Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alta clona PicKit2

adicontakt

Postări Recomandate

ce face omul singur cu mana lui si proiecteaza...stie ce iese. Nu este bine sa te bazezi pe ce au facut altii. Mai bine verifici.Si eu mi-am facut singur adaptorul ZIF si nu am probleme.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns !!!Intre timp am lamurit misterul : folosesc un soclu ZIF, de 40 de pini, ca adaptor pentru clona. Din pacate, instructiunile privind pozitia diferitelor capsule in soclu a fost...gresita (sau confuza ?!).Este varianta de aici : http://320volt.com/en/pickit-2-icsp-cik ... or-modulu/ ...Pozitionand corect PIC-ul am reusit imediat programarea.

Pozitionarea corecta a PIC-urilor in ZIF, folosind adaptorul din linkul mentionat.

post-11296-139829398424_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

De ceva timp m-am apucat si eu de realizarea unei clone Pickit2, cea din linkul postat de @adicontakt, dar din lipsa de timp am tot amanat finalizarea ei.

Astazi am "prins" ceva timp liber si am reusit finalizarea ei, precum si a adaptorului ZIF-ICSP din linkul postat de @fratello.

De functionat, a functionat aproape din prima, deoarece la inceput am avut alta bobina pusa in locul cele din schema si imi aparea aceasta eroare:

post-17385-139829416204_thumb.jpg

Dupa ce am cautat/testat, de pe diverse placi, alte bobine, am gasit una cu (,) care a functionat.

Am reusit sa scriu/citesc, de proba, un hex pentru PIC 16F876A.

Momentan am testat-o cu unele PIC-uri : 16F628A, 16F877A, 16F876A si 16F873A, le recunoaste.

Cateva poze ale clonei Pickit2 si adaptorului ZIF-ICSP :)

post-17385-139829416217_thumb.jpg

post-17385-139829416231_thumb.jpg

post-17385-139829416245_thumb.jpg

post-17385-139829416259_thumb.jpg

Deci concluzia este:

Daca se lucreaza ingrijit, piese verificate, lipituri corecte (nu lipituri "reci"), cablaj corect executat (fara scurturi intre trasee sau trasee intrerupte), scrierea corecta a hex-ului in PIC-ul pentru clona, montajul functioneaza din PRIMA, la introducerea mufei USB in calculator, trebuie sa o recunoasca din prima.

Link spre comentariu

Bravo, ca de obicei o super-realizare, marca Geomar !...Ai scris/citit 16F628A fara probleme ? La mine cam face nazuri cu acest PIC ...

Mersi pentru felicitari. :da NU am scris in el hex, am citit doar ce hex avea in el. L-am pozitionat in soclul ZIF, asa cum ai indicat tu intr-un post, cateva posturi mai sus. :)post-17385-139829416272_thumb.jpgL.E.M-ai facut curios daca merge scris PIC 16F628A.Asa ca am citit hex-ul din PIC-ul 16F628A, l-am salvat in calc si apoi l-am rescris din nou, ca sa ma conving ca merge, MERGE. :dapost-17385-139829416287_thumb.jpg
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări