jack Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Buna seara , Am un termogenerator TGK3 care nu arata prea bine si pe care intentionez sa-l reconditionez . Pt inceput , vreau sa fac functionala lampa cu petrol . Dar sticla lipseste si nu stiu ce si unde sa caut . As fi interesat de dimensiunile la sticla ; inaltime , diametru in partea de sus si jos , diametrul sau circumferinta sticlei in partea mai " bombata ' . Eventual daca pot gasi undeva una originala , ar fi de preferat . Sau unde as putea gasi una apropiata de cea originala . Necunoscand dimensiunile celei originale , nu stiu ce sa caut , poate s-ar gasi la anumite veioze . Rog un ajutor in acest sens . Multumesc mult Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Se potriveste sticla de la lampa asta: http://www.campingaz.com/p-23784-lumostar-m270.aspx Iata lampa mea tot cu o asemenea sticla: http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=2315 Ar fi bine sa probezi inainte sa nu fi schimbat producatorul ceva la dimensiunile sticlei. Link spre comentariu
jack Postat Aprilie 13, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Multumesc de raspuns . O sa caut modelul de lampa indicat . Presupun ca nu vand sticle de rezerva , deci trebuie sa iau intreaga lampa . Nici asta n-ar fi o problema . Totusi , in caz ca v-ati notat pe undeva ceva dimensiuni la sticla , sau poate aveti vreuna scoasa din lampa , macar inaltimea si diametrul in partea superioara sa mi le puteti spune , v-as ramane recunoscator . N-am vazut decat in poze un asemenea termogenerator complet , presupun ca partea de sus a sticlei vine in contact , adica se atinge de partea de jos a generatorului . Am inteles ca daca sunt perderi de caldura , nu pot ajunge la tensiunea nominala . Am citit undeva ca lampa cu petrol originala se numeste Molnia nr. 20 , dar n-am gasit nici unde date despre sticla , adica dimensiuni . Termogeneratorul pe care l-ati postat pe proradioantic l-am admirat de la inceput , am urmarit si cateva faze de restaurare , totusi daca aveti timp si mai puteti veni si cu alte date , " amanunte'' care credeti ca sunt utile in vederea restaurarii , precis ca le vor fi utile si altor useri care-si vor dori astfel de '' mashinarii " . Multa stima , jack Link spre comentariu
nicolae57 Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Sticlele de lampa,in functie de dimensiuni sant botezate cu numere 5,8,11 etc.. si le gasesti prin targuri sau talciocuri.Ca sa nu dai gres, iei termogeneratorul cu tine pentru proba. Link spre comentariu
jack Postat Aprilie 13, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Sticlele de lampa,in functie de dimensiuni sant botezate cu numere 5,8,11 etc.. si le gasesti prin targuri sau talciocuri.Ca sa nu dai gres, iei termogeneratorul cu tine pentru proba. raspunsul d-voastra imi este foarte folositor , pentru care tin sa va multumesc Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Da, sticla se atinge de termogenerator. Ea este strinsa intre lampa cu petrol si termogenerator de catre cele 3 arcuri laterale care se vad in poze. Arderea e critica, in sensul ca flacara trebuie reglata la limita maxima la care nu afuma. Tubul ala de sus e esential. Fara el arderea nu e eficienta. Am pomenit de el pentru ca datorita faptului ca se poate scoate am vazut niste lampi fara acel horn, probabil s-a pierdut.Sticla originala e transparenta si arata diferit de cea Campingaz. Eu am una crapata si de ceva timp caut un sticlar sa-mi faca una identica dar se pare ca in zona mea acesta e un mestesug pierdut. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Eu am una crapata si de ceva timp caut un sticlar sa-mi faca una identica dar se pare ca in zona mea acesta e un mestesug pierdut.Din pacate,peste tot e la fel,si eu m-am lovit de probleme de sticlarie...si daca pana prin 92-94 mai gaseai cate unul,acum,odata cu iesirea la pensie,s-au desfiintat si atelierele de sticlarie,si nu pt ca n-ar fi avut de lucru,ci pt ca n-a avut cine sa ocupe acel post din generatia tanara-in afara de faptul ca e o meserie,din cate am vazut,se apropie mult chiar de arta.Oare cate meserii vor mai dispare,pana sa ne dam seama ca nu putem desfiinta chiar tot... Link spre comentariu
Selena Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Eu mai apelam la atelierul universitatii, avea un sticlar foarte priceput, dar acum atelierul, cu muncitorii, maistrul si inginerul au disparut. Sunt numai automate de cafea pe holuri, iar in laboratoare se simuleaza totul pe calculatoare. Nimeni nu mai mestereste nimic. Mentalitatea aceasta o observ si pe aici, adica tineretul este foarte incantat cand softul deseneaza placa cu piese, artistic, de parca ar fi vie- si cam atat, aproape ca au simtamantul ca nu mai e mare lucru de facut, aparatul este ca si facut... Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Pe la Curtea Veche, langa Hanul lui Manuc era un atelier de sticlarie artistica. Nu am trecut de mult pe acolo. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Pe la Curtea Veche, langa Hanul lui Manuc era un atelier de sticlarie artistica. Nu am trecut de mult pe acolo.S-a desfintat, Curtea Sticlarilor se numea,au facut-o carciuma. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 In sfirsit am gasit un sticlar care mi-a facut o sticla pentru termogenerator.Dimensiunile sticlei originale sunt:Diametru interior sus 65mmDiametru interior jos 62mmInaltime 110mmIn stinga sticla noua, in dreapta sticla originala sparta. Link spre comentariu
jack Postat Aprilie 20, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2011 In sfirsit am gasit un sticlar care mi-a facut o sticla pentru termogenerator.Dimensiunile sticlei originale sunt:Diametru interior sus 65mmDiametru interior jos 62mmInaltime 110mmIn stinga sticla noua, in dreapta sticla originala sparta. Multumesc mult pt raspuns . Daca nu cer prea mult , v-as mai ruga sa ma ajutati sa contactez si eu mesterul sticlar , un nr de telefon , eventual pe personala . poate am si eu noroc . Multa stima Link spre comentariu
walldemar Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Am cumparat la targul din Negreni sticla pentru termogenerator,cu numai 35 lei , de la un domn din HU. Aduce in fiecare an , originale. Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Numai una ati cumparat??? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 am eu 2 asemenea sticle si o lampa cu oglinda daca va ajuta cu ceva ? dar pretul este cam mare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum