Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

înregistrări veche de muzica populară

Vizitator mistodave

Postări Recomandate

Vizitator mistodave

bună ziua,eu sunt francez, sunt muzician, vioarist specializat în muzica tradiţională din România, sunt chiar tehnician de sunet.în vremea asta, mă interesez la înregistrări de muzică lăutarească şi muzică populară românească care au fost înregistrate între 1960 şi 1980. Pe mine, mă înteresez să inţeleg cum au fost înregistrate aceste viniluri, cu care metodă, şi cu care scule, şi unde au fost înregistrate.Nu ştiu daca aveţi arhiv despre tot aceasta, poze, liste sculei, fişe tehnicile, numele tehicienilor din epoca asta... tot aceasta, mă va ajuta în căutările mele...vă mulţumescDavid

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

2

• bansaraba

2

• iulidan2

1

Top autori în acest subiect

Toate vinil-urile erau inregistrate acolo; nu retin sa mai fi existat alta marca, deci toate datele solicitate, sunt la Electrecord.Daca te ajuta la ceva, pot sa pun niste poze ale copertilor.

Link spre comentariu

Mai multe despre Electrecord:

http://www.enciclopediaromaniei.ro/wiki/Electrecord

In anii 60 inregistrarea se facea mono, cu un singur microfon pus in mijlocul artistilor. Similar produselor din alte tari, Matrita era gravata, se faceau niste matrite de metal dupa original, apoi se presau discurile de shellac sau vinil.

http://www.archive.org/details/SoundAndTheS

http://www.archive.org/details/CommandP1942

In anii 70 s-a generalizat inregistrarea stereo la Electrecord, pe canale. Calitatea sunetului a fost imbunatatita semnificativ. Dar uneori la Electrecord apareau inregistrari facute la Radio, care erau mono.

O sa atasez in curand si o carte in limba romana despre discurile din Romania, cum se fabricau.

Link spre comentariu
Vizitator mistodave

mulţumesc frumos!am scris deja la electrecord dar n-am primit răspuns de la ei... cel mai bun ar fi să mă duc direct la ei cînd o să vin în românia...bine, o să citesc toate asta, mi se pare foarte interesant, şi în plus, lucrez limba româna, asta-i foarte bine!david

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator pic20

Toate vinil-urile erau inregistrate acolo; nu retin sa mai fi existat alta marca, deci toate datele solicitate, sunt la Electrecord.Daca te ajuta la ceva, pot sa pun niste poze ale copertilor.

Inregistrari mai faceau si cei de la SRR ( radio ) si mai pot fi gasite si la Institutul etnologie ceva inregistrari fie pe cilindri fie pe discuri de ebonita
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări