soringt Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 incearca cu MPLAB. am scris cu clona PICkit2 un 12F675 pentru un termometru cu DS18B20 si LCD de Nokia3310.cu aplicatia PICkit2 dedicata face nazuri. Link spre comentariu
fratello Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Multumesc pentru raspuns !!! Intre timp am lamurit misterul : folosesc un soclu ZIF, de 40 de pini, ca adaptor pentru clona. Din pacate, instructiunile privind pozitia diferitelor capsule in soclu a fost...gresita (sau confuza ?!). Este varianta de aici : http://320volt.com/en/pickit-2-icsp-cik ... or-modulu/ ... Pozitionand corect PIC-ul am reusit imediat programarea. Link spre comentariu
soringt Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 ce face omul singur cu mana lui si proiecteaza...stie ce iese. Nu este bine sa te bazezi pe ce au facut altii. Mai bine verifici.Si eu mi-am facut singur adaptorul ZIF si nu am probleme. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 7, 2012 Autor Partajează Postat Martie 7, 2012 poti posta versiunea ta de adaptor? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 din contra eu am programat numai 12f675 Link spre comentariu
soringt Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Mai jos versiunea realizata de mine. Se suprapune peste clona de PICkit2 Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 8, 2012 Autor Partajează Postat Martie 8, 2012 un fisier cu desenul cablajului as fi vrut Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 un fisier cu desenul cablajului as fi vrutDA si eu as fi vrut tot un fisier al desenului, de obicei pdf sc 1:1. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 www.3bb.ro/cablaj.pdf www.3bb.ro/cablaj2.pdf Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 http://www.3bb.ro/cablaj.pdf http://www.3bb.ro/cablaj2.pdf Mersi pentru fisiere @boboBOBO. Link spre comentariu
fratello Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Multumesc pentru raspuns !!!Intre timp am lamurit misterul : folosesc un soclu ZIF, de 40 de pini, ca adaptor pentru clona. Din pacate, instructiunile privind pozitia diferitelor capsule in soclu a fost...gresita (sau confuza ?!).Este varianta de aici : http://320volt.com/en/pickit-2-icsp-cik ... or-modulu/ ...Pozitionand corect PIC-ul am reusit imediat programarea.Pozitionarea corecta a PIC-urilor in ZIF, folosind adaptorul din linkul mentionat. Link spre comentariu
soringt Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 poate va ajuta la verificare: Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 De ceva timp m-am apucat si eu de realizarea unei clone Pickit2, cea din linkul postat de @adicontakt, dar din lipsa de timp am tot amanat finalizarea ei. Astazi am "prins" ceva timp liber si am reusit finalizarea ei, precum si a adaptorului ZIF-ICSP din linkul postat de @fratello. De functionat, a functionat aproape din prima, deoarece la inceput am avut alta bobina pusa in locul cele din schema si imi aparea aceasta eroare: Dupa ce am cautat/testat, de pe diverse placi, alte bobine, am gasit una cu (,) care a functionat. Am reusit sa scriu/citesc, de proba, un hex pentru PIC 16F876A. Momentan am testat-o cu unele PIC-uri : 16F628A, 16F877A, 16F876A si 16F873A, le recunoaste. Cateva poze ale clonei Pickit2 si adaptorului ZIF-ICSP Deci concluzia este: Daca se lucreaza ingrijit, piese verificate, lipituri corecte (nu lipituri "reci"), cablaj corect executat (fara scurturi intre trasee sau trasee intrerupte), scrierea corecta a hex-ului in PIC-ul pentru clona, montajul functioneaza din PRIMA, la introducerea mufei USB in calculator, trebuie sa o recunoasca din prima. Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Bravo, ca de obicei o super-realizare, marca Geomar !...Ai scris/citit 16F628A fara probleme ? La mine cam face nazuri cu acest PIC ... Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Bravo, ca de obicei o super-realizare, marca Geomar !...Ai scris/citit 16F628A fara probleme ? La mine cam face nazuri cu acest PIC ...Mersi pentru felicitari. NU am scris in el hex, am citit doar ce hex avea in el. L-am pozitionat in soclul ZIF, asa cum ai indicat tu intr-un post, cateva posturi mai sus. L.E.M-ai facut curios daca merge scris PIC 16F628A.Asa ca am citit hex-ul din PIC-ul 16F628A, l-am salvat in calc si apoi l-am rescris din nou, ca sa ma conving ca merge, MERGE. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum