouri care nu merg bine orice conexiune ai avea.

Link spre comentariu

sa te vad depanatoru cum asculti tu radio prin dial up :rolleyes: sa zicem ca asculti radio cu un bitrate de 56 dapooi ala se aude ff nashpa si viteza aia nu e atinsa de dialup .... cam 40kbps practic.deci mai bine nu te chinui cu asa ceva

Link spre comentariu

TECH FUN , treaba cu Kb/s si KB/s este asa : 1B/s = 8b/s sau 1KB/s =8Kb/s ............ daca scriem cu b mic sau cu B mare.

adybady ,mie imi era foarte clar ce e cu b si B. (Acum ma intreb: nu stiu eu sa ma fac inteles, sau nu ai citit tu bine postul?)

Numai bine !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

cantitatea se măsoară doar in biti (şi multiplii.. bytes, kbytes, mbytes, etc) e ca şi cum ai spune că volumul unui corp se măsoară în metri/secundă :w00t:treaba stă în felul următor: transferul datelor se face in bps (bauds per seconds) care nu înseamnă altceva decât bit/sec... :) that's all :w00t:se poate asculta radio şi prin dial-up dar nu mai ai bandă pentru nimic altceva

Link spre comentariu

din cate am inteles eu din postu lu radu el vrea sa zica asa:viteza de trans pt date se masoara in bps adika (de ex ai net cu banda de 512kbps)iar

iar cantitatea in BYTES/SEC

aici se refera cand downloadezi ceva cati scrie in Bps viteza de transferdaca ar fi fost mai explicit ar fi inteles toata lumea
Link spre comentariu

Hop ma bag si eu.....In primul rand sa spui k e d kkt RDS-ul e cam mult. interesati-va si o sa vedeti k Astral si altii iau NET-ul de la RDS...Iar CableLinkul RDS iti ofera unele avantaje pe care ceilalti provideri impreuna cu retelele de cartier (care pina in 2007 daca nu au aviz de la ANRC dispar), dar o iau off topic,ai IP public,cine stie cu ce se mananca vede avantajul, iar daca ai norocul sa fi ajuns FTTH-ul (FiberToTheHome)pina la tine, afla ca ai largime de banda de 1Mega si download constant 120 de kile :supz: , totul la 9$, asa ca sa- vedem concurenta....Asta in Brasov, in alta parte nu stiu....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări