Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

adicontakt

Postări Recomandate

felicitari geomar ( scz ca nu am raps aseara pe messenger , deh floriile invitati la masa etc)intradevar trebuie acordata o mare atentie bobinei si diodei D1 , aceiasi problema am avut-o si eu cu voltajul si in momentul cand am pus bobina la valoare a luat-o din primafratello ai dreptate cateodata cu 628 face figuri , dar daca insisti o ia , am scrisi si rescris un pic de vre-o 12 ori doar ca sa vad cine e de vina picul sau clona pana la urma nu am ajuns la nicio concluzie dar am pus picul programat in montaj si functioneazao idee ar fi dupa ce il stergi sa il lasi putin sa ii dai bl;ank check iara sa il lasi putin dupa care sa ii dai scriere , la mine a functionat

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am facut pickit-ul din prima pagina si am o problema. il conectez si cand deschid PICkit 2 v2.61 imi apare Pickit 2 VPP Voltage Level error.Check target and retry operation.Din ce cauza ar fi?

Link spre comentariu

Am facut pickit-ul din prima pagina si am o problema. il conectez si cand deschid PICkit 2 v2.61 imi apare Pickit 2 VPP Voltage Level error.Check target and retry operation.Din ce cauza ar fi?

Aceeasi problema am intampinat si eu. NU folosisem bobina indicata in schema, nu aveam, am testat alte bobine pana cand am gasit una potrivita si cu care a mers.Uite ce aparea la amine aici download/file.php?id=17717&mode=viewAcum nu stiu, daca tu ai folosit exact bobina din schema, problema ar putea fi in alta parte.
Link spre comentariu

Ok deci am avansat putin. Am schimbat tranzistorii cu BC547 respectiv BC557 si bobina. Acum nu i-mi da nici-o eroare dar cand vreau sa programez un pic 16f684 scrie ca no device detected. deci nu recunoaste picul.post-36898-139829425845_thumb.jpg

Link spre comentariu

De fapt ai inversat pozitia tranzistorilor cum a mentionat GeoMar, doar bobina ai schimbat-o?

Ai cumva un alt controler sa testezi in loc de 16f84?

PicKit 2 nu programeaza 16F84 insa poate sa programeze 16F84A.

Mai jos ai info pinout.

post-41815-139829425858_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cum ai conectat PIC-ul la clona? Ai adaptor ZIF, sau cu soclu?Poate nu este conectat corect.Eventual incearca cu alt model de PIC in loc de 16F84.

Link spre comentariu

Da asa este. :rade: Daca tot s-a incins discutia, referitor la aceasta clona care face subiectul discutiei, la mine se pare ca PIC-ul clonei a "decedat" subit pe partea de USB, nu mai o recunoaste Windowsul deloc.Se poate "duce" PIC-ul clonei (18F2550) asa de repede si din "mers"?Am rescris softul in el de cateva ori, aceeasi problema, este mort pe USB, cand conectez clona la laptop, NIMIC. :sparge:

Link spre comentariu

intradevar toate BC-urile erau puse invers :)@GeoMar: putin probabil sa se arda doar partea de USB. Verifica mufa USB sau chiar si cablul.

DA, erau puse invers cu siguranta. :aplauze La clona mea, am testat vreo 2-3 cabluri, mai am mufa de inlocuit.Clona nu a mai functionat din "mers", am testat scrierea/stergerea unui PIC 16F628A (care se spune ca nu prea vrea cu, clona) si deodata a cedat, nu o mai recunoaste cand o conectez la USB.Incerc acum sa rescriu din nou softul in PIC, mai incerc odata si apoi schimb si mufa USB, putin probabil sa fie ea de vina, dar ... incerc sa elimin riscul. :rade: Ce tensiune trebuie sa am pe pinul 14 al PIC-ului? Am un cond de 220nF acum montat, prima data era 1uF.L.E.Am remarcat la scrierea hex-ului in PIC (dupa ce l-am sters inainte) ca bara de stare a scrierii sare brusc de la 11% la 24%.Este normal sa faca acest "salt"? Dupa cate imi amintesc la prima scriere NU a facut saltul asta.Folosesc WinPic800 si programator JDM, varianta simplificata a lui @simnakovi, dupa schema asta http://feng3.nobody.jp/en/pg5v2.htmlTot in aceasta configuratie am scris si prima data PIC-ul pentru clona.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări